R.A.Salvatore Drizzt Efsanesi Serisi (İthaki Yayınları)

Haklısınız onlar örnek alınmalı ama verdiğiniz örnekler çizgi roman,bilgisayar oyunu ve hikayeler baz alınanarak yapılmış eserler, yani kaynak materyal pek de geniş sayılmaz. Diğer yanda ise 37 kitaplık, binlerce sayfalık worldbuilding, karakter gelişimi, tüm dünyayı etkileyen yıkımlar, tarih ve mekanlar var. Bunları yapmaya soyunacak eser gerçekten uzun soluklu olmayacaksa (en az 7-8 sezon) anlatmak da mümkün değil ve animasyonlarda bu kadar uzun seriler iş yapar mı bilmiyorum. Misal Game of Thrones animasyon olsa bu kadar dayanamazdı diye düşünüyorum.

Hayır demem hocam ama live action olması da kişisel tercihim olur. :slight_smile:

Sen söyleyince hatırladım ve hevesim bir kere daha kursağımda kaldı. :sweat_smile:

2 Beğeni

Yine kandım şu habere.:sneezing_face:

Bir an için İthaki’nin bütün seriyi çıkardığı hayali gözümün önünden geçti. Sonra haberin sahte olduğunu hatırladım ve moralim bozuldu. @Haplo hocam bilerek mi yaptım bilmiyorum ama alacağın olsun.:melting_face:

Haberi Nisan’da ilk gördüğümde ben de heyecanlanmıştım. Film değil de çok güzel animasyon olur. Şimdiye kadar niye yapılmadı hayret.

1 Beğeni

Aaaaa içeriğe bakmadan salladım, şaka mı bu şimdi :frowning: ayıp edildi hem bana hem değerli forum üyelerine… Hemen gerekli parayı toplayıp istediğiniz oyuncularla çektireceğim 13 sezon. :))

2 Beğeni

Batı dünyasında yetişkin animasyonu yeni yeni gelişiyor ama japonlardaki örneklere bakarsak Naruto, One Peace gibi dediğiniz kadar uzun giden çok popüler seriler var. Bunlar batıda da izleniyor yani bu kadar uzun giden bir şeyi severek izleyecek bir izleyici kitlesi var. Bir noktada batıda da böyle şeyler çıkacağına eminim. D&D evrenleri de Naruto benzeri bir şey çıkarma potansiyeli en yüksek evrenlerden bence.

Ben animasyon denenmeye başlanırsa çok daha fazla fantastik kitabın uyarlamasını göreceğimizi düşünüyorum. Animasyon bütçesi live action cgi bütçesinden çok daha düşük. Özellikle high fantasy eserlerde bu fark daha da açılıyor. Bu da yapımcılar için cesaretlendirici. Daha fazla kitap uyarlanırsa ve bu diziler tutarsa Türkçeye çevrilen fantastik kitap sayısı da artar. Dediğim etkiyi teknoloji çok gelişir ve CGI maliyetleri düşerse live action diziler de yaratabilir. Ama çok yakın zamanda öyle bir maliyet düşüşü olacağını sanmıyorum.

3 Beğeni

@isos81 @Pyrewrath beyler size sorularım var. Bu ithakinin 1-13 ve 20-23’ü var bende. Sahaflardan 14-19 arasını mantıklı rakama buldum. Bu kitaplar iyi mi? Değer mi yani? Ben şu an 7.kitabı okuyacağım, 6 kitabı aradaki 6 aya yayarım ancak zaten. İthaki bu sene çıkarmasa bile Mart’a kadar gelir. Sizce alınır mı değer mi? Yoksa bekleyeyim hem de görüntü bozulmasın mı?

Teşekkürler.

O kitapları hiç hatırlamıyorum ama @Pyrewrath kesin biliyordur. :slight_smile:

Bir yerden sonra konu olarak sıkıyordu ama hangi kitaplardı hiç aklımda değil. Aslında beklesen daha iyi gibi, ben mesela yıllar yıllar sonra Homecoming’i okuyunca büyük keyif almıştım.

1 Beğeni

Kiralık Kılıçlar dahil mi o rakamlara yoksa İthaki’nin bastığı şekliyle mi? Ben dahilmiş gibi yanıtlayayım.
Kiralık Kılıçlar - oldukça eğlenceli ve bol Jarlaxle ve Entreri içerir.
Avcının Kılıçları - Dünyanın ve Drizzt’in gelişimi için okunur, ben beğeniyorum ama çok gerekli değil diyenler de var.
Değişimler - Özellikle Ruhban serisini okuduysan kesin tavsiye, okumadıysan ve okumayı planlıyorsan bu üçlemeyi okumadan önce o seriyi aradan çıkar. Sebebi ağır spoiler.
TL;DR Ben hepsini keyif alarak okudum, Drizzt’i sevene zaman kaybı olmaz. (Nüve de akıyor bu arada :slight_smile: )

1 Beğeni

Yok dahil etmedim çünkü onları basmayacaklarını açıkladılar. 14-19 arası sanırım 100ork falan var. Örümcek Kraliçe serisini aldım arkadaştan ama kiralık kılıçlara o paraları vermem kalabilir.

Drizzt ilk 3 kitabı sevdim ama 4-5-6 beni yordu. @isos81 ama devam etmeyi düşünüyorum. Ben ki Ejderha Mızrağı sever, bu seriyi hiç okumadan bırakamam.

