R.A.Salvatore Drizzt Efsanesi Serisi (İthaki Yayınları)

Ben Ed Greenwood’un Kralsiz Diyar serisi’ni bitirince değerini anladım serinin. Yazar sıkmadan uzatmadan olayları anlatıyor okuyucuyu yormuyor. Film izler gibi okutuyor seriyi.

Serinin ilk üç kitabını lise yıllarımda okumuş ve çok beğenmiştim. Zaman geçti, yıllar yılları kovaldı, ismine yakışır şekilde unuttum Unutulmuş Diyarlar’ı. Otuza merdiven dayarken Drizzt aklıma geldi her nasılsa. Geçen hafta ilknoktadan iyi bir indirimle 13 kitabı set halinde aldım hemen. Devamını aradım, yok! Sonra Amazon’da 20-24 arası kitapların indirime girmiş olduğunu gördüm, Mielikki gözetiyor beni herhalde, onları da hemen çektim. Avcının Kılıçları Serisi’nden 1000 Ork’u 20 TL’ye buldum. Yalnız Drow’u 100 TL’ye. İki Kılıç’ı 250 tlye görünce dedim yuh be kardeşim. Değişimler Serisi için de en düşük 590 TL fiyat görünce tadım iyice kaçtı. 14-19 arası kitapların basımı olacak mı arkadaşlar, olacaksa ne zaman? Sahaflardan eskimiş, sararmış hallerini bulmaya çabalayıp paraları bayılmam mı gerekiyor yoksa? DnD damarım kalktığı için ilk altı kitabı iki haftada okuyuverdim keyifle. Ancak serinin devamının gelip gelmeyeceği, gelecekse ne zaman geleceği belli olmadığı için frene basıp yavaşlamam gerekiyor galiba.

yıl sonu demişlerdi 14-19 için, bekliyoruz bizde. Kitaplar olmadığı için yavaş yavaş okuyorum ben de :slight_smile:

Herhangi bir açıklama yapılmamış, tarih verilmemiş galiba. Sosyal medya üzerinden bilgi almak için yazdım ama dönüş alamadım. :confused:

Edit:

İyi günler bu seri için herhangi bir özel baskı/toplu baskı yapılacağı duyuruldu mu?

Drizzt ilk üç kitap ( anayurt-sürgün-göç ) ve Ejderha Mızrağı ilk üç kitap için tek cilt olacak şekilde bir baskı duyurulmuştu. Üzerinden epey süre geçti, hatta yanlış hatırlamıyorsam bandrolleri de alındı ama bu baskılar gelmedi. Tahminimce uygun ekonomik koşul oluşmadığından rafa kaldırdılar ama net bir iptal açıklaması da gelmedi.

Bunun haricinde herhangi bir özel baskı açıklaması hiç olmadı, devam edeceklerini söylediler sadece.

3 Beğeni

Canlı yayında çeviri sorunu ile karşılaştıklarını (telif) tekrardan çevrildiğini söylemişti ithaki editörü. Verilen tarih yıl sonuna doğruydu. 24 sonra bu krizde sanmıyorum.

Forum üzerinden ithakiye artık birşey sormayacağımı söylemiştim. Bu yüzden ithakinin face, insta ve resmi mailleri üzerinden aradaki kitapların basılıp basılmayacağını sordum. Hikayelerine yazdım. Mesaj gönderdim vs… Ama yine cevap alamadım.

Eskiden övdüğüm gibi okuyucuya açık olmaktan oldukça uzak bir yayınevi oldular. Aylar önce de sormuştum hala cevap yoktu. Şu seri bitsin başka bir serisine daha hayatta başlamayacağım.

Hatta yeni bastıkları kitaplarda sayfalar çok incelmiş diye herkes şikayetçi o kadar kötü mü bilmiyorum ama acaba başka yayınevlerinin eski baskılarını bulup eksikleri tamamlasam mı diye düşünmüyor değilim. Bu sefer de seride bütünlük bozulacak. Uyuz olduğum bir durum daha…

Okuyucu olarak tek isteğim kitaplar basılacak mı yoksa kağıt fiyatları veya dolar derken iptal mi oldu bunu öğrenmek. Bunu da söylemiyorlar. Hayır bilsem devam etmeyeceklerini ona göre kitapları arayacağım.

2 Beğeni

14-19 yıl sonuna doğru. 24 sonrası bence iptal.

