Forumdaki en aktif konular Son Aldığınız ve Sipariş Listenizdeki Kitaplar, Kitap Fırsat/Kampanya Alanı türevleri değil mi?
Zaten tüketim odaklı bir topluluğuz. Forumu oluşturanlar biz insanlarız, insanlardan bağımsız sanki forumun kendi bir davranışları varmış gibi ele almak yanlış bence. Kimse şahıs olarak kendisinin hedef alındığını düşünmesin diye genelleyerek, “biz” şeklinde konuşuyorum.
Burası bir platform en nihayetinde ve istisnasız her yaş grubu kendisinden sonra gelenleri beğenmemiştir. Platon’un 2500 yıl önce yazdıklarında bile bunu görürsünüz, büyüklere saygı kalmadı, ahlak bozuldu vs. vs.
40 yaşındaki bir insan da 15 yaşındakilerin yazdıklarını, çizdiklerini beğenmiyorsa bunda bir problem yok bana göre, bu oldukça doğal.
Ekşisözlük de değişir, forum da değişir en nihayetinde insanlar değişiyor nesiller değişiyor.
30 yaşındaki insanla 15-20 yaşındaki insanların aynı şekilde eğlenmesi mümkün değil bence.
Nacizane tavsiye, bu her zaman böyle olacak kendinizden farklı olan insaları tanımaya ve empati yapmaya çalışın. Aranızda 10-20 yaş fark olan insanların sizin gibi olmayacağını kabul etmek bir çok sorunuzu çözer.
Kalite, seviye vb. görece şeylere çok fazla anlam yükleniyor. Kime göre kalite? Neye göre?
Elinizde kalite ölçer mi var? Sadece kendi öznel görüşlerinizi nesnel standartmış gibi kabul edip yargıya varıyorsunuz.
Kendi gençliğimde sevmediğim huysuz büyüklere benzemekten korkarım her zaman…