Nüve bence ilk kitaptan sonra en iyi kitaptır, ben konu altında 7/10 verdim seriye ve her şekil okunmasını tavsiye ederim. Bitince konu altında konuşuruz zaten :slight_smile:

1 Beğeni

İthaki basana kadar bekle o zaman, anladığım kadarıyla tam hitap etmeme şansı var. Deneyerek gidersin.
Max 1 haftaya biter. :+1:

1 Beğeni

Her seferinde acaba İthaki kitapları mı bastı diye bir hevesle geliyorum ve her seferinde havamı alıyorum. Yine gol değil :slight_smile: Ama akıllanmam ben, yine gelirim yeni mesaj görünce.

2 Beğeni

İthaki bu aralar neyi basıyor ki? Unutulmuş diyarları zaten unuttuk, Ejderha mızrağı gelecek dedi ondan da haber yok. Robot antolojisi gelecekti yok, asimov başka kitabı da gelmedi.

2 Beğeni

Buna çok kızmıyorum mesela, yıl içinde dediler, 14-19 arasını tamamlayıp bırakabilirler çünkü tüm gelirler tl ama maliyetler dolar. Durum vahim, zaten gidişattanda belli.

Japon klasikleri basıyorlardır kesin…

3 Beğeni

Evet, İthaki bu ara tam gaz Japon klasiği basıyor. Tabii okuyanları mutlaka vardır o yüzden çok da bir şey diyemiyor insan. Ama diğer serileri çok boşladılar.

1 Beğeni

Ya keşke sene başı booktuberla yayın yapıp onu bunu yapacağız demeseydiler. Yapacağız deyip hepsini kasım veya aralıkta yapmaları da ayrı çirkin olacak. Neyse 1 haftadır çok doldum, bir frene basayım :))

4 Beğeni

Hiçbir şekilde okuyucuya bilgi vermeyen, Japon klasikleri basan yayınevi. Bende ithakinin tanımı artık budur. Zamanında fantastik edebiyat deyince aklıma gelen iki veya üç yayınevinden biriydi.

Verdikleri sözü tutsalar geçen sene bitmişti zaten aradaki eksikler.

Ticari faydaya illaki bakıp plan program yapılması gerek ama 4647473 tane farklı tür ve 4737474 farklı seri basabiliyorlarsa çok da kötü durumda değiller demek ki… Elindeki serinin yayın hakkını madem alıyorsun, diğer yayınevlerinin basmasına da engel oluyorsun o zaman seriyi vakitlice tamamla ki bizi de mağdur etme.

Drizzt, Ejderha Mızrağı ve Gediksavaşları…Gediksavaşları için kimse yazmıyor mesela ama o da ayrı bir muhabbet. Seri tamamlanmadan Türkiyede olabildiği kadar tamamlandı.

4 Beğeni

Bunu irbis forumdayken defalarca dile getirdim. Benden bıkıp verdiği yanıta da hak verdim, bulmaya çalışırım bir ara fakat kısaca serini satmadığını söylüyordu. Seride 2. baskıyı gören kitap neredeyse yok ve depolama maliyeti bile çok fazla demişti. 2006 da basılan kitabın bile 2019 da tükenmediğini hesaba katmak lazım. Türkiye’de maalesef sandığımız kadar çok fantastik okuyucusu yok ve satışlar yeterli değil. Ben hele ki şu saatten sonra uzun (Gediksavaşları 27 kitap, yancılarla 30 yada 31, Drizzt 38 ve artıyor vs. vs.) serileri kimse basamaz. Başlasa da bitiremez. 10 kitaplık Malazan bile biterse sevinirim.
Gediksavaşları için dilerseniz özelden ingilizce arşiv paylaşabilirim.

5 Beğeni

Satmayan seri basılmaz ya orası kesin. Gediksavaşları ne yazık ki çok popüler olmadı ama güzel seriydi bence. Dizisi tutarsa basılır ileride. 30 kitaplık seri zaten kimse bekleyemez artık. Ama Drizzt’i en azından 23’e kadar tamamlamaları gerekir, her şey satış rakamı değil . Tüm okuyucuyu yarı yolda bırakıyor aralarda eksik olursa.

3 Beğeni

Ben çok severim, dizisi gelse de ihtimal vermiyorum ama keşke olsa, destek olmak için bir kere daha alırdım. :slight_smile:
Drizzt’i geç de olsa basacaklar bence, 2. baskıyı yapan kitapları var. Yavaş da olsa satıyordur tahminimce. Ama 23’te bırakmasınlar, sebebi spoiler olur söylemiyim, kulak çınlamasından uyuyamazlar. En azından Companions’ı da bassınlar, bırakacaklarsa Companions Codex’e başlamadan kıvamında olur. :sweat_smile:
Ejderha Mızrağı sanırım beklentilerinin altında kaldı, onun devamından emin değilim bak. Ana seri sanırım 21 kitap, daha yolun başlarındalar ve hiç ses yok. Yeni nesil fantastik okuyucu da eski serilerde aradığını bulamıyor, light kaçıyor bayağı onlar için sanırım. Başlıyorlar ama bu muymuş diyerek devam etmiyorlar belki de. Son yıllarda yazılan fantastik eserler 80’lerde başlamış serilere göre çok daha yenilikçi.

1 Beğeni