14-19 yıl sonuna doğru gelecek mi, ertelenecek mi? Yoksa iptal mi bence belli değil. Geçen sene de sene başı diyorlardı tüm kitaplar için. Youtube yayınını ben de izledim evet sene sonu dendi ama o yayın üzerine kitap maliyetleri deli gibi arttı. Hayat pahalılığı deli gibi arttı. Resmi bir açıklama da yok. Normalde geri dönüş yapan Ithaki hiçbir soruya yanıt vermiyor? Bilmiyorum yani, haşhaş savaşı ile alakalı bir soru sorsak muhtemelen cevap verirler ama konu Unutulmuş Diyarlar olunca derin bir sessizlik.

Bilmiyorum evet tüm maliyetler arttı ama alıcısı olan kitapları basmazlarsa kepenk kapatırlar. Malazan gibi, Haşhaş gibi yüksek montanlı serileri basmaya devam ederken, bunları ve ejderha mızraklarını da basarlar. Biz indirimle 6 sını total 200-250’ye alırız ayrı. Ama orada hem çeviri hem de telif sıkıntısı vardı sanıerım, hatta @Bunn-Y yukarıda basıyoruz arkadaşlar ortalığı karıştırmayın gibi bir şey demişti ;)) Ben ilk kez okuyorum seriyi, 6 kitaptan sonra elim devam etmeye de pek gitmedi. Bakalım zaman ne gösterecek… Seneye seçimden sonra çok hızlıca işler düzelecektir diye düşünüyorum.

Eksiklerden iki tane kitabı laika basımı bulmuştum. Ithakiye güvenip, nasıl olsa basılacak deyip mızrak serisinden eksik bir iki nadir kitapla takaslamıştım. Pişman oldum :smiley:

1 Beğeni

14-19 bence her şekil basılır gibi duruyor. 24 sonrası bence seçim sonrası stabilizasyona bakar.

Paths of Darkness

1. The Silent Blade (1998) (Sessiz Kılıç)
  2. The Spine of the World (1999) (Dünyanın Omurgası)
  3. Servant of the Shard (2000) (Kristalin Hizmetkarı)
  4. Sea of Swords (2001) (Kılıçlar Denizi)

Kristalin Hizmetkarı seriden çıkarılmış ve ayrıca “The Sellswords” üçlemesi mi yapılmış?

İthaki bunları basmaz herhalde.

Ben serinin en az Drizzt kadar ilginç ve merak uyandıran karakterleri olduğunu düşündüğüm Artemis Entreri ve Jarlaxle’ın maceralarını okumak isterdim.

3 Beğeni

İthaki basmayacak onu. O seri ayrı bir üçleme oldu. Kristal’in Hizmetkarı ile başlıyor sonra Cadı Kralın Vaadi ve Artemisin Yolu.
Sahaflarda oluyor bayağı pahalı ben paraya kıyıp aldım da İthaki sağ olsun :expressionless:

2 Beğeni

Aynen üstat, şöyle bir mesajım vardı benim geçmişten uzun uzun;

2 Beğeni

İlk yorumlarda butun kitaplar sırayla gelecek yazıyordu ama 2018 den beri pek ilerlenmemiş gibi.
Yıllardır Son Eşik’i bekledikten sonra fırsat buldukça ingilizcelerini aldım okudum. Bulmak da cok zor zaten bu kitapların orjinallerini TR’de. Son Eşik’den sonrası gelecek mi ?
Su anda Timelessdayım. İthaki basıyor diye sevinmiştim ama basılmıcak sanırım bir bilgi var mı ?

Yurtdışında seri doludizgin ilerliyor. Bir de bu üçlemenin kapaklarını da hiç beğenmiyorum.

4 Beğeni

Öyle deme Türkçe’si de roket gibi çıkıyor :))))

1 Beğeni

Foruma hoş geldiniz. İthaki’nin basma hızıyla günceli yakalamamız muhtemelen 5 yıl sürer. Biz 3 kişi olarak(@Abraxas @isos81 ) seriyi İngilizce okuyarak devam ediyoruz, haziranda da Timeless okuyacağız. O zamana bitirmiş olsanız bile konuyu açtığımızda sohbete bekleriz.
@narpal Kızıyla maceraya çıkması tadını kaçırmaz umarım, biraz korkmuyor değilim. :slight_smile:

2 Beğeni