One Piece

Güncelde animede bir manga bölümü bile kullanmıyorlar, ancak East Blue-Thriller Bark arası Toei’nin zirve zamanları. East Blue kısımları özellikle çok farklıdır atmosfer olarak.

1 Beğeni

Kesinliklee. Daha kaç sayfa okudum neler neler oldu. :smile: Artık gözüm korkmuyor en azından sen ilk dediğin zamanki kadar. :joy: Sana da çook teşekkür ederim.

@Askeladd Okuduktan sonra izleyeceğim. :slight_smile:

2 Beğeni

Manga güncelde daha iyidir bu arada. Animesi çok bozuyor çünkü Shabody’den sonra(500’lere denk geliyor) yani tamamen mangadan gitmek de mantıklı olabilir.

1 Beğeni

Beğendiğine sevindim. Zehri al biraz başka mangalar da öneririm. Kan revan, vahşet tarzı bir takım şeyler biliyorum. :sweat_smile:

1 Beğeni

Skypiea arc dışında sıkılacağın bir yer olacağını sanmıyorum. Onun dışında ben marineford arc sonuna kadar animeyi de izlemiştim. O bile bir ay sürmüştü. Sonra animesini izlemeyi bıraktım. Ya da arclar bitince YouTubedan geniş arc özetlerini izlemekle yetiniyorum.

One piece çok güzel seridir. Benim gibi her şeyden yarım saat içinde sıkılabilme yeteneği olan biri bile yedi senedir güncel takip ediyor. Daha ne diyebilirim ki :Dd 3 hafta sonra yazılı sözlü mülakata hazır ol xd

2 Beğeni

Ahahaha çok güzel bir örneksin teşekkürlerr. Daha 2deyim bağlanma seviyem 100000. Mülakat demeyelim sohbet diyelim…

1 Beğeni

Bu Netflix’in yapacağı Live Action One Piece dizisi için Oda East Blue hikayesinden başlanacak demişti. Sanırım ilk arc oymuş zaten anladığıma göre.

Dizi için ufak tefek bir fikrim olsun istiyorum. East Blue arc’ı hangi bölümler arasını kapsıyor acaba ? Şimdilik orayı izleyeyim diyorum.

East Blue serinin başlangıcı zaten.İlk bölümden başlayabilirsiniz.

1 Beğeni

Buraya atmayı unutmuşum.
https://comicbook.com/anime/news/one-piece-live-action-netflix-production-filming-information/
31 Ağustosta çekimler başlıyormuş, 8 Şubat’ta bitmesi planlanmış habere göre.

1 Beğeni

Aynen onu biliyorum zaten dediğim gibi, fakat kaçta bitiyor hikaye ?

1. bölüme kadar izleyebilirsiniz.Filler bölümleri atlamamanızı tavsiye ederim.
1 Beğeni

One Piece, netflix filmi bence berbat olacak. Umarım yanılırım.

Haydaaa üzdü :confused: filler lerde bile oluyor mu ki hikayeyle ilgili birşeyler ?

Aslında çok etkilemiyor ama güzel,kaliteli bölümler bence.Yanlış hatırlamıyorsam filler atlayarak 1-53 arası ve 61.bölüm oluyor galiba

1 Beğeni

Tamamdır çok teşekkürler :+1: 7 bölüm fillermiş yani. Azmış, bende çok sanmıştım gözüm korkmuştu :grinning:

https://twitter.com/25thKiichi/status/1280855927294504962
Steven Maeda(Showrunner) Emily Rudd’ı twitterda takip etmiş, sonra One Piece live action resmi hesabının da takibine girmiş. Kendisinin dizide Nami rolünü oynama olasılığı var deniyor.

Ayrıca Hasır Şapka oyuncu seçimleri Oda’nın bir Sbsde “Hasır Şapkalar gerçek olsalardı, hangi milliyetten olurlardı” gibi bir soru için verdiği cevaba göre seçilebilirlermiş. O sorunun cevabını buraya atayım.

D: Nice to meet you, Oda-sensei. I have a question. If One Piece was set in the real world, which countries would the nine Straw Hats come from? Pen Name: MICHAEL JACKSONS’ BROTHER

O: Well. I’ll just put what fits with the character’s image.

Luffy: Brazil
Zoro: Japan
Nami: Sweden
Usopp: Africa
Sanji: France
Chopper: Canada
Robin: Russia
Franky: USA
Brook: Austria
2 Beğeni

Kaido bu Orochi’yi kesti ama ya Kancuro’ nun eseriyse. Orochi’nin kafa itliğe çalışıyor düşünmüştür kesin bunları.

Ölümü imkansız. Mangada kim ölüyor ki? Eiichiro Oda karakter öldürmeye korkan bir adamdır. İnsan öldürmekten korkar mı bu kadar yahu? Şuradaki sahneden adam canlı çıktı yav. Sıfır savunma, dört bir yanı düşman dolu.

Adam bence kendi mangasını bizzat kendisi dinamitliyor, bir editör demiyor ki sayın sensei böyle yaparsanız ölümün değeri düşer, kimse adamın kafası kopsa, bütün organları çıksa gene de öldüğüne inanmaz, inandırıcılığınızı yitiriyorsunuz, gelecek ölümlerin etkisini azaltıyorsunuz. Evet arkadaş direkt suçluyorum.

