Rıhtım Kahve Tutkunları

Forumda mutlaka vardır kahve sık tüketen kullanıcılarımız. Tecrübelerinizi(mizi) paylaşalım diye açıyorum bu başlığı da.

Ben V60 Dripper kullanarak, filtre kahve içmeyi seviyorum. Türk kahvesi ya da alengirli diğer kahveler hoşuma gitmiyor.

Kışın sıcak, yazın Cold Brew ya da ice filter coffee formatında tüketiyorum.

Çekirdek olarak ise taze kavrulmuş, Güney Amerika çekirdekleri favorim. Afrika çekirdeklerinden de çok sevdiklerim olsa da ekseriyetle Güney Amerika tüketiyorum.

Kendi çekirdeklerimi kendim öğütüyorum bu arada. Haftada 2-3 defa öğütüp bu lar tükendikten sonra yeniden öğütürüm.



11 Beğeni

Çok çok imrendiğim bir keyif. Ne kadar, nerede denediysem kahve ile aramı hoş tutamadim. :sweat_smile: Bakalım neler öğreneceğiz bu topicten.

2 Beğeni

Eğer zamanınız varsa kahveyi yapmaya başlarken öğütmeniz daha iyi olur hocam. Çünkü kahve öğütülünce tazeliğini kaybetmeye başlıyor zaten o yüzden öğütülmüş kahveyi suyla ne kadar çabuk buluşturursanız o kadar iyi.

1 Beğeni

Üç dört yıldır favorim Türk kahvesi ve mahalle kuruyemişçisi. :slight_smile:

Taze olsun diye İki üç günde bir alıyorum.

Üç dört yıl önce bir süre filtre kahve denedim ama benim makine pek iyi değil galiba, çok hoşlanmadım.

Arada bir moko pot için kahve çektirip, moko pot ile demleyip içiyorum ama benim bağımlısı olduğum Türk kahvesi. :slight_smile:

2 Beğeni

Afiyet olsun kral. :crown: Kahve bana hiç uymuyor, farklı kahvelerin tadlarını ayırt bile edemiyorum.

Biz çaycıyız. :teapot:

Ekleme: Kahve olarak bir tek bizim Hatay’ın koyu kahvesini severim. Şekersiz, çay bardağında (süvari derler memlekette). Ankara’da satılan Kurukahveci Mehmet Efendi’nin kahvesi ise o kadar rezalet ki, ağzıma sürmem. Bizim oranın kahvesi de Kurukahveci’ye alışanlara sert gelir.

3 Beğeni

Favorim Türk Kahvesi. Günde hiç içmesem 3-4 büyük fincan içiyorum. Starbaks kahvelerini vs hiç tatmadım favorim Türk Kahvesi :smile:

:clap: :clap: :clap:

2 Beğeni

Onun yeri başka onun yeri başka. :slight_smile: Kısık ateşte bir saate yakın demlenmiş çay ve kıtlama şeker benim de favorim.

1 Beğeni

Ben filtre kahve veya Amerikano da içiyorum ama keyif almıyorum maalesef. Bana aşırı acı geliyor kahve. Bir de yok Brezilya kahvesi, yok Guatemala filan, bunların tadını da ayırt edemiyorum.

Türk kahvesine dair yorumum da yukarıda. :point_up_2: :slight_smile:

Çayda da kaçak çay + Rize çayı kombini favorim. :tea: (bu niye yeşil acaba, zehirli gibi…).

3 Beğeni

Kuru kahveci Mehmet efendi iyi ama Abdullah çok kötü bence de. O emoji Matcha olabilir. Japon yeşil çayı.

Acı kahve seviyorsan Mırra’yı denemelisin.

2 Beğeni

Benim favori markam odur, bayıla bayıla içerim :slightly_smiling_face: Ondan sonra ise Kocatepe’yi severim.

1 Beğeni

Cold brew


hario V60

Bir zamanlar ciddi bir ilgi alanımdı ama uzun süredir hayat koşuşturmacası ve de artan maliyetlerle ben de uzaklaştım, iş yerinde yapılan türk kahvesine hatır veriyoruz.

