Okuyorum (Görsel Başlık)

Rahat bir aydan fazladır hiçbir şey okuyamıyorum. 5-10 sayfadan sonra afakanlar basıyor, bırakıyorum. Revelation Space’i çok sevmeme rağmen onu bile kafamı verip adam gibi okuyamadım. Neden böyle oldu hiçbir fikrim de yok. Romana odaklanamıyorum diye kısa hikayeleri okumaya kadar verdim. Bu antolojinin içinde Alfred Bester’ın Man Who Murdered Mohammad adında merak ettiğim kısa bir öyküsü vardı. İlk olarak onu okuyacağım. Duruma göre içindeki Gene Wolfe Fifth Head Of Cerberus gibi kısmen daha uzun novellalara da bakacağım.

25 Beğeni

İkinci Diderot kitabım. Beklentim yüksek.

23 Beğeni

14 Beğeni

18 Beğeni

Canım Saramago çekti, yeniden başlıyorum okumaya :drooling_face:

18 Beğeni

Arkadaşlar, daha ilk sayfadan itibaren çılgın bir kitap okuduğumu anladım. Yazar Ovidius bu kitabı 8 yılında bitirmiş. Yani İsa 8 yaşındayken, İsa’nın çağdaşı olan bu Romalı pagan yazar, Roma mitolojisinin esin perilerinden ilham alarak muhteşem bir eser meydana getirmiş. Kitabın çevirmeni Asuman Coskun Abuagla, ön sözünde Romeo ve Juliet hikayesinin orijinal versiyonunu barındıran Pyramus ve Thisbe ve yaşlı ihtiyar Philemon ile Baucis’in tevekkülle katlandıkları yoksullukları, ölmelerini konu edinen hikayeleri çevirirken gözyaşlarını tutamadığını dile getiriyor. Kitap, tıpkı Tevrat’ın Tekvin bölümü gibi Dünya’nın ve İnsanın nasıl yaratıldığını ayrıntılı ve bilimsel bir dille anlatarak başlıyor. Tuhaf ve çılgın olan şu ki, bu bölümde Dünya’nın boşlukta ‘küre’ olarak dizayn edildiğini, gök kubbedeki havanın da toprak ve su gibi ağırlığının olduğu 'hava basıncı’ndan… söz ediyor, sayfanın fotosunu sizinle paylaşıyorum… Kitabı merakla ve ilgiyle okumaya devam ediyorum…

32 Beğeni

Yaratılış dışındaki kısımlar nasıl ortalardan sayfa örneği alabilir miyiz.

Dipnotları aşağıya alarak iyi yapmışlar.

1 Beğeni

17 Beğeni

Greco-Roman mitolojisi için İlyada ve Odesa’nın yanına koyulacak bir kitap ama nedense Türkiye’de hiç bilinmiyor.

2 Beğeni

23 Beğeni

Kitabın en güzel çevirisi, nereden buldunuz acaba?

1 Beğeni

Nadirkitap’tan almıştım, çeviri gerçekten çok iyi.

2 Beğeni

Gözlerden pıt pıt akar :smiling_face_with_tear:

26 Beğeni

20 Beğeni

Saramago başlangıç için önerin hangi kitap?

Şeklinde bilmeyen forum ahalisi için klasik bir soru sorayım :blush:

2 Beğeni

Şöyle bir başlık açtı @MelihAntepli hocam. Güzel tavsiyeleri burada bulabilirisiniz hocam.

3 Beğeni

Hem yazarla tanışmak hem de ince olduğu için benim tavsiyem Bilinmeyen Adanın Öyküsü olur. Ben Körlük ile başladım o ayrı :sweat_smile:

@Lorien_archers hocamın burada paylaştığı açtığım konuya da bakılabilir. Ben o konuda kimi kitapları unuttuğum için yorum yazmadıklarım vardı, tekrar okumaya başladığım için bilgi vermediklerim hakkında da güncelleme yapıp bilgi paylaşacağım :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

18 Beğeni

bu yazarın oyununu okuması daha kolay bilinç akışı tekniği nedense biraz yoruyor beni bu kitabı okurken

18 Beğeni

12 Beğeni