Rıhtım Kamarası

@erdo siz sürekli beni bayraklayan, söylediklerimi ve paylaştıklarımı çarpık bir algıyla yorumlayıp sunan bir personasınız burada. Bu örneğinizde 4 günlük susturmaya yönelik açıklamamı zaten yaptığım mod arkadaşlardı muhatabım. Aziz Nesin ve meşhur sözü de konuşulmuştu: Ben cahiliyeyi Forum için kullanmamışken o tüm Türkiye’yi aptallıkla değerlemişti. İlber Hoca’ya gülerken birbirimizi bağlama bakmadan safi kelimelerle kesip biçiyoruz bu yanda. Otlamak mefhumu da “yönetilen bizler” içindi, benim susturulmam bunu değiştirmiyor ama ardımdan benim kastımı burayla sınırlıymış gibi sunmanız niyeti değiştiriyor.

(Not: Kurallarda uzaklaştırma öncesi ikaz ibaresi yer alıyor, kimse benimle temasa geçmeden karşı tarafın keyfiyle hesabım donduruldu. Hakaretlere karşı ceza da verilmedi.)

Kalem ucu paylaşmaktan öte kendini göstermeyen arkadaşların da sadece beni çekiştirmek için görünmesi hoş değil. Buraya bir şeyler katmak amaç olmalı. Bu minvalde beni düşman bellemiş grubunuzdan daha aktif ve verimli olduğum su götürmez. Lütfen taşlamak yerine sizler de katkı veriniz. Kalemimi kıramazsınız, ancak bayrak ve sansür peşinde ömür tüketirsiniz.

Zaman değerli. Verimli kullanalım.

4 gün cezadan ve niyetleri gördükten sonra geri ekledim. Cevap yazmayacağım metinleri ardı ardına sıralayabilir, birbirinize yapacağınız beğenilerle paktınızı güçlendirebilirsiniz. Ama edebî doyuma ancak bu kadar yaklaşabilirsiniz. Kalemimin ucunu doldurmayacak mevzular için artık konuşmayacağım, ancak gerek yönetimin gerekse ülkede yıldırılmış sessiz çoğunluğun bu tek taraflı baskıya boyun eğmemesi ve korku politikasını burada da yaşatmaması tek temennimdir.

Susturulmadan kendimi ifade etme şansı verdiğiniz için teşekkürler, kolaylıklar.

1 Beğeni