İkisi de olsun istiyorlar
Az önce dungeon & dragons filmini izledim internet üzerinden türkçe dublajla. Filmde gösterilen haritada drizzt kitaplarından tanıdık yerler görmek baya güzel oluyormuş. Birde szass tham’ın kadın büyücüsü, bir zamanlar dahliayı yönetmeye çalışan büyücüyü görmek szass tham’ın sesini duymak, neverwinter ismi tayli kiralık katiller tüm bunların kitaplardan tanıdık gelmesi baya bi anlaşılır kılıyor filmi.
İthakiden hiç bir şey beklemeyin, e-kitap olarak temin etmek en doğrusu.
Öyle görünüyor .
Merhaba, gidebiliyorsanız sinemada izlemenizi tavsiye ederim. Demin çıktım filmden. Gerçekten harika yedirmişler dnd evrenini. Devamı gelebilmesi için mümkün oldukça sinemada izleyelim ki gişesi kötü olup devamı kesilmesin.
Devam filmlerinin, hatta dizi projelerinin çalışmalarının başladığını açıkladılar keza Amerika da gişe de çok iyi bir başarı geldi daha şimdiden
Ben perşembe günü halk gününde yeğenimle gideceğim. Gönül isterki bu akşam gideyim ama fakiriz malum sebepten.
Sinema fiyatını daha uyguna getirmek için şöyle bir şey var:
Filme bu akşam gideceğim, güzel olacağını umuyorum. Bu sabah Dungeons ve Dragons’un bir podcastini dinledim, filmin yürütücü yapımcısıyla bir söyleşi yapmışlar. Bakalım nasıl olmuş?
Kitaplara gelirsek daha önce ne diyorsam arkasındayım. D&D artık iyice her tarafa yayılmışken kitapları basmıyor olmaları hatadan başka bir şey değil.
Bilen varsa yazabilir mi rica etsem ? Bu kitapların drizzt hikayesi ile alakası var mı ? Ve sizce fiyat nasıl bu resimdeki kitaplar için 750 istiyor kitapçı.
Ben ilk kitabı okudum. Ayrı bir evren ayrı bir dünya. İlk kitap fena değildi. Ama 750 ₺ eder mi? Ondan emin değilim. PDF , epub bulunabilir belki internette. Bir kontrol edin isterseniz.
Başbüyücü kitabını okuyorum salvatorenin, daha önceki kitaplarda da aynı şey vardı. Sürekli drizzt ve bruenor arasında kim daha fazla kobold, orc vs öldürecek diye tatlı bir rekabet var tıpkı yüzüklerin efendisi filmindeki legolas ve gimli arasında olan rekabet gibi. Sizlerin de dikkatini çeken buna benzer anektotlar var mı ?
Tamamıyla ayrı bir seridir, Drizzt ve evreni ile bağlantısı yoktur. İthaki zamanında bastığında alıp okumuştum ben, üzerinden çok zaman geçti ama ne çok iyi ne de çok kötü bir seri diyebilirim. Zamanında okurken sevip beğenmiştim diye hatırlıyorum.
Salvatore’nin Drizzt harici yazdığı ve dilimize kazandırılan diğer kitap ve serileri içinde en iyisi buydu diyebilirim ama yine de bu değerlendirmem seriyi yükseltmesin gözünüzde Baskısı biten, devamı gelmeyen ve sahaf karaborsalarında yüksek fiyatlı dönen bir seri olduğu için tavsiye etmiyorum ben açıkçası.
İblissavaşları serisi bu çevrilen üç kitaptan oluşmuyor bu arada, o nedenle de tavsiye etmiyorum genelde. 6-7 kitap falan yazdı bu seride Salvatore, dilimizde yarım kalmış bir seri yani.
Bu üç kitabı daha bir sene önce 30TL’ ye satmıştım. Ekonomiden hiç anlamiyormuşum.
Ben hâlâ görüldü bekliyorum, hafta olacak. Kâr etmedikleri sürece basmazlar hocam, çeviri sorunu falan bahane.
@Haplo O da var, tam siyasete atılmalık tipler bunlar.
@Vordue katılıyorum, zaten yeni yaptırdıkları Son Eşik çevirisi vasattı, eksik kitaplar için pekala eski çevirileri kullanabilirlerdi.
@Kenan_AKYOL İblis Savaşı serisinin seveni de sevmeyeni de çok, ben pek beğenmeyenlerdenim. Drizzt ile aksiyona alıştıktan sonra oldukça durağan gelmişti. O seri de hâlâ devam ediyor ama bir İthaki klasiği olarak yarım kaldı.
Wulfgar da katılırdı hep. Bir gün Drizzt’in onları içinden çıkamayacakları bir duruma düşüreceğini de söylerdi.
@cankutpotter Film ile ilgili yorumlarınızı paylaşabilir misiniz? Meraktayım ama sinemaya gider miyim bilmiyorum.
Ben Harun’un aksine beğendim ama asla ve katha 750 TL etmez. Bulaşma derim
Dediğin çok doğru hocam.
Akşama bilet alayım dedim maşallah 2 seans için de boş koltuk yok. Ya halk günü olduğu için ya da film tuttuğu için böyle oldu. Dublajlı için bilet bulmak ise hiç sorun değildi. Dolu koltuk yoktu. Dişimizi sıkıp haftaya altyazılı için pusuya yatacağız artık.
Dublajlı izleyen varsa nasıldı filmin dublajı? Benim yeğen altyazı okumayı sıkıntı etmiyor ama beni dublaj rahatsız ediyor ingilizce izlemeye alıştığım için. Dublajı orta üstü ise akşam giderim.
Konuyu bağlayayım. Ey ithaki tutmuş bir film varken ne diye kasarsın kendini kitapların devamını basmamak için?
Drizzt konusunda ilgili bir video var onunun linkini atacağım merak edenler için.
videoyu 46:28 den itibaren izleyin.
Hacımlar böyle bir şey de varmış yaa, üstelik bende de varmış ama haberim yokmuş Devamını da bastılar mı ki böyle çizgi roman olarak, var mı bilen? Başlığın ilk mesajına da girmemişiz hiç çizgiromanlarını.
Evde dolaplar/kütüphaneler inip tekrar yerleşirken geçti elime. Okuyup okumadığımı da hatırlamıyorum, elime geçmişken okumaya karar verdim şimdi.
Lal yayınlarından 3 cilt şeklinde çıktı. Karaelf üçlemesinin çizgi roman hali. Onun harici çıkmadı.