Dün Ankara’da hayatımda hiç görmediğim düzeyde fırtına çıktı. Ağaçlar parçalanmış, dalları kopmuş hatta köylünün ektikleri hiç olmuştu. Abimle sabahın 9’undan beri fırtına geliyor yağmur yağacak hızlı olun dedik ama bir şey olmaz çay içelim dediler. GoT’da winter is coming diyenleri önemsemedikleri gibi bizi de pek dikkate almadılar. Hatta bulutlara bakıp birkaç saati var buraya gelmesine diyen bile oldu. 10 dakika içinde fırtına bastırınca herkes bir telaşla eve kaçtı ve unutulmaz bir anımız oldu diye gülüyorlardı. Neymiş efendim boran ile yağmur bulutları çarpışmış.
Bu ise fırtına öncesi sessizlik. Ceviz büyüklüğünde dolu yağdı ardından bardak su boşalırcasına yağmur geldi. Fırtınaışığı Arşivi okuyanlar bilir, Fırtınababa geldi resmen.
Sel mağdurlarına üç bin lira destek verilecek diye haber okudum. Neyin hasarını onarır ki o? Su geçirmeyen mont ve bot alıp oturun mu demek istemişler.
Üstüne üstün bir de Amber Alert benzeri bir uyarı aldık. Sonunda haklı çıktık ve bu sefer de siz negatif negatif konuştunuz fırtınayı çektiniz dediler.
Bitmeyecek gibi duruyor. Bizler de küçük değiliz ama onlar çok yaşlı.
Eğer o fiyata alınabiliniyor ise hemen çıkıp alayım.
Botu bilmem ama geçen 2021 Ocak’ta Columbia mont bakmıştım 5 bin tlcikti fiyatı şu anda kim bilir ne kadar olmuştur.
Kraliçe II. Elizabeth’in gençliği, gerçekten de Jessica Biel’e benziyor… Jessica Biel’i, Edward Norton’la birlikte oynadıkları “The Illusionist” filminde izlemiştim. (Bu arada, The Illusionist, sürpriz sonlu güzel bir filmdir. Tavsiye edilebilecek bir filmdir.)
Oookey bu biraz hayal kırıklığıydı. Bir tane foto yayınladılar yahu, şaka mı bu hahahah. Kalanı yarın demişler. Bizim saatimize göre akşamüstü falan yanılmıyorsam.
Neblim insan bildiğimiz tanıdığımız bir şeyi çeker de onu gösterir Hubble buydu JWST bu diye. Neyse yarın görürüz sanırım o tip şeyleri. Zaten durdum yere erkene almalarından kıllanmıştım; cevval birisi başganın programında 5 dakika boşluk bulup çöreklendi mi ne yaptı anlamadım valla.
Buralardayım sevgili dostum. Her şey yolunda çok şükür ama zor bir dönem geçirdiğimizi itiraf etmeliyim. Aynı zamanda iş için il değiştirdim kısa süreli ve burada(Adana) pek düzenim yok. Kitap okumakta da, foruma girmekte de zorlanıyorum. Yine de her gün bakmaya çalışıyorum foruma.
Merak edecek bir şey yok. Babam da gayet iyi. Eve çıktı. Umarım bir daha yaşamayız, Rabbim kimseye yaşatmasın.