ReadEra’yı denemediysen mavi ışık filtresi ile deneyebilirsin. Olmadı en basit Kindle Paperwhite bile çok iyi bir okuma deneyimi sunuyor, ikinci el uygun fiyata kıstırmak mümkün.
Kendini alıştırabiliyorsan İngilizce okuyabilmek sana kötü çeviri, çevrilmeyen kitaplar, devamı basılmayan kitaplar ya da fahiş fiyatlar gibi gereksiz yayın evi kaprislerini bypass etme imkanı sunuyor ki paha biçilemez bence.
@Kenan_AKYOL Bu sene devam edeceğim seriye, aklımda kalacağına… Klasik olduğu için burun kıvırılsa da klasik olmasının bir sebebi var, okumayanlar neler kaçırdıklarını bir bilseler.
@Haplo Can boykotun kralını korsan okuyarak yapabilirsin aslında. Dolapta bi ingilizce set kaçırmıştım hala yanarım, ikinci el falan toplasan?
Herhangi bir eski model Kindle Paperwhite’ı ucuza alabilirsin, ben 5-6 sene önce 9th generation modelini almıştım hala taş gibi çalışıyor. Bu cihazlardaki tek problem uzun süre kullanmamak, düzenli kullanma olduğu sürece sorunsuz bir okuma deneyimi yaşatıyor.
Çok sinirliyim İthaki’ye, inanılmaz umursamıyor şu seriyi, Alican ve Kayra Keri Küpçü tüm Drizzt ve Ejderha Mızrağı kitaplarını yeniden yayınlıyoruz videosunu çekeli 8 sene olmuş. Düzgün bir sosyal medya pazarlaması, twitch-youtube infulancer işbirlikleri ile serinin satışlarını artırabilirlerdi ama hiç umursamadılar. SIFIR marketing yaptılar. Baldur’s Gate 3 oyunu çıktı dümyayı kasıp kavurdu. Tam bu sırada Umutulmuş Diyarlar kitaplarına deli gibi reklam versene mesela. Hadi bunu geçtim ilk 3 kitapların ciltli versiyonunu yayınlayacaklardı hatta bandrol bile aldılar ama yayınlamadılar. Yeni basım kitapları yok matbaa bulamadık yok mürekkep kurumadı bahaneleri ile yayınlamıyorlar. Aynısını Asimov için de yaptılar ama Apple’da dizisi yayınlanmaya başlar başlamaz bak allahın işine matbaa vs… tüm sorunlar aynı anda çözüldü.
Param olsa yemin ediyorum tüm UD ve EM serilerinin haklarını alıp 500 kitabın tamamını basacağım.
Asimov’un mirasçıları yüzünden 3 sene dünyada da basılamadı kitaplar bi bizde değil, SCİ-Fİ forumlarında 1 sene boyunca konuşuldu. Kitapyurdunda ki satış rakamlarına bakarsanız her ciltten 6 ayda sadece 1 veya 2 kitap satılıyor Drizztten.
asimov’un mirasçılarının olayı hallolduktan sonra 3 sene daha bekledik biz , drizzt’in kitaplarını da pazarlamazsan yeni nesile duyurmazsan satmaz elbette ilk 3 cilti 5 baskı mı ne yaptı ama sen gidip serinin tamamını hızlıca basmazsan millet almaz yarım mı kalacak korkusu ile
Bana artık D&D Türkiye’de satmıyor gibi geliyor. İlk çıktığında çok büyük bir ilgi gördü ama sonra o ilgi kayboldu. Herhalde, kitapların bir kısmı yok diye satmadığını düşünüp yanlış okuma yaptılar sonra işin öyle olmadığını anlayınca da biz basmaktan vazgeçtik diye ilan etmek yerine sessizliğe büründüler. Muhtemelen bu tutum firmayı kötü etkilemiyor ki bu yolu seçiyorlar. Biz burada bir azınlığı oluşturuyoruz muhtemelen. Dizi film gelince de ellerindeki stoku eritme fırsatı olarak görüyorlar yeni kitap basmaya hiç girişmiyorlar çünkü dizi ve filmlerin etkisi de kısa süreli, e tabi bir de o film dizi tutmaya da bilir.