Ancak kahve çekirdeği konusunda tavsiye isteyen olursa, Coffee Department’ı kesinlikle öneririm. Kahvede çekirdek kadar önemli bir şey varsa o da kavurmadır. Bu konuda pek çok üçüncü nesil kahveciyi deneyimlemiş birisi olarak, en başarılı bulduğum Coffee Department oldu.

3 Beğeni

Özellikle mahalle kuruyemişçileri ve bazı zincir marketleri kontrol et, (son bir yıldır göremiyorum ama mesela bir ara Çağdaş da vardı) günlük çekirdek kavuran ve sen isteyince çekenler olabilir.

Kocatepe sevmedim ben ama Mehmet Efendi bence de iyi kahve.

2 Beğeni

Bizim buradaki çağdaşlarda öyle kahve çeken görmedim ama belki büyük şubelerinde olabilir. Bir de kimisi güzel oluyor kimisi kötü kumar gibi biraz oraların kahveleri, kuruyemiş kahveleri de aynı şekilde.

2 Beğeni

Ben de Kafein Kültür’ü öneririm, Brezilya çekirdekleri espresso için biçilmiş kaftan bence. Filtre kahve için daha az kavrulur çekirdekler bu her yerde böyle diye biliyorum, Brezilya’nın filtre kahve kavrumunu denemedim ama eminim ki taze çekim ve iyi bir demleme ile ortalama üstü sonuç alacaksınızdır.

1 Beğeni

Ufacık bir bilgi vereyim.

Kafein ağaçların kendilerini böceklerden korumak için salgıladıkları bir tür salgı. Böcekleri uzak tutuyor. Deniz mesafesine ne kadar yakınsa ağaç. Böcek miktarı daha fazla olduğundan kafein miktarı daha çok oluyor. Rakım arttıkça böcek sayısı daha az olduğundan kafein miktarı da aynı oranda düşük oluyor. Bazı senaryolarda hiç kafein dahi üretmiyor ağaçlar.

Hani piyasada en yüksek kafeine sahip kahve biziz falan diye reklam yapan markalar var ya. Övündükleri mevzu bu.

Ben kafeinli kahve seviyorum bu arada. Kafeinsizin tadı bir garip geliyor bana.

7 Beğeni

Dripperlar arasında favorim origami dripper. Bu dripperla yaptığım kahveler gayet aromatik ve asiditesi de oldukça az. Ayrıca alet oldukça zarif.

Nitelikli çekirdek tüketmek isteyip fiyatlardan ürken arkadaşlar için Sezy Coffee’yi öneririm. Kahveleri sizi tatmin edecektir.

1 Beğeni

Kafeingo.com sitesinden ben bir süre kahve aldım. Sipariş verdikten taze çekip gönderiyorlar. Fiyatları bir ara yükseldi. Sonra kapsül kahveye döndüm oda şimdi bir bardak fiyatı baya yükseldi. Tekrardan Kafeingo dan sipariş vermeyi düşünüyorum.

1 Beğeni

“Taş ocağında mısın be adam çık bi gez ulan”

Diyor ya Cem Yılmaz o aklıma geldi. :smile:

Hayır bence de 2. Nesil kahveciler iyi değil de, hiç tatmadıysan nasıl daha iyi diyorsun o ilginç olmuş.

2-3 Türk Kahvesi de iyiymiş. Ben 3 filtre günde.

@isos81 çay adamıydım ben de, şimdi midemi buruyor, bulandırıyor çok tuhaf.

2 Beğeni

Türk kahvesi candır, mocha latte falan isminde hayır yok :joy:

1 Beğeni

Üstteki alengirli ekipmanlardan yazılardan anlamıyorum. Fiyat performans olarak denediklerimin en lezzetlisi “Moliendo”. Çekirdek olarak alıyorum, Amazon’dan 120 liraya aldığım Simbo Kahve Öğütücüsü ile öğütüp, demleyerek içiyorum. Şimdiye kadar herhangi bir yerde buna benzer ya da yakın lezzette bir kahve içmedim. O bahsettiğiniz ekipmanlarla yapılan kahvelerin gerçekten daha lezzetli olup olmadığını merak ediyorum.

2 Beğeni