Rıhtım Kahve Tutkunları

Filtre kahve için basit, temel ve uygun fiyatlı öğütücü önerir misiniz?

1 Beğeni

Hario’nun seramik bıçaklı değirmenlerine bakabilirsiniz ancak bir süre sonra öğüttüğü tancikler arasındaki büyüklük farkı artacaktır seramik olması sebebiyle. Hario mini black pro gibi giriş seviyesi çelik bıçaklı değirmenlere kadar bütçenizi esnetebilirseniz daha uzun yıllar kullanabileceğiniz bir değirmeniniz olur. Değirmen aldıktan sonra çok piyasaya bakmadığım için ürünlerle ilgili eskisi kadar bilgim yok eminim ki çok marka çıkmıştır sektörde ama ben biraz geride kaldım. Molent pocket önermek istemiştim mesela ama ülkeden çekilmişler, epey iyi bir fp markasıydı g50+ modelini hâlâ büyük memnuniyetle kullanıyorum. Umarım en azından temel bi fikir verebilmişimdir.

2 Beğeni

Ülkeden çekilmediler zaten yerli bu arkadaşlar. Ürünlerinin bazı parçalarının hammadde tedariğinde problem olmuş. Bir süre daha üretim yapamayacakları kesin.

Değirmen konusuna gelecek olursak. Çelik bıçak hepsi olur.

3 Beğeni

Yerli olduklarını biliyorum ama sitelerindeki yazıyı okuyunca Türkiye’de satışı durdurdular diye anladım, durum dediğiniz gibiyse daha iyi tabi umarım en kısa sürede geri dönerler satışlara. Bilgilendirme için teşekkürler.

1 Beğeni

Tavsiyeler için teşekkür ederim.

2 Beğeni

Kafeingo diye bir site var oradan çok alışveriş yapmıştım kahvelerinden de memnundum.
Mesela 100’er gramlık farklı tür kahvelerden paket yaptırabiliyorduk. Kahvenin toplandığı bölge, ekildiği rakım ve notalarına kadar her şeyi yazıyordu. Seçtiğin çekirdekleri taze kavurup gönderdikleri içinde çok lezzetliydi.
Deneme yapmak için ideal bir site ama biraz pahalılanmış. Benim alışveriş yaptığım dönemde daha uygundu. Bende çok sevdiğim halde biraz da fiyatlarından dolayı bırakmıştım ama denemek istersen aklında olsun yine de.

2 Beğeni

Tam otomatik kahve makinemde onlarca marka denedim. Bilindik markalardan sözüm ona nitelikli olduğu söylenen pahalı markalara kadar. Birçoğu acı ve ekşi tadıyor.

En sevdiğim kahve olan “Moliendo Amalfi Espresso Blend Kahve” ile devam ediyorum. İçtiğim en yumuşak, ağızda ekşi acı tat bırakmayan kahve bu oldu.

2 Beğeni

Teşekkür ederim mutlaka bakacağım.

2 Beğeni

Moliendo’dan bir kaç öneri almıştım deneyeceğim kahve çeşitlerini.

1 Beğeni

Moliendo’nun Medellin Supremo’sunu içiyorum bugünlerde. Tadını beğendim ama fiyat olarak abartılı oranda zamlandı. Satın aldığım süpermarkette fiyatı 300 liraydı. Ben aldıktan sonraki hafta 450 oldu. Bu hafta da 600 oldu. Durdurabilene aşk olsun.

2 Beğeni

Fiyat artışı gerçekten şaka gibi. Ben kahve.com sitesinden baktım satın aldığınız fiyatlarda ürünler, oraya da bakabilirsiniz.

2 Beğeni

Her konuda olduğu gibi son zamanlarda kahve işinde de bir sürü dalavere görmeye başladık. Mağazaların kahve reyonları ve kahve satan web siteleri onlarca markayla dolu. Sosyal medyada gördüğümüz onlarca farklı kahve markası var.

Aralarında az sayıda işini düzgün yapanı tenzih ederim ama büyük çoğunluk paketin üstüne İspanyolca, İtalyanca ya da İngilizce bir marka ismi uydurup yazarak üst düzey bir kahve sattıkları imajı uyandırmaya çalışıyorlar.

Birinden kahve alırsanız internette karşınıza onlarcasının da reklamı çıkıyor.

Onlarca farklı markanın büyük çoğunluğu vaadini yerine getiremiyor, üç aşağı beş yukarı benzer kahveler satılıyor. Benzer derecede kalitesizler. 250 gramlık paketini 2000 liraya satan bir marka ile 200 liraya satan bir markanın kahvesinden aynı tadı almak imkânsız değil.

Nitelikli kahveye talep artıyor ama talebin karşısında çoğunlukla göz boyayan kalitesiz markalar var.

3 Beğeni

İnternet artık merdiven altı üretimlere döndü. Butik kahvecilerden çekirdek almak gerek, maddi olarak da cesaret gerek ona.

2 Beğeni

3 al 2 öde ile kilosu 455 TL’ye geliyor. Makine için gayet yeterli bir kahve, kaçırmayın, bedavadan biraz pahalı.

1 Beğeni

Robusta oranı bana biraz fazla geldi ama tadı nasıl geldi size. Bazen üstündeki gibi çıkmıyor tatlar tam olarak. Merakımı uyandırdı. Sütlü kahvelerde mi daha çok kullandınız yoksa espresso ve sulandırılmış versiyonlarında mı? Teşekkürler.

Büroda düz coffee seçeneği ile kullanıyorum genelde. Sütlüde her türlüsü çok sırıtmıyor zaten. Çok aromatik bir kahve değil, sirkülasyon varsa fiyat performans olarak iyi. Keyfinize düşkünseniz pek tatmin etmeyebilir. Kendi adıma söyleyeyim, çok seçici değilim, fiyatı düştüğünde Davidoff alıyorum. Onun dışında amazon kampanyasından Jacobs alıyorum toplu olarak. Bu sefer Jacobs yoktu. Tchibo Eduscho ve bundan aldım.