Ayraç süpermiş.
20 karakter:
Ayraç Arman
Ayraç Işık
Ayraç Sicimoğlu
Ayraç Newton
Ayraç Asimov
Ayraç Singer
.
.
.
Ayraç süpermiş.
20 karakter:
Ayraç Arman
Ayraç Işık
Ayraç Sicimoğlu
Ayraç Newton
Ayraç Asimov
Ayraç Singer
.
.
.
Tolstoy’ un bu devrik cümle yapısı kendine has bir özelliği mi yoksa bu kitaptaki çeviri ve/veya editöryal bir hata mı?
Kitap : Tolstoy Bütün Eserleri 2
İlk kitabı uzun zaman oldu okuyalı tam hatırlamıyorum ama ikinci kitap bu tip devrik cümlelerle dolu. Okuması baya yoruyor…
Ben de şu an Alfa toplu eserleri ikinci cildi okuyorum. Ya Sabri Gürses gerçekten kötü bir çevirmen ya da başka bir sıkıntı var. Devrik cümleler, özne yüklem uyumsuzluğu olan tonla cümle ve yazın yanlışlarıyla dolu bu kitap. Ayrıca değişik tam tanımlayamadığım ama daha önce Tolstoy okurken hiç karşılaşmadığım bir şey var bu çeviride. Kitaba editör eli değmediği belli de yani editör eli değmese bile çeviri bu kadar ham olmamalı.
Yazdıklarınıza aynen katılıyorum. Okumak çok zor. Böyle bir külliyatta nasıl böyle bir şey yapmışlar çok ilginç.
Sanırım üçüncü kitaptan devam etmek zorunda kalıcam
Bazı rus klasiklerinde mujiklerin (rus köylüleri) düzgün konuşamadıklarını belirtmek için çevirisi bilerek devrik yapılıyor. Ama dediğiniz gibi direkt kötü çeviri de olabilir ben okumadım kitabı.
Harry’ler mutlaka günün sonunda kazanacaktır, Tom Riddle’lar ise kaybetmeye mahkumdur.
Seriyi çok özlemişim.
Vamık D. Volkan okumaktan çok keyif aldığım, politik psikolojinin kurucularından, Kıbrıs Türkü ünlü bir psikanalist. Bu kitabını uzun süredir bekletiyordum. Merakım ve beklentim büyük.
Ben de şu an ikinci kitabı okuyorum. Şu sıralar çok fazla okuyucunun Harry Potter’ı yeniden okuduğunu görüyorum Diziyle ilgili haberlerin etkisi var sanırım.
Dizinin etkisi de muhakkak vardır ama ben diziyi pek seveceğimi düşünmüyorum. Bazen aşkım depreşir benim ondan okuyorum. Beni rahatlatan bir evren HP evreni. Keyifli okumalar dilerim
Dizi vizyona gireceği zaman bir tur bende okurum muhtemelen.
Sonra daha iyi saydırırım şurası farklı burası farklı diye . Şaka bir yana resimli baskıları aldıktan sonra tekrar okuma niyetim vardı hp yi, diziyi bahane olarak bekletiyorum
.
Özer @SJack 'i de yanına al. Hayatında HP okumamış, birlikte okumuş olursunuz. Yoksa banlatacağım Ahmet’i
Sesli okuyup ona mı göndersek, napsak .
Kitaplar bende de var ama emekli olunca okurum dedi, ne diyorsun yav dedim. Hemen müdahale ettim ama bilmiyorum
Hp’ye sıra gelmez. Daha okunacak zibilyon tane kitap var.
HP’yi bir okusan, zehiri bir alsan duramazsın da neyse
Napıyorsunuz siz? Bir bilimkurgucuyu Fantastikçiye mi çevirmeye çalışıyorsunuz? Tanrıların Gölgesi olmadı, Yanmayan Kitap olmadı. Ama Kralların Yolu harika gidiyor. Daha fazlası için sonraki yılları beklemem ve beklemeniz gerekiyor.
HP’de zehri almamışın konuşuyon. Sendeki baskı yeni kapaklı mı eski bendeki gibi mi?
Bu var bende ama kutusuz.