Diziyi izlemedim. Kitabı okuduktan sonra izlemek istiyorum. Güzel başladı.
Dizisi, kitaba baya uyuyor. Son zamanlarda izlediğim en iyi dizilerden birisiydi. Dünyada baya ses getirince devamını çekmeye karar verdiler. Umarım o vuruculuğu koruyabilirler.
Bu dizi çıkmasaydı kitaptan haberim olmazdı, kimsenin olmazdı hatta. İyi ki böyle ses getiren bir şey yapmışlar. Dediğiniz gibi devamlılığı ve süreci önemli. Holden Kitap el atmasaydı sahafların eline düşecektik bir de. İyi ki yayınladılar. Seda Hanım’dan daha önce de çok güzel çeviriler okumuştum. Emeklerine sağlık!
Kitaba sadık uyarlamalara hasret kaldık zaten. Lotr severler beni anladı.
Ben kitabı okumadım. Senaristlerin elinde malzeme kaldı mı onu bilmiyorum. Bilemiyorum nasıl bir şeyle karşılaşacağız.
WoT sevenler de beni anlasın madem.
Diziyi izlemediğim için bilmiyorum ben de, kitabın da başlarındayım.
Çok hayal kırıklığı yaşamışız…
Fantasitk tarafta yüzümüz güldü mü hatırlamıyorum. Bilimkurgu tarafında güzel işler az da olsa var.
En azından bilimkurgu sevindirdi evet.
Ben Shogun dizi finalinden sonra biraz bakınmıştım kitaba, sonra malum yerlerden İngilizcesini biraz karıştırdım. Başına/sonuna falan biraz bakındım, acayip aslına sadık bir uyarlama dizi Bazı dialoglar/monologlar falan neredeyse birebir diziye aktarılmış gibiydi.
Ama kitap iki cilt yayınlanacağı için madem okuduktan sonra izleme niyetin var, 2. cildi de beklemen gerekebilir Uyarı mahiyetinde yazayım dedim. Benim de okuma niyetim vardı ama şimdilik satınalma listemden çıkardım, okuma listem çok yoğun
İleride birkaç sene sonra falan tekrar düşünebilirim.
@isos81 @Pyrewrath Dün Kızıl Yükselişi 150 sayfa civarı falan okudum, hafta içi yoğun bir gün sonrası olarak bakarsak benim için rekor seviyeler Hem güzel başladı, hem de hızlı okutuyor
Teşekkür ederim önerin için. İkinci cilt çok yakında yayınlanacakmış zaten. Seda Hanım bu ay sonu yayınevine teslim edeceğini duyurmuş X hesabından. O zaman onu da okuduktan sonra izlerim artık.
Shogun ve Genji’nin Hikayesi çevrildiyse Kara Yağmur ve Musashi’nin haberlerini de bu sene içinde görürüz gibime geliyor. İyi günleriniz olsun.
Yazarın otuz beş sene sonra devamını yazdığı Ahitler kitabını hemen sonrasında okumanızı öneririm. Konu olarak ilk kitap daha başarılı, ama anlatım konusunda ikinci kitap çok daha iyidir. Yazar cidden kalemini geliştirmiş.
Teşekkür ettim, o da bekliyor şu an listemde. Hemen okuyamasam da tahminimce Mart ayı içinde Ahitler’in de okuma sırası gelecek .