R.A.Salvatore Drizzt Efsanesi Serisi (İthaki Yayınları)

Evet bence de hepsini bassınlar, satışta sorun olacağını sanmıyorum . Şu an 23-38 bassalar, 1 sn parasına bakmam :slight_smile:

1 Beğeni

Hocam sorunuz cevaplanmış ama fazla masraftan kurtarma babında bende ekleyeyim, sahaf paralarına almayın bence. Bende de birkaç eksik vardı 2 sene önce çok takıntı yaptım hepsini topladım, sonra elimde fazlalıklar kaldı falan valla stresli evre :smile:

Bence güncel baskılar geldikçe okumaya devam edin, gelmezse de bekleyin derim. Bende tüm seri var, kalbimde de yeri çok ayrıdır ama benim de okumadığım 10-15 civarı kitabı bekliyor Unutulmuş Diyarların. Okuyabilir miyim onu da bilmiyorum açıkçası vakitsizlikten.

Drizzt de zamanında aşırı beğenerek okudum ama 20 ye yakın bir yerlerde koptum kaldım ben de. Bir yerden sonra üst üste okuması da zorluyor; kendini tekrarlar geliyor, bayıyor, yoruyor. Siz daha 6. yı okumuşsunuz, ki yazım sırasına göre Buzyeli ilk üçleme aslında. O yüzden 7 itibari ile beğeniniz yine artar diye düşünüyorum ama çok da takılmadan 3 leme 4 leme gibi okuyup tadına vara vara devam etmeyi tavsiye ederim. Belki bu arada sıkılırsınız, sonra yeni baskısı gelmeyen kitaplara sahaflarda niye bu kadar para verdim diye hayıflanırsınız yazık olur :smiley:

4 Beğeni

Sen daha da güzel cevaplamışsın hocam. Ben sahaflara düşmeden alanlardanım, o yüzden o açıdan empati yok bende. :sweat_smile:
@Haplo Drizzt beklerken araya ne gider biliyo musun? Cradle.

2 Beğeni

@Vordue ben bu tarz light serileri seviyorum ya. Ejderha mızrağını da 54 kitap okudum zamanında bulsam gene okurum . Ana seri var orada belki gene yaparım. Drizzt evet 4-5-6 biraz baymıştı ama devam edeceğim çünkü ilk 3 kitap ciddi iyiydi. 14-19 çıksa en azından kütüphanem eksik durmaz.

@Pyrewrath craddle hangisi ? Neler bekliyor bilsen … Magepowder / drizzt / malazan (şu an devam ettiğim) , elric, dune, vakıf, poppywar vb. Malazan’ı seri şekilde yazın bitireceğim özellikle tatillerde. Gediksavaşlarına da bir dönüş belki yaparım. İblisin havarisini bulamadım o seride güzeldi. Shannara’nın conclusion kitapları da elimde ve bekliyor. Çok bekleyen var çok :))

3 Beğeni

Sen elindeki listeyi bayaa kabartmışsın. :smiley: Cradle çerezlik sayılabilir, ama muazzam keyifli, çok akıcı ve aksiyonu bol bir seri. @isos81 'un deyimiyle Naruto sevenlerin kaçırmaması gerekiyor. Temmuzda 11. kitabı çıkıyor ve seri 12 kitap olacak, muhtemelen bu sene bitmeden çıkar son kitap da.

Ben başladığımda ilk 8 kitabı bir ayda falan okudum, bırakamamıştım.
İblis Savaşları sanırım Salvatore’un pek beğenemediğim tek serisi.

3 Beğeni

Cradle tam bir progression fantasy. Ufak tefek kusurlarına rahmet okuması inanılmaz keyifli bir seri. Okurken adrenalin pompalıyorsun resmen. Bir de sanırım şu ana kadar okuduğum en yüksek pace’li kitap. :slight_smile: @Haplo Bence çok seversin hocam sen bu seriyi.

Bence de. Bir de takoz gibi ciltleri var.

3 Beğeni

Aynen ben de seviyorum :smiley: Ejderha Mızrağının da, Unutulmuş Diyarların da hatta @Odun un bahsini geçirdiği Gediksavaşlarının da yeri ayrıdır bende :smiley: Ama hepsi elimde olmasına rağmen hiçbirinde tam bir sona geldim diyemiyorum işte kabaca üçte ikilerini okumuşumdur hepsinde, bir yerde tıkanıp kopuluyor sonra da geriye dönecek vakit olmuyor hayat yoğunluğundan. Olur da sizde de yaşanırsa diye sahaflara o paraları dökmeyesiniz diye yazayım dedim ister istemez :smile:.

@isos81 @Pyrewrath hep övüyonuz Cradle valla :smile:, özendim aslında tam çerezlik gibi duruyor ama zor iş girişmesi.