Diskdünya mesela Tr’de eminim D&D’den daha azdır okuyucu kitlesi ama Delidolu naptı ne etti 10 senede tamamladı seriyi, yok şu cildi satmadı yok bu azaldı diye bakmadan tamamladı. Buradaki olay İthaki’nin öncelik 2.baskıyı asla görmeyecek Türk yazarlara ve watpad ayarında berbat gençlik romanlarına öncelik vermeleri. Asla bir yayın politikaları yok, rüzgar nereden eserse o taraftan kitapa çıkarıyorlar. Yarım bıraktıkları serileri listelesem 2-3 sayfa kitap çıkar herhalde. İlk aklıma gelenler mesela Enginlik serisinin devamı nerede? Lightbringer 5.kitap ? devamı olan Lichtbringer serisi nerede? Barut Büyücüsü serisinin diğer kitapları nerede? Asimov küllüyatı nerede? Arthur C Clarke’lar nerede?.. sen önce bunları bassana İthaki
Haklısın İthaki bu konuda berbat bir hal aldı. Artık serisi bitmemiş kitapları pek almıyorum. Bu da yayınevi için bir kısır döngüye gidebilir. Serileri tamamlamadıkları için okuyucu almaz, onlar da okuyucu almıyor diye seriyi tamamlamaz. Okuyucu memnuniyetinden çok kar odaklı bakıyorlar muhtemelen duruma. Delidolu gibi bazı yayın evleri istikralı gidiyorlar. Bu tarz yayın evlerinin daha fazla olması güzel olurdu. Ben de hala Işıkgetiren’in 5. kitabını bekliyorum. Umarım yakında Katilbot’u da tamamlarlar. Dizisi çıktı yakında son kitap da gelir diye umutlanalım mı bilemedim?
Haklısınız ama Diskdünya bir istisna. Yıllar önce yayınevinin sahibi seriyi sevdiği için satsa da satmasa da serinin tamamının çıkacağı iddiaları ortalarda dolanıyordu. Yani bu kötü bir kıyas.
Barut Büyücüsü serisi bir üçlemeydi ve basıldı. Devamı ayrı bir seri yani yarım bırakılmış bir seri değil.
Diğer seriler için katılıyorum hatta Işıkyaratan kitaplarının çevirisi bittikten sonra bile bekletildiğinden eminim. 4. kitap çeviri bitiş tarihi ile çıkış tarihi arasına bakabilirsiniz, zamanında ben bakmıştım, çevirmeni çevirdiği kitaplarla alakalı seyrek ama düzenli güncellemeler paylaşıyor. Belki 5. kitabın çevirisi de aynı şekildedir.
Evet doğru Deli Dolu yayınlarının sahibi büyük bir Disk Dünya fanı her türlü seriyi tamaladı ve okuyucalar alıp okuyor, ama bir diğer okuyucu grubu ise tüm seri basılana kadar kitapları almıyor örnek vermek gerekirse 12 kitaplık bir seri basıyor yayınevi her baskıda 3 bin kopya bassın 1.kitap 2500 sattı 2.kitap 2000 sattı 3.kitap ise 1250 sattınca yayınevi bakıyor seri ilgi görmedi yarım bırakıyor. Ondan sonra okuyucular isyan ediyor seriyi neden yarım bıraktınız diye çuvaldızı da biraz kendimize batırmakta fayda var eğer sen düzenli şekilde almaya devam edersen yayınevleri çatır çatır basıyor. İblis Keser mangası buna en büyük örnek okuyucuları her ay alıyor ki 2 ayda bir 1 cildi çıkıyor.
Arkadaşlar merhaba. Biz yurt dışına göç kararı aldık. Nisan ayından beri uğraşıyoruz işlemler bitti bitecek. Evde 420 tane kitabım vardı 322 tane kaldı. Kitaplar içinde salvatore kitaplarıda var. Kütüphanem için oluşturduğum bir excel tablom var ilgilenen mail atarsa listeyi atabilirim. Mail adresim şu : kenanakyolizmir@gmail.com
Telefonum 0507 853 34 30 lütfen bu yazdığımı başka konulara taşımayın moderatör arkadaşlar beni tanıyanlar burada. Yazıştığım paylaşım yaptığım kişiler burada.
Bende drizzts efsanesinin bir hayranı olarak burayı buldum. Şuana kadar ekitap uzerinden (kindle) dan okudum. 12.ci kitap dahil sonrasının epub yada pdf ini bulamadım. Okuduğum yazılarda bulan yada birbirine gönderen arkadaşlar olmuş. Rica etsem banada gönderirmisiniz? Gönderirseniz çok büyük sevap islemiş olacaksınız:)