One Piece

One Piece uçukluğunda bir mangayı nasıl live action yapacaklar merak ediyorum. Belki de daha ayakları yere basan, ciddi bir șey göreceğiz. Yani ne bileyim, bu adam ağzına katana alıp gemileri, trenleri, binaları mı kesecek?

One Piece yerine, keşke One Pounch Man live Action çekilseydi.

Oda senseinin öldürmeme takıntısı sinir bozucu. One Piece’in en kötü yönü bu. Kimse Asoiaf gibi katliam beklemiyordur tabiki ama sen öyle boru gibi acıtasyon yaptığın, kurtulması için sıfır sebep bile yokken herif kurtulmuş da kapak hikayesinde geri getiriyorsun. Neden abi neden yahu? Ulan çocuk masallarında daha fazla ölüm oluyor bari öldüğüne feci derecede ima yaptığın kişileri geri getirme bari. Sonra büyük savaş, Yonkou bölgesi bu basit mekan değil, korsancılık oynamıyoruz gibi laflar hep boş geliyor. Koca Ana Korsanlarının Linlin dahil etrafını sardığı Güneş Korsanlarını da iki çizik bir sargı ile o cehennemden çıkartmıştır kesin, bakın Jinbei’de çizik yok.

Daha önce, bu konu sorulduğunda, ben karakterleri değil, o karakterlerin hayallerini öldürmeyi tercih ediyorum demişti diye hatırlıyorum.

Benim için en uç örnek Pell olmuştu. O kesinlikle ölmeliydi.

Ben buna katılmıyorum açıkçası. Ne olursa olsun bu manganın hedef kitlesi 18 yaş altı çocuklar. 30-40 yaşında adamların yada kadınların seriyi takip etmesi bu durumu değiştirmiyor. One Piece evreni böyle bir yer. Gerçek ölüm dramatik bir etki yaratmak için olabilir ancak.

Aslında 2-3 istisna dışında önemli bir karakterin öldüğü eser yok. En gore mangalardan biri olan Berserk’te bile kimse ölmüyor. Yani düşmanlar önemsiz karakterler dışında.

Berserk karakterlerinden, ölmüşten beter olmayan da yok :roll_eyes:.

Dragonball bu konuda güzel bir örnek :grin:. Her karakter, defalarca ölüyor :unamused:.

1 Beğeni

Bu argümanı yanlış buluyorum. Ne zaman olumsuz bir şey desem One Piece hakkında hep aynı muhabbet, shounen yahu bu seri diye geçiştirme. Yahu hiç başka shounen seri okumasaydım bu argümanı gözü kapalı kabul edebilirdim ama maalesef ki okuduk yani. Naruto, hunter x hunter bunlar shounen değil mi? One Piece ile aynı kitleye hitap ediyorlar. SnK bile shounen dergide çıkıyor. Bir de Tüm Kek arcda feci şekilde ölümüne işaret ettiğin kişinin 50 bölüm sonra aslında ölmedi demek çocuklara hitap etmek mi oluyor?

Hikaye şöyle, durum çok kötü. Kurtulma olasılıkları düşmüş. Tam oradan bir karakter geliyor ve kendi hayatını feda ederek durumdan kurtulmayı sağlıyor. Sen de etkileniyorsun vay adama bak diye. Sonra 50 bölüm sonra adamın aslında ölmediği ortaya çıkıyor. Pell’de de böyle oldu en son çıkan sayıdaki kapaktaki karakterde de. Pedroda ölmemiştir diyorsun sonra.

Bu öldürmeyen adam neden flashbackte katliama girişiyor? O zaman seinen mi oluyor One Piece?

Bu söz Luffy neden düşmanlarını öldürmüyor sorusu için verilen bir cevaptı. Genel olarak ölme olasılığı %100 olan bir karakterin neden ölmediğine bir sebep değildi yani.

2 Beğeni

Tüm bölümlerin olduğu, 500 küsür gb’lık bir dosya indirmiştim 1 ay önce. Günde 10 bölüm izlerim diyordum, Harici HDD’m yere düşüp bozulunca her şey gitti. Tabii bende de heves kalmadı.

Evet o konuda haklı olabilirsin. Gerçek ölüme gelecek olursak orada da cehennemden kaçtı Guts kolay kolay ölmez.

Dragon ball’u çok izle ek istemene rağmen velet Goku’nun sesine dayanamayıp bırakmıştım. Bir de aralıklarla devam ediyor ve çok bölümü var. Artık hiç izlenmez gibi geliyor bana.

Hunter x hunter izlemedim ama Naruto için kpnuşacak olursam onda da ferçekten önemli kimse ölmüyor. Hatırladığım kadarıyla 3. Hokage 90 yaşındayken öldürülüyor bir tek o kadar. En azından aklımda kalan o. Ama ben senin demek istediğini şimdi daha iyi anladım sanırım. Pedro’nun ölmemesi onun fedakarlığını anlamsızlaştırıyor. O konuda haklısın. Yarın öbürgün Ace de çıkıp ben aslında ölmedim diyebilir. Tadımız kaçar. Yine de one Piece evreni biraz pembe ve romantik bir yer. Kötüler dayak yiyince doğru yolu buluyor. Yine de kapaktaki pedro yerine onun ikiz kardeşi medro çıkabilir.:joy:

One Piece evreninde ölmek için merdivenden düşmek gerekiyor. :roll_eyes:

Onigashima’da işler bambaşka bir boyuta varıyor Big Mom, Kaido ittifakı karşısında 3 süpernova ve tayfası son bölümle birlikte Anka Marco ve olası Beyazsakal korsanları ittifakı tahminimce Luffy’nin filosuda buna eklenecek ve Marineford’dan sonraki en büyük savaşı izleyeceğiz Mangayı okumuş ve beklemekten sıkılan arkadaşlarla teorileri tartışabiliriz.

