Kristalin Hizmetkarı ile karıştırmışım
ilk baskının üzerinden bayağı zaman geçmiş 
Seri sorunu çözüldü mü yani? Geliyor mu tüm kitaplar? 
Umarım bu süreçte yeni kitapların hazırlıkları yapılmıştır arka arkaya gelir. 
Tadından yenmez, umarım haklı çıkarsınız. 
Ciltli drizzt demişlerdi bir ara. O olabilir mi acaba?
Şimdi saydım da bende 25 kitabı var Drizzt’in. Gençliğimin kahramanı, en sevdiğim seriydi bir zamanlar. Kaldığım yerden devam eder umarım.
Bir tane eksiğiniz var seride, hangisi acaba? 
Bendekiler şöyle:
- Kara Elf Üçlemesi - 3 kitap
- Buzyeli Vadisi Üçlemesi - 3 kitap
- Drizzt Do’urden’in Maceraları - 4 kitap
- Karanlığın Yolları - 4 kitap
- Kiralık Kılıçlar - 3 kitap
- Avcının Kılıçları - 3 kitap
- Değişimler - 3 kitap
- Kışgörmez - 2 kitap
Kışgörmez eksik gibi görünüyor, zamanında çıktıkça alıyordum. Bir yerden sonra bırakmıştım.
Ekstra olarak da Salvatore’dan İblis Savaşları ve Avatar Üçlemesi de var.
Kışgörmez’in son kitabı Son Eşik eksikmiş sadece. Laika basamadan kapanmıştı, İthaki tamamladı. Gerçi çeviri ve editörlük vasattı ama hiç yoktan iyidir. Avatar üçlemesi Salvatore’a ait değil yalnız. Bahsi açılmışken, ele geçirme şansınız olursa Örümcek Kraliçe’nin Savaşı serisini de önerebilirim. Siz daha iyi fantastik seriler okuyorsunuz, ama Unutulmuş Diyarlar göz önüne alındığında hiç fena bir seri sayılmaz.
Edit: İblis Savaşları da yine satmadığı için İthaki’nin devam etmediği serilerden. Ne çok seriye girişmiş aslında adamlar. 
Est, iyi kötü göreli kavramlar. Dediğim gibi, bir zamanlar en sevdiğim seriydi Drizzt, bendeki yeri ayrıdır. Örümcek Kraliçe için de hep olumlu şeyler duydum, radarıma ekleyeyim onu.
Bir ara Drow Kızı serisi de vardı, bir arkadaşa verdim geri gelmedi. Onu da sayarsak bendeki en fazla kitap açık ara farkla Salvatore oluyor 
Avatar’a baktım da, Salvatore değilmiş dediğiniz gibi, Unutulmuş Diyarlar’a ait diye o rafa koymuşum. Kaldırayım oradan 
Ben seviyorum İthaki’yi, birkaç yönetsel hata olsa da yapmaları gerekeni yapıyorlar.
Okuduğunuz seriler hakkındaki yorumlarınızı takip ediyorum elimden geldiğince. İyi yazılmış eserler okuyorsunuz ağırlıkla(Goodreads puan ve yorumlarını da baz alarak söylüyorum bunu). İngilizce kitapların maliyetleri bu kadar yüksek olmasa sizin ve @M3rett0’nun okuduklarından el atmak istediğim çok kitap var. Bir gün diyerek öteliyorum. 
Elaine Cunningham’ın en iyi üçlemesi diyebilirim sanırım o seri için de. Feist’ın devamı basılmadığı için bende de fark atıyor Salvatore.
Hazır yeni seriye başladığının haberi gelmişken üzerine İthaki’den de mutlu haber gelince ben de pek eleştirmek istemiyorum bu aralar 
@M3rett0 benim de hayranlıkla takip ettiğim üyelerden birisi, çok özeniyorum ona. Keşke ben de o kadar çok okuyabilsem ama benim zaman çok kısıtlı, kendim ekstra zaman üretmek zorunda kalıyorum çoğu zaman.
Maliyet konusu maalesef kur sebebiyle can yakmaya uzun süre devam edecek. Kısa zamanda da bir çözüm görünmüyor. Amazon’un bazı kitaplarını takibe aldım, kampanya filan yakalarsam alabileceğim bazı seriler var. Bir de pek acele etmeye gerek yok zira okuma hızım satın alma hızımın çok gerisinde 
Gelecekte Amazon ile kargo ücreti almadan getirtebilirsek ona bile razı olacağım sanırım.
Zamansızlıktan ben de muzdaribim. İnşallah bir gün yeterince zaman ve dilediğimiz kitaplara kavuşabiliriz. 
- Kitaptayım ama son okuduğum kitaplar ilk seriye kıyasla daha basit, daha edebiyattan yoksun. Yazarın bu tutumu ileride düzeliyor mu yoksa yazar edebiyattan yoksun fantastik ögeler yazmaya devam mı ediyor?
Sonunda 4. kitap yeniden mi basılıyor? İnanamıyorum bu habere. Umarım bu sefer bir tane kapabilirim. 

Bir zamandan sonra sıkmıyor mu?
Örümcek Kraliçe’nin Savaşı harika bir seridir. Ancak 2. ve 6. kitaplar yok piyasada. Bütçeyi biraz zorlar ama ben çok beğenmiştim o seriyi.
Aslında evet, i̇lk baştaki tat olmuyor.. Bana kalırsa ilk 6 kitap sonrasına kişi aldığı zevke göre karar vermeli çünkü hack 'n slash de bir yere kadar. Ben zamanında en sevdiğim karakter diye hepsini okudum (biri hariç) ama bir başkası o kadar devam etmeyebilir.
Aslında Drizzt’in yurdu, seride okumayı en sevdiğim yerler idi. Bu seri de ismini unuttuğum kara elf yurdunda geçiyor ise orijinalinden okurum mutlaka. Teşekkürler öneri için.
İblis Savaşları 3leme değil 8 kitaptan oluşuyor toplam.
@swarf bu seri edebi dilde yazılsa 300 sayfalık her kitap en az 800-900 sayfa oldurdu.
Demek istediğim, ilk üç kitapta Drizztle beraber yaşıyor, onun haklı mücadelesini destekliyor, kimliğini bulma çabasında onu izliyorduk. Ama şimdi okuduğumda ortada fantastik bir karmaşa var; “Drizzt ne yapar? Kötüleri öldürür. Nasıl öldürür? Çift kılıcıyla ve panteriyle.” şekline dönüşmüş. Serinin başındaki derinlik yok olmuş. İşte seride tekrar görmek istediğim şey en azından okuyucunun zihninin gerisinde onun okuma isteğini arttıracak bir amaç, felsefe, fikir.