Rıhtım Kamarası

Bunu daha önce de söylemiştim ve herhangi bir şey değişmemişti, yine değişeceğini zannetmiyorum ama madem ki konusu açılmış ben de kısaca fikrimi belirteyim.

Rıhtım’ın, gerek portal gerekse forum, gittiği yönden hiç mutlu değilim. Portal kısmı büyük emek istediği için o konuda fazla bir şey diyemiyorum, ben de burada bir zamanlar aktif olarak yazarlık yaptım ve hala vaktim, enerjim oldukça bir şeyler yapmaya çalışıyorum ancak hem kaliteyi hem de yüksek okur sayılarını yakalamak çok zor olabiliyor.

Forum kısmına gelince; lütfen kimse alınmasın ama bana kalırsa Forum gittikçe daha “boş” bir hal alıyor. Burası normalde edebiyat, sinema, fantastik kurgu, bilimkurgu gibi ortak zevkleri olan insanların buluşup sohbet edebileceği bir plarformdu. Okuduğumuz kitaplardan, izlediğimiz filmlerden, günlük yaşantımızdan, bazen daha eğlenceli konulardan vs. konuşup keyifli vakit geçireceğimiz bir ortamdı yani. Üzülerek de olsa @enlied’e katılmak durumundayım, şu an başlıklara baktığımda onlarca yeni mesaj olsa bile kısa sürede geçebiliyorum hepsini, çünkü ya İthaki’nin attığı bir twit üzerinden ya da gerçekten anlamsız bir yanlış anlaşılma üzerinden onlarca mesaj atılabiliyor. Geyik yapılmasına karşı değilim ancak bu durum artık her başlıkta var. Okumak istemediğim başlıkları engellesem bile Hangi Kitabı Okuyorsunuz? ya da Yeni Kitap Haberleri başlıkları bile böyle mesajlarla dolu.

İnsanlar artık okudukları kitapları, izledikleri filmleri yorumlamak bir yana isimlerini yazmaya bile üşeniyorlar, ilgili başlıklarda sadece ekran görüntüsü paylaşılıyor. İmla hatalarına, noktalamaya falan hiç girmeyeceğim çünkü değil bir edebiyat forumunda, arkadaşlarımla mesajlaşırken bile görmekten rahatsız olacağım yazım yanlışları burada özgürce yapılabiliyor. Forumda sadece edebiyat konuşulsun demiyorum tabi ki, ama genel olarak baktığımda forumun eski kalitesine sahip olmadığını düşünüyorum. Bir de son bir senede buradan ayrılan, artık foruma girmeyen insanları düşündüğümde maalesef ben de forumun geleceği konusunda umutsuzum.

“Öyleyse sen de artık girme, bu halinden memnun olanlar da var” diyebilirsiniz ki çok haklısınız. Yalnız ekşi sözlük’ün de tam olarak bu düşünce yüzünden bugün bu durumda olduğunu unutmamak lazım. Kayıp Rıhtım benim için çok önemli bir oluşum, hayatımın zor bir döneminde hayal dahi edemeyeceğim bir ortamı, hepsini bir diğerinden fazla sevdiğim insanları benimle tanıştırdı. Şu an için buralarda olmaya devam edeceğim, ancak üzülerek söylemem lazım ki gidişat böyle devam ederse kısa süre sonra buralarda benim için de bir şey kalmayacak.

Umarım kimseyi gücendirmemişimdir. Sevgiler.

21 Beğeni