1 Beğeni

Manga bir ivme yakaladı bu satışlara yansımasa da.

Marco’nun gelişi hoş olsa da tayfadan rol çalmaz umarım.Yalnız gelmeyeceğini söylediği halde gelmesi tuhaf oldu. BM korsanlarının aynı numarayı iki kez yemesi saçma oldu özellikle Smoothie’den bir şeyler bekliyordum.

Sürekli ara vermesi sorun yaratıyor bence.

Marco, Jozu ve Vista olmadan zaten o ittifaka karşı şansları yok çok fazla şey gerekecek kazanmaları için ve Beyazsakal korsanları yalnızca başlangıç, Aokiji veya devrimcileri görebiliriz. İki yonkou ittifakını devirmek hasır şapkaların yalnız başına başarabileceği bir şey değil sonuçta. Bundan bağımsız olarak Karasakal vs Shanks+Marines olayı hakkındaki fikirlerini merak ediyorum sence Godvalley incident tekrarlanır mı yoksa Shanks’a hasır şapkayı mezarında mı teslim edeceğiz? Ben azılı bir Teach fanı olarak 2.yi yakın görüyorum. Zehahahaha!

1 Beğeni

Aokiji’yi final arc’da Teach ile beraber görürüz bence. Eğer Aokiji gerçekten bağlıysa Karasakal korsanlarına karşılarında durmalarına imkan vermiyorum hiçbir tayfanın.(Öyle bir şey olduğunu pek düşünmüyorum tabii.) Devrimcileri görebiliriz, ama kendi sorunlarıyla uğraşmıyorlar mı şu an? Amiraller parçaladı, Sabo esir mi öldü mü belirsiz. Dragon ne yapacak merak konusu.

Karasakal’ı herkes en güçsüz olarak görüyor Yonkolar arasında, ama adam en önemli iki gücün sahibi ve tamamı kalifiye elemanlardan oluşan bir tayfası var. Ancak Oda’nın bu çok konuşulan teoriyi uygulamaya koyacağını düşünmüyorum. Bence Shanks ölmeyecek ama Yonko olarak kalmayabilir de. Teach Moria’yı da tayfasına kattığına göre zombilerden oluşan bir ordu da kurabilir. Yine çok konuşulan teorilerden biri Karasakal’ın Tüm Kek’e çökmesi. Bu da olabilir.

1 Beğeni

Karasakal en güçsüz rolünden ayrıldı bence Teach bence gura gura no mi nin de gücüyle en güçlü yonkou olmaya aday. Bundan hariç olarak one piece evreninde her daim tarih tekerrür eder ancak Karasakal Rocks.D.Xebec in gelecek haliyken Shanks Roger’ın dengi değil bu sebeple Karasaklın kazanacağına inanıyorum. Hem bildiğin üzere Karasakalın gemisinin adı Saber of Xebec ve Rocks’un oğlu olduğuna dair bir çok teori mevcut.

Oğlu olmasa da hayranı filan olabilir.

Karasakal’ın en güçsüz Yonko olduğunu savunan ciddi bir kesim var. Ama bu adamın final boss olma potansiyeli var ciddi ciddi. Tabii yeni çıkan karakterlerden IM ve Rocks da olabilir.

1 Beğeni

image

Manga dünyasına giriş yapmış bulunuyorum. Hayırlı olsun kendime. :))
Böyle tatlı bir karakter olabilir mi?? Okurken yerimde duramıyorum, yastıkları ısırıyorum, sesli kahkaha atıyorum. Kareler gözlerimin önünden canlanarak geçiyor adeta. Konuşmalar akıcı konu mükemmel. Aşık olduk yine. Çook daha fazla öveceğim ilerlediğimde.
@Howl 3 hafta dedin ya dedim olabilir mi böyle bir şey. Çoook teşekkürlerimi iletiyorum. :smile:

3 Beğeni

East Blue kısımları animede çok daha güzel bence. Mangaya illa geçilecekse bence bu Thriller Bark’dan sonra olmalı.

1 Beğeni

Öyle mi anime izleme alışkanlığım olmadığı için ve bu ara bir şeyler okumak istediğim için direkt başlamak istedim ve hemen çok sevdim. :)) teşekkürler yorumunuz için.

1 Beğeni

Animesi mangası gibi güzel değil, şöyle güzel değil. Mangada 5 dakikada 1 bölüm bitirirken, anime de 2 hafta sürebiliyor çünkü haftada 1 bölüm çıkıyor. Ancak izlemeni yinede öneririm. :wink: Unutmadan ekleyeyim. Güncele geldiğin zaman, beklemesi çok zor oluyor. :frowning_face:

Kötü olsa önermem zaten sana. :smirk:

2 Beğeni