autarch
Ekim 16, 2022, 11:16ös
13197
Alıntıladığınız mesajlar kişinin olaylar karşısındaki nötr, katı, tarafsız, objektif kişilik özelliklerini tanımlıyor. Bahsettiğiniz sosyopatlık (Antisosyal kişilik bozukluğu) yıkıcı görüşleri beraberinde getirir.
Tartışmaya kapalı derken bundan bahsediyordum; konuyu tek bir özel alana çekip haklılığınızı onun üzerinden ispat etmeye çalışıyorsunuz. Buyurun cımbızladığınız mesajların önü ve arkası.
Tarafsız gerçeklik maskemi takıp, Rusya’nın hamlelerini bir tarih kitabı okuyormuşçasına incelediğimde Putin’in kendi ülkesinin bağımsızlığı adına oldukça faydalı bir iş yaptığını zannediyorum.
Ruslar’la empati yaptığımda, örneğin Türkiye’nin Yunaistan’ı işgal ettiği bir senaryoda ben kendi adıma “ülkem toprak kazanıyor” diye mutlu olurum.
Anlaşılmadıysa belirtmek isterim: Hümanist değilim, sevdiklerim dışında insanların ölmesi ve acı çekmesi beni üzmüyor, her şey gibi insan hayatının da bir değer olduğunu ve çeşitli yöntemlerle ona sahip olunabileceğini düşünüyorum. Dolayısıyla Rusya’nın şu anda yaptığı Rusya için iyidir.
İnsanlık ahlaki olarak aşsa da fizyolojik olarak hala mağara adamı seviyesini aşamadı, o zaman da homo sapiens’tik şimdi de öyleyiz. Bu bakımdan etkileri toplumun geneline ancak 2. dünya savaşından sonra sirayet edebilmiş hümanist bakış açısını bir kenara bırakırsanız, dünyadaki neredeyse tüm ülkelerin diğer ülkelere baskın çıkmak adına güçleri ölçüsünde vahşet sergilediklerini görebilirsiniz. Çünkü ülkeyi yönetenler hala mağara adamlarının ilkel güdülerine sahip; “Ele geçir, zorla kendinin yap, daha güçlü ol…”
Belirtmek isterim ki insan yaşamına duyulan saygının tüm insanlığı koruyacak ve geliştirecek bir tutum olduğuna inanıyorum, ve sebepsizce kimsenin acı çekmesini istemiyorum. Bununla birlikte ben bencil bir insanım, çıkarıma olduğu sürece gayet bu tür düşüncelerde çifte standart uygularım. O yüzden evet; bana ve sevdiklerime fayda sağlayacaksa ve ahlak kuralları çerçevesinde şekillenecekse düşman olarak addettiğim birilerinin zarar görmesinden mutluluk duyarım.
Şimdi tekrar Putin gözlüğünü takalım ve bakalım. Ukrayna ne? Amerikan kontrolüne girmeye müsait ve benim ülkemin kıyısındaki bir ülke; potansiyel tehdit. Bu tehditi ortadan kaldırmalı. Nasıl? Kendi tarafına çekebildiklerini çek, geri kalanını gücünle ele geçirmeye çalış.
İşte cevap bu, en ufak bir karşı argüman belirtmeden karşındakini mağara adamlığıyla suçlamak değil.
Ergenliğin bir raddesinde niye ormanda tek oturup şiirler yazıyoruz lan! Hani serttik, duygusal değildik…
Genellemek doğru değil, benim ergenliğim fazlasıyla duygusuz geçti.
@swarf belki duygusuzdu ama ekonomi bu kadar değildi be hocam . Ne biliyim en azından bir barda iki bira olsun, hani bir kızla konsere gitmenin hayalini kurma olsun vardi, vardir. Bu hayal gerçekleşmiyorsa bile o kız olmadığından olsun… Yoksa biletmis , pandemiymis böyle sebeplerden değil yani.
Simdikilerin işi ekstra zor , ekstra berbat ,
Ekonomi, zaman, çevre, hakim olan siyasi görüş vb. değişkenlerin insan yaşamını dolayısıyla ilişkileri etkilediği görüşüne katılıyorum.
Bununla birlikte ilişkinin var olmama nedenini bireyler dışındaki etkenlere bağlamak bana mantıksız geliyor.
Evet ekonomik sıkıntılar gençlerin tanışıp eğlenebilecekleri ortamları kısıtladı ancak gençlerin duygularını yok etmedi. Şayet etseydi romantik ilişkilerin bir sonucu olan evliliklerde göze çarpacak seviyede azalış görülürdü. Fakat görülen o ki ekonom…
Sanırım anlatamadım. Ergenliğin duygusuz ve tek başına geçmiş olabilir. Ve aynen dediğin gibi ekonomi buna dogrudan sebep değildir.
Yine de sen bu iki durumu yaşarken, bazı imkanlar vardı. Yaparsın yapamazsın bu sana kalmış. Şimdiki gençlerin durumu bence çok daha kötü. Bugün çocuklar neyi nasıl yasayacak. Sen duygusuzdun tamam. Ama ya duygusallar? Duygulu bir kişinin kendi duygularından önce çözmesi gereken sorunları var. İs gibi, eğitim gibi …
Al sana bir zorluk daha;
Her gün savaş, kriz, …
Şimdi cevabınızı alıp gidebilirsiniz. İyi günler.
1 Beğeni