4 Beğeni

Az bile övüyoruz inan. Bir başlarsan bırakamazsın. Girişmesi de kolay, 12 kitap diye gözünde büyütme, yaklaşık 300 sayfalık kitaplar, ve su gibi akıyor. Başla bence. :smiley:
(Şükür bugün de Cradle övdük. :partying_face: )

4 Beğeni

Gediksavaşarının Türkçe ebook olarak @swarf da vardı. Bana da yolladı sağolsun. Ama oda 2 seriyi tamamayamamış. Bende o zamandan beri fiziki kitaplarına bakıyorum. Bir tanesini geçen gün forumdan bir arkadaştan buldum. Diiğererinide eğer bulamazsam @Pyrewrath ingiliizce olarak senden isteriim artık. O eskikleri de ingilizce okuruz.

Cradle serisininde Türkçe baskısı yokmuş. Bende tükenir diye Elric seriisini tamaladım. Drizzt ve Ejderha mızrağı yarım.

Bayramda 1 hafta tatil var zaman çarkına başlamayı düşünüyorum.

3 Beğeni

Asıl Amber Yıllıkları var ingilizce complete almıştım ilk yarısı inanılmaz güzeldi. Bak şimdi aklıma geldi, tek cilt basacağız deyip gene ses çıkmayan kitaplardan. İthaki’nin suç dosyası kabarıyor da susuyorum.

Cradle bakayım bir, okuma hızını tutturursam fena giderim bir anda, kimse anlamaz :slight_smile:

2 Beğeni

Onu bir ara ben de okumak istiyorum. Geçen sene çok uyguna bulup da almadığım için pişmanım. Hangi aeada okuyacaksam artık. :sweat_smile:
Ben çok da şaapmıyorum İthaki’ye artık, gözümde sıradan bir ticarethane. Olsa da olur olmasa da.

@Epichan İmparatorluğun Kızı da Türkçe ve ufaktan elden geçmiş olarak var lazım olursa.

3 Beğeni

@Pyrewrath ebook formatın da mı? PDF mi?

Amber yıllıkları sanırım bende ebook formatında vardı tek cilt.

2 Beğeni

Gediksavaslarının ismi bile bakın burayı alevlendirdi :smiley: nasıl satılmamış hayret. Bence ilginç bir konusu varmış zamanına göre, gediklerle farklı ortamlara gidip hikayeyi farklı bir noktaya taşımak vs… Neyse biz buraya yazıyoruz da umarım ithakiden yetkililer burayı okuyordur. Belki verdikleri sözler gelir akıllarına.

3 Beğeni

Elric’in adı çok anılıyor diye ben de bir bakayım dedim ama kitap kapakları inanılmaz kötü geldi bana. Almaktan vazgeçtim. Kütüphanemde böyle kapağı olan kitap bulunduramam. Belki e-kitap bulursam okurum.

1 Beğeni

Bu forumda kitapların fiziksel halleri (kapak tasarımı, ciltli/karton kapak ve boyutları vs) hakkında bazı başlıklarda çok tartışılıyor. Benimde bazı tercihlerim olsa da kitap içindeki bilgiler içindir. Diğerlerin hepsi meta işine girer. Benim bir kitabın fiziksel boyutu, kapak tasarımı vs gibi bir nedenden dolayı o bilgiyi almayı red etmem mümkün değil. Burada ki arkadaşlara katılamıyorum bundan dolayı. Brandon Sandderson başlığı bu mesajlarla dolu ve her gördüğümde çok manasız geliyor.

1 Beğeni

Kitapların kapağı değilde fiziksel durumu çok önemli. Fırtınaışığı Arşivi serisinde yaşadığımız rezalet neydi öyle yani… Elric kapakları bence de çok kötü bu arada… kalite hızla düşüyor ama fiyat düşmüyor o nasıl olacak? Drizzt kapakları güzel bence. Ama kitaplara bir bütün bakarım bende genel olarak.

Sizlerle hemfikirim. Önemli olan tabiki içeriktir. Ancak kapakları görünce içerik hakkında da önyargı oluştu bende. Kitap kapakları 3. Sınıf ya da wattpad kitaplarını andırıyor. Ekitap bulursam biraz okumayı ve buna göre alıp almamayı düşünüyorum.

1 Beğeni

Bu serinin 23.sonrası için hiç yayınevine soran oldu mu? 14-19 sene sonu olsun hadi, devamı ne zaman gelecek ?

Günceli yakalayıp devam edicez demişti irbis zamanında. Tabi 6 sene önce 2-3 seneye hızlıca çıkarıp bitiricez de denmişti. :sweat_smile:
Özellikle devam kitaplarının satışlarının iyi olduğunu düşünmüyorum ben Can, seveni çok desek de ilk birkaç kitaptan sonra okumaya devam eden yeterince insan bulmak zor gibi. Forumda bile devamını merak edip soran fazla insan yok ilginç bir şekilde. Ben olsam yakın zamanda (en az 1.5 yıl) beklemezdim, şu pahalılıkta yatırımı bu seriye yapmaları zor görünüyor.

3 Beğeni

Haklısın Harun ama en azından 14-19’u basmaları gerekiyor. Her gün gördükçe sinir oluyorum eksik tarafına :slight_smile: bende inanılmaz merak etmiyorum ama çıktığı an alırım, her şey satış beklentisi olmamalı. Yarım bırakmak çok büyük saygısızlık ki çoktan telif falan alınmıştır,

2 Beğeni