Forumda mutlaka vardır kahve sık tüketen kullanıcılarımız. Tecrübelerinizi(mizi) paylaşalım diye açıyorum bu başlığı da.
Ben V60 Dripper kullanarak, filtre kahve içmeyi seviyorum. Türk kahvesi ya da alengirli diğer kahveler hoşuma gitmiyor.
Kışın sıcak, yazın Cold Brew ya da ice filter coffee formatında tüketiyorum.
Çekirdek olarak ise taze kavrulmuş, Güney Amerika çekirdekleri favorim. Afrika çekirdeklerinden de çok sevdiklerim olsa da ekseriyetle Güney Amerika tüketiyorum.
Eğer zamanınız varsa kahveyi yapmaya başlarken öğütmeniz daha iyi olur hocam. Çünkü kahve öğütülünce tazeliğini kaybetmeye başlıyor zaten o yüzden öğütülmüş kahveyi suyla ne kadar çabuk buluşturursanız o kadar iyi.
Afiyet olsun kral. Kahve bana hiç uymuyor, farklı kahvelerin tadlarını ayırt bile edemiyorum.
Biz çaycıyız.
Ekleme: Kahve olarak bir tek bizim Hatay’ın koyu kahvesini severim. Şekersiz, çay bardağında (süvari derler memlekette). Ankara’da satılan Kurukahveci Mehmet Efendi’nin kahvesi ise o kadar rezalet ki, ağzıma sürmem. Bizim oranın kahvesi de Kurukahveci’ye alışanlara sert gelir.
Ben filtre kahve veya Amerikano da içiyorum ama keyif almıyorum maalesef. Bana aşırı acı geliyor kahve. Bir de yok Brezilya kahvesi, yok Guatemala filan, bunların tadını da ayırt edemiyorum.
Türk kahvesine dair yorumum da yukarıda.
Çayda da kaçak çay + Rize çayı kombini favorim. (bu niye yeşil acaba, zehirli gibi…).
Bir zamanlar ciddi bir ilgi alanımdı ama uzun süredir hayat koşuşturmacası ve de artan maliyetlerle ben de uzaklaştım, iş yerinde yapılan türk kahvesine hatır veriyoruz.
Ancak kahve çekirdeği konusunda tavsiye isteyen olursa, Coffee Department’ı kesinlikle öneririm. Kahvede çekirdek kadar önemli bir şey varsa o da kavurmadır. Bu konuda pek çok üçüncü nesil kahveciyi deneyimlemiş birisi olarak, en başarılı bulduğum Coffee Department oldu.
Özellikle mahalle kuruyemişçileri ve bazı zincir marketleri kontrol et, (son bir yıldır göremiyorum ama mesela bir ara Çağdaş da vardı) günlük çekirdek kavuran ve sen isteyince çekenler olabilir.
Kocatepe sevmedim ben ama Mehmet Efendi bence de iyi kahve.
Bizim buradaki çağdaşlarda öyle kahve çeken görmedim ama belki büyük şubelerinde olabilir. Bir de kimisi güzel oluyor kimisi kötü kumar gibi biraz oraların kahveleri, kuruyemiş kahveleri de aynı şekilde.
Ben de Kafein Kültür’ü öneririm, Brezilya çekirdekleri espresso için biçilmiş kaftan bence. Filtre kahve için daha az kavrulur çekirdekler bu her yerde böyle diye biliyorum, Brezilya’nın filtre kahve kavrumunu denemedim ama eminim ki taze çekim ve iyi bir demleme ile ortalama üstü sonuç alacaksınızdır.
Kafein ağaçların kendilerini böceklerden korumak için salgıladıkları bir tür salgı. Böcekleri uzak tutuyor. Deniz mesafesine ne kadar yakınsa ağaç. Böcek miktarı daha fazla olduğundan kafein miktarı daha çok oluyor. Rakım arttıkça böcek sayısı daha az olduğundan kafein miktarı da aynı oranda düşük oluyor. Bazı senaryolarda hiç kafein dahi üretmiyor ağaçlar.
Hani piyasada en yüksek kafeine sahip kahve biziz falan diye reklam yapan markalar var ya. Övündükleri mevzu bu.
Ben kafeinli kahve seviyorum bu arada. Kafeinsizin tadı bir garip geliyor bana.
Kafeingo.com sitesinden ben bir süre kahve aldım. Sipariş verdikten taze çekip gönderiyorlar. Fiyatları bir ara yükseldi. Sonra kapsül kahveye döndüm oda şimdi bir bardak fiyatı baya yükseldi. Tekrardan Kafeingo dan sipariş vermeyi düşünüyorum.
Üstteki alengirli ekipmanlardan yazılardan anlamıyorum. Fiyat performans olarak denediklerimin en lezzetlisi “Moliendo”. Çekirdek olarak alıyorum, Amazon’dan 120 liraya aldığım Simbo Kahve Öğütücüsü ile öğütüp, demleyerek içiyorum. Şimdiye kadar herhangi bir yerde buna benzer ya da yakın lezzette bir kahve içmedim. O bahsettiğiniz ekipmanlarla yapılan kahvelerin gerçekten daha lezzetli olup olmadığını merak ediyorum.