Okuyorum (Görsel Başlık)

Evden bu kadar Açlık Oyunları kitabı çıkmasına şaşırsam mı utansam mı bilemedim :joy: Zamanında kardeşim seviyor diye kitap fuarında nesini görsek almıştık sanırım :joy: . Bunca yıl sonra bende seriye girmeye karar verdim, önümüzdeki ay içinde hepsini bi şekil okurum diye düşünüyorum ama gözüm korktu :sweat_smile: .

24 Beğeni

Zamanında Pegasus’tan kutulu setini alamadığım için çok pişmanım :smiling_face_with_tear:

2 Beğeni

Resimli baskısı da çıkmışken onu da alın :face_with_hand_over_mouth: Üçleme olan ana hikaye size iyi gelecektir. Gözünüz korkmasın :blush:

2 Beğeni

50 sayfa kadar okudum harika gidiyor.

22 Beğeni

Demek ki yıllardır evde kimse aç kalmamış :zany_face:diyerek forumdaki son mesajımı yazıp kaçıyorum. Keza bu espriden sonra geleceğim için hiç iyi olmayacak. :joy::joy:

2 Beğeni

Resimlisi de mi varmış ya, onu nasıl kaçırmışız bu kadar kitabını almışken :joy: Ona da bir bakayım ama resimli falan olunca fiyatı uçururlar kesin.

Edit: Yeni basılıyormuş ya, buldum şimdi :joy:

2 Beğeni

21 Beğeni

14 Beğeni

Serinin 2011 ya da 2012 yılında sadece ilk filmini izlemiştim. Bu sene çıkan yeni kitabının çok iyi yorumlar aldığını görünce seriyi okumaya karar verdim. Lise yıllarımda bu seri çok meşhurdu, ama benim o zamanlar pek okuma alışkanlığım yoktu. Beni bir yandan o özlediğim günlerin havasına götürdüğü için seriden fazlasıyla memnun kaldım, beklediğimden çok daha iyiydi. İçerisinde aşk üçgeni barındırdığı için serinin ergenlere hitap ettiği düşünülmesine rağmen acımasız düzene başkaldırma teması daha ağır basmakta. Umarım siz de beğenirsiniz. Ben, aşağıdaki sıralamaya göre okumuştum, bu sıralamaya göre okumanızı öneririm. Son çıkan kitabın film uyarlaması da seneye çıkacak. Filmler de ortalamanın üzerinde, olabildiğince kaynak metne sadık yapımlardır, izlemek isterseniz izleyebilirsiniz.

Okuma Sırası

1. Açlık Oyunları
  1. Ateşi Yakalamak
  1. Alaycı Kuş
  1. Açlık Oyunları Rehberi (İlk üç kitabın tema ve karakter analizlerini barındırıyor.)
  1. Alevler İçindeki Kız (İlk üç kitap hakkında farklı yazarlar tarafından yazılmış denemeler barındırıyor.)
  1. Kuşların ve Yılanların Şarkısı (Üçlemeden 64 sene öncesini anlatıyor.)
  1. Hasatta Gündoğumu (Üçlemeden 24 sene öncesini anlatıyor.)

Film rehberi kitaplarını ve parodi kitabını okumadım, onlar hakkında yorumum mevcut değil.

7 Beğeni

Teşekkür ediyorum, not aldım sıralamayı :+1: Filmlerini zamanında sevmiştim bende, seriye filmlerden aşinayım. Bu sıradan okurum bende muhtemelen.

3 Beğeni

17 Beğeni

Biyografiler ile birlikte tekrar baştan başladım Dostoyevski’ye…

24 Beğeni

23 Beğeni

24 Beğeni

18 Beğeni

31 Beğeni

24 Beğeni

Dostoyevski “insancıklar” ı yazdıktan sonra Gogol’un “Palto” sundan esinlendiği eleştrisini sıkça duymuş. Bu sebeple bende Dostoyevski macerama burdan devam etmek istedim…

26 Beğeni

Çok güzel kitaptır. Rus edebiyatının altın çağını başlatmıştır. Dostoyevksi biz hepimiz Gogol’un paltosundan çıktık der.

8 Beğeni

19 Beğeni