Aynen, karaelf üçlemesini çizgiroman olarak basmışlar. Şimdi biraz bakındım ama karaborsaya düşmüş çoktan Takip etmemişim zamanında. Neyse bakalım elime geçmişken okuyayım, çizimleri falan nasıl olmuş görüş olurum <
Yırt dışı devamı da varmış çizgiroman olarak ama bizde tutmamış muhtemelen.
Karnımız o bahanelere tok artık, 7 senedir matbaa bahanesinin arkasına saklanıyorlar neredeyse. Fihrist’in bastığı Edgar Rice kitapları yeterince tutmuş ki hemen el atıyorlar pastadan pay almak için. Bırak biraz da küçük yayın evi kazansın…
@Vordue Tolkien imzali Silmarillion çıkar mı diye merak ediyorum kolilerinden. Zamanında almayıp varlıklarını bile unutmuştum. Geçenlerde İngilizce versiyonlarını bulup arşivlediydim, yurt dışında bile yeterince tutmamış sanki. 2 defa farklı çizerlerle basılmışlar hem de. Başlığı güncellerim bir ara.
Hahah Tolkien imzalı çıkmadı da ahı gitmiş vahı kalmış 6.45 bir Silmarillion çıktı Ortaokulda 10-15 kişinin elinden geçmişti muhtemelen, hala yaşama tutunuyor .
Şimdi bende baktı biraz daha, 8. kitaba kadar gelip onlar da devam edememiş. Tutmamış belli .
Yorumumu lütfen üzerinize alınmayın ama körler sağırlar biribirini ağırlar hesabı bir video. “Sıkıştırmadım” dediği kişi -ki kanalın tüm videolarını seyrederseniz bu net anlaşılıyor- kendisinin arkadaşı. Kendiside ithakinin booktuberı gibi zaten. Bu videoda anlatılanlar da yıllardır ithaki tarafından okuyucuya değişik kanallardan aktarılan kaba tabirle palavralardan başka birşey değil. Yersen…
Göreceksiniz D&D ve Dragonlance dizi ve film tarihleri açıklansın o matbaa sorunları filan büyük mucize ile aynı dönemde çözülecek ve baskılar gelecek. Bunları yaşadık biliyoruz artık…
Seriyi İngilizce okumak isteyenler ufak bir motivasyon bırakayım.
Sahne: Zaknafein bir tuzak için kullanılan buçukluk kölelerin iş bitince öldürülmelerine engel olarak (hem de ne engel olmak, muazzam bir dövüş var burada da) Karanlıkaltı’ndan yüzeye götürüp serbest bırakır ve Menzoberranzan’a geri döner. Jarlaxle ile buluşur.
Jarlaxle looked at him curiously, a wry grin spreading. “Why did you come back?”
The question clearly caught Zaknafein off guard, and he sputtered a bit before replying, “Where else might I go?”
Jarlaxle just nodded and let it go at that. He was glad the weapon master had returned.
He was also a bit disappointed.
Satışlar tatmin edici olsa bu bir engel olur muydu? (Amber Yıllıkları basılacak.:))
2 senede bu sorunu çözememek (gerçekten sorunsa) çok mu gerçekçi?
Seri yarım bırakmaya ve okurun öfkesini üstlerine çekmek onlar için hiç önemli değil?
Her postun altına yazan bir sürü kişi var Drizzt diye, 200 er tane basmak (kar amacı gütmeden) çok mu zor?
Yayınevlerinin gerçek dostları ve hazineleri okurlardır. Satışlar çok iyi goygoyu yapılan Malazan bile bir takım bahanelerle 6 aydır çıkmadı, haberi bile yok ufukta. 14-19 basıp bence haklarını salsınlar ya da direkt bıraksınlar. Dizisi çıkacak diye korkudan bırakamıyorlar. Çıksa bile almamak lazım noktasına geldik. Klasik Türkiye gerçeğini yansıtan bir kuruluş.
1000 bassın hocam. 1000 kişi buluruz. 85 milyon ülkede 1000 kişi çıkarız Drizztçiler olarak. Olmadı ben 2 tane alırım her birinden yeterki çıksın.
Ön sipariş usulü yapsınlar. Çok zor değil. Talebi de görmüş olurlar. Adamlar reklamını dahi yapmıyor artık millet her seferinde basın diye tepki gösterdiği için. 3 gün falan ardarda devamı beklenen tüm kitapların olduğu liste paylaşmıştım her paylaşımlarının altına. Her seferinde kaldırdılar. Millet hatırlamasın istiyorlar.
Ithaki ne verirse alalım ama bir şey talep etmeyelim istiyor. Eskiden sorulara cevap verirlerdi şimdi o bile yok.
En mantıklısı satmak ve kurtulmak bence. Ebook kesin Harun’da vardır gerçekten beklemenin bir mantığı yok. Ben 7-10’u okudum, Malazan arasında gayet hoşuma gitmişti. Ama 11-13 e geçemedim çünkü 14-19 belirsiz. Allah Malazan’ı Türkçe okuyanlara sabır versin. İthaki’ye binler dökmüş biri olarak, tövbe noktasına aşırı yakınım. Umurlarında olmasın, böyle 50-60 kişi gitse, işleri biter.
İngilizce tam da Türkçe bakmamıştım hiç. Bu sene için Örümcek Kraliçe’nin Savaşı serisini tarayabilir miyim en azından 1-2 kitap diye düşünüyorum, basılacağına ihtimal vermiyorum çünkü.
Şu reklam olaylarından dolayı geçmişe dönük bakamıyorum. Geçenlerde bir arkadaş ingilizce okumaları icin bir liste yayınladı diye hatırlıyorum. O listeyi yada elinde liste olan paylaşabilir mi?
Timeless’ın hemen ardından Boundless da bitti. İlk defa bir Drizzt kitabına 3 yıldız verdim. Bu kadar tekrara düşmemenin bir yolu vardır mutlaka Salvatore reyiz, yapma gözünü seveyim.
Shannara serisini okurken inanamamıştım, 22.kitap civarı falan 2.kitapta olan olayları birebir farklı karakterlerle anlatmıştı, o gün hafif kopmuştum seriden…
Olay hep drowların cücelerin şehirlerine saldırmasına döndü iyice. Bu arada bir sonraki üçlemede drowları kötü olmaktan çıkarma olayının tohumları aslında Homecoming’de atılmış ama çok dikkatimi çekmemişti, bu üçlemede bayağı bayağı sorgulanıyor Menzoberranzan drowlarının neden kötü oldukları vs.