Raised by Wolves (2020-)

An itibariyle 5. bölümü izledim. Sezonu yarılamış biri olarak bu diziyi sevdiğimden emin oldum. İlk 2 bölüm androidlerin o insana garip gelen tavırları sayesinde devam ettim diyebilirim. Klasik ama çok iyi bir dünyası var. Klasik dememin sebebi ise iyi ve kötünün belli olması ama beni daha da mutlu eden konu 3. Bölümle iyi ve kötünün bulanıklaşması. 5.bölüm itibariyle bayıldım diyebilirim. Bence bazı bilimsel hataların dışında beni tek rahatsız eden durum Ragnar Lodbrok’un yılan çukurunda ölmeyip yine o acayip saç stillerinden biriyle zamanda yolculuk ederek bu diziye gelmesi. Vikings dizisini Ragnar öldükten ve intikamı alındıktan sonra bırakmıştım. (Aslında bırakmadım araya zaman geçince yeni sezona başlayamadım) Travis Fimmel bu dizide de aynı karakteri her türlü mimiğine kadar oynamış. Warcraft filminde izledim ben bu adamı. Orada Ragnar gibi oynamıyordu. Bilinçli yapılmış belli ki ama beni kopartıyor diziden. Benim için Mother’ı oynayan kadın ne kadar iyi bir seçimse Ragnar o kadar kötü bir seçim.

Ufak bilimsel hatalar dediğim noktaya gelecek olursam. Mother muhtemelen ses dalgasıyla canlıları patlatabiliyor. Bunu fragmanda gördük ama neden bir koridor insan tek tek patlıyor. Biraz hızlı bağır herkes ölsün. Bir de aralarında 1 metre olan hatta 2 canlıdan biri patlarken nasıl diğeri hiç etkilenmiyor. Bu öyle bir ses ki blenderdan geçmişe dönüyorsun ana Mother’a bakmazsan ve kulaklarını kapatırsan etkisi sıfır. Bir de izlerken kaçırdım galiba ama gözleri çıkarınca çığlık atamıyor mu bu android. Gerçi ilk bölümde balık taklidi yaparak öldürdü herkesi ama sonra pek bağırmadı ( sesi kısıldı herhal ilk bölümden sonra.) Sol konusuna girmeyeceğim. Onlar kör göze parmak orta çağ Hristiyanlığı zaten. Keşke biraz cesur olup Hristiyanlık kaldı bi tek onlar aha bu deselermiş. Ya da o kadar din kaybolup nasıl gücünü solda topladı. Hristanlık sol dinine benzediği için yeni dine geçmek kolay mı geldi onlara.

Ridley Scott neden hep günümüzden 100 yıl sonrasında geçen ama teknoloji olarak 1000 yıl sonrasında geçen işler yapıyor.

Gittikçe daha ilginç bir noktaya gidiyor dizi.

Şimdilik Westworld ilk iki sezondan sonra en sevdiğim dizi olma yolunda aday. Benden önceki 2 yorum tadımı kaçırsa da bakalım neler olacak.

Edit: 6. bölümü izledim ve Android ve bilgisayar virüsünü simülasyonda seviştirmeye gerek var mıydı gerçekten. Androidler sevgilerini sevişerek ifade etmeneli. Tost makinelerine birey dedik ama duyguları bile olsa insan gibi niye sevişiyorlar. Hem de uçmalı. Bir bedende 2 zihin olsunlar. Adam bilincini kopyalamış mother’a muhteneken evet ama ruh gibi ortaya nasıl çıkıyor. Androidlerde anladık da insanlara nasıl görünüyor. Bunların hepsi büyüden farksız. Bilim kurgudan fantastiğe evrildi. Ragnar da çakmış lsd yi geziyor. Yine de Arthur C. Clarke "Yeterince gelişmiş bir teknoloji, büyüden ayırt edilemez. " diyor. Yine de iyi bir açıklama getiremezlerse bu olanlara büyü olarak kalacak bunlar.

2 Beğeni