Çok garip. One Piece forumlarına redditine gir, ne övgüler uçuşuyor, adamın ne Tolkienliği kalmış, ne Dostoluğu. Azıcık bir eleştiri yapsam, git Fairy Tail oku, her şeyde de kılçık arama. Armudun sapı üzümün çöpü falan filan. Eğlen geç falan. Yahu kıyasladığın adamlar öyle yapmamış ama işte. Tamam çok eğlenceli bir manga, ben de eğlenerek okuyorum ama fantezinin ustalarının açık bırakmamak, aşırı derecede plot armordan kaçınmaya çalışmak, karakterlerin sanki piyes oyunundaymışca senaryoyu takip ediyorlarmış gibi hareket etmelerinden kaçınmaya çalışmalarını da az çok biliyorum. Worldbuilding ve çeşitlilik iyi güzel de sadece bunlar değil ki fantastik. Bayağı artık yem atıyor. Adam 75 bölüm önce Marco’nun Luffy’e mesajı diye bildiğin yem attı, millet adam gelemiyor acaba mesaj ne diye merak etti. Sonuç adam geldi, mesajda da geç kalacağım ama geleceğim yazıyormuş. Arkadaş okuyucu ile dalga mı geçiyorsun? Neko bu mesajı neden yazılı olarak götürsün Wano’ya yahu?Hemen arkamdan geliyormuş diyemiyor mu? Yazıya dökmelik bir mesaj bile değil. Boş gizem.
20 yıl atlaması ile sağolsun cevabı verilmeyecek sorular doldu mangaya.Kaidou diye bir yonkou Wano etrafına çökmüş, bizim çok ulu dünyanın en güçlü adamları olan İmparatorlar hiç duymamış. Beyazsakal kardeşim dediği adamın akıbetinden habersiz ölmüş. Marco da diyor, Wano’dan haber çıkmıyor. Cidden mi? Adam İmparator la, yıllardır yeraltı faaliyeti yapıyor, ciddi bir korsan faaliyeti yürütüyor, Wano’ya çöktüğünü kimse bilmiyor. Akıl işi mi bu? Wano’yu dışa kapalı tutsan dışardan içeriye haber girişini engellersin anca. Tayfan Euron Greyjoy gibi sağır ve dilsizlerden oluşmuyorsa haberler her türlü sızar, yani bu dandik bir bahane.
Bir de İzou meselesi var. Tamam Beyazsakal tayfasına katıldın ama 20 yıl hiç mi Wano’ya uğramadın? Bir kardeşin vardı, yeminli lordun vardı, bir uğrasaydın, 20 yıl hiç mi gidilmez? Haydi diyelim gitmedin(halen kabul etmedim, bir şekilde giderdi) tayfa Karasakal ile yapılan Payback Savaşı ile yenilince Marco tayfayı dağıtmış, o zaman niye gelmiyorsun arkadaş? Memlekete döneyim falan demiyorsun? İlla birisi çağırması mı gerekiyordu? İlla son anda gelip okuyucunun “o İzou da gelmiş, kınlar tamamlandı” demesi mi gerekiyordu? Piyes sırası yeni geldi çünkü.

Zaman atlaması sonra böyle yaptım oldu tarzı çok fazla hikaye yazımı var. O zaman atlama öncesi ne farklıydı diye sormak gerekiyor. Ne farklı? Farklı olan şu, arcları aşan kurgular. Atlama öncesi bir adaya gidersin, ada hikayesi 1 yıl sürer, bir gir adaya zaten bütün dünyadan izolesin, o arada genel bir kurgu oluştur, arc sonuna falan çağ kaşığı ile okuyucuya ver. Zaman atlaması sonrası artık tayfa öyle rastgele Log Poseun iğnesine göre hareket etmeyince, hikayeler arcları aşıp da çok uzun süren kurgulara dönünce her yerden delikler çıkmaya başladı. Buradan aslında Oda’nın ilk yarıda dahi olduğunu düşünen ben, sonradan daha en başta yaptığı worldbuildingin ekmeğini yediğini düşünmeye başladım. One Piece’de çok yaptım olduculuk hakim maalesef. Tüm Kek’te o kadar çok vardı ki zaten de neyse. Ben Tüm Kek arcda Pound gibi güçsüz mü güçsüz bir adamın hayatını feda etse bile Oven gibi güçlü birini durdurabilmesini sorgulamıştım ama mangaka sağolsun ama ölmedi ki diyerek bana toprak attı :slightly_smiling_face:.

3 Beğeni

Ben ölmeme olaylarını kabullendiğim için çok takmıyorum açıkçası. Bunun dışında bölümlerin dolu dolu olmaması, fazla ara(standart olmuş biliyorum) vs canımı sıkıyor daha çok.

Çünkü adamın elinde zaten işleyebileceği (herkesin de merakla beklediği) tonla malzeme var. Raftel, diğer yonkoular, im, hasır şapka, one piece, goroseiler, zoro nun geçmişi, antik silahlar, D, büyük savaş vs vs…
Bunları nasıl işleyecek ne kadar sürecek? Bu küçük bölümler ve aralarla 30 yıla işlenir mi?

Zaten çoğumuzun hala takip ediyor olmasının sebebi bu cevapsız sorular. Zevk almaya bakmak lazım en iyisi.

Kim bilir belki memnun edecek şekilde ilerler ve sonunu da görürüz. (Ölmeden görmek istiyorum, ciddiyim)

Oda hikayenin %70 veya %80’i bitti demişti. Geri kalan zamanda bunları güzel işler umarım. Tabi şimdi böyle diyip bir 15 sene daha hikaye uzarsa şaşırmam.