Ejderha Mızrağı ve Unutulmuş Diyarlar’ın baskı sıkıntıları -yayınevinin söylediği kadarıyla- telif değil de telif sahibi olan Hasbro’nun kendi akreditasyonuna sahip matbaayı şart koşmasıydı. Yayınevi yetkilisi Türkiye’de sadece 2 tane olduğunu ve birine ulaşmayı bile başaramadıklarından dert yanıyordu. Dune ise tastamam İthaki saçmalığı. Yıl sonunda söz verdikleri gibi ciltli baskı çıkarabilirlerse matbaa sıkıntısı hallolmuş demektir ve devamı için umut doğar. Biraz daha sabretmekte fayda var.
Hocam 5. ve 6. kitabını da umarım o ciltli baskıya dahil ederler. Ciltli baskı okunmuyor açıkcası ama işte çıktığı zaman alırım korsan okurum. Ciltli baskıdan cidden bir şey okunmuyor birde o kadar kalın olunca.
Korsan şekilde okumak istemiyorum kitapları ama ikinci elleri 50-100 arası satılıyor. Geçen gün cüce derinleri ejdarhalarına benden 550 türk lirası istediler şok oldum.
Karaelf ilk üçlemeyi ciltli basacaklar. 3 kitap da kalın olmadığı için rahatça okunabilecek bir boyutta olacaktır bence. Alfa’nın Üç Silahşörler baskısı boyutlarına rahatça sığdırılabilir. Bu serinin basılmasını beklerken diğer serilere öncelik verebilirsiniz, oldukça güzel bir kaç serisi var İthaki’nin tamamlanmış olan.
karaelf serisini 6. kitaba kadar okudum. çıkardıkları 20,21,22 ve 23. kitabıda satın aldım. Telif sorunları varsa nasıl ciltli basabiliyorlar bunu anlayamıyorum bu konuyu bana anlatır mısınız teşekkürler şimdiden.
Yukarıda bahsettiğim gibi, teliften ziyade matbaa sıkıntısı olduğunu söylemişlerdi. Matbaa sorununun çözüldüğüne dair bir açıklamaları da vardı diye hatırlıyorum. Eğer matbaa sorunu çözüldüyse basabilirler.
Ha neden seriye kaldıkları yerlerden devam etmiyorlar derseniz "İthakidir, yapar öyle şeyler"den başka bir yanıtım yok maalesef.
teşekkürler… Ben bu senede 7. kitabı bekleyerek geçireceğim…
Aslında ben bu matbaa sorununun çözülememesine de anlam veremiyorum. Anlaşmalı matbaa şartı varsa ordan basarsınız, yok masraflıysa, işinize gelmiyorsa telifini bırakırsınız.
Bir yandan Hasbro (doğru mu yazdım?)’ya hak vermiyor değilim. İthaki en son peçete gibi ince kağıda basmıştı Drizzt’i. Firma belli bir kalite şartı koyabilir bence. Bilemiyorum belki de yanlış düşünüyorum.
Hasbro’nun derdi kağıt/baskı kalitesi minvalinde değil bildiğim kadarıyla. Elbette belli standartları vardır ama buradaki baskıya engel olan mevzu değil. Ülkemizde var olan çalışma şartlarını göz önünde bulundurursak; çocuk işçi çalıştırmayan, işçilerinin tüm sosyal haklarını, mesailerini ödeyen bir matbaa bulmak pek kolay değil. Hasbro’nun umurunda olmaz aslında ama insanlara şirin görünmek için yaptığı pek çok şeyden biri bu da.
Keşke İthaki tek cilt işlerine girmeden telif işini halletse de 7-8-9 ve devamına kavuşsak. 
Demek ki Hasbro’nun yaptığı doğru. Başkasına şirin görünüp görünmeme mevzusunu bilmiyorum ama şartları, olması gereken şartlar.
Kesinlikle haklısınız. Tek talihsizliğimiz ülkemizde biraz ütopik olması bu düşüncenin.
Biz 7. kitap çıkar mı diye düşünürken yurtdışında yeni üçleme başlamış.
Ah ah yurtdışında olmak vardı.
Ejderha Mızrağı için de yeni üçlemeye başlamışlar. Oralarda olup sadece Drizzt ve Ejderha Mızrağı’nı takip etmek isterdim. 
Yeniden basım için onaylı matbaa gerekmiyormuymuş yani?
En son yeni matbaa ile anlaşmak üzereyiz demişlerdi sorun tamamen çözülmüze benziyor. En azından bu konuda.
İşte onu şimdi anlayacağız. Ya sorun çözüldü yeniler de gelecek ya da …
Düşünmek istemiyorum elbette ama İthaki bu 
Konuştum şimdi ithali ile çözülmüs matbaa sorunu, kitapların duyuruları yakında yapılacakmış.
Bu arada dikkatimi çekti, Kristal Parçasını İthaki ilk kez yayınlamıyor mu?
Edit: başka kitapla karıştırmışım.
- kitap 2016 da ilk baskı yapmış şimdi ikinci baskı için almışlar bandrol.