Rıhtım Kamarası

Hesabın silinmesi gibi bir durum yok. Bunu defalarca dedik arkadaşlar.

@Wind Banlayabilirim ama bu da seni siteye girmekten alıkoyar.

Her olaydan sonra birileri gitmek için ban talep ediyor. Burada yüzlerce kullanıcı var ve çoğu kişi kitaplarla ilgili kaliteli tartışma, bilgi edinmek için giriyor. Biraz kafa dağıtmak için geliyor buraya. Hayatın içinde zaten insanlar birbirini yiyor, sürekli bir kaos içinde yaşıyoruz. Kimsenin huzurunu bozmaya kimsenin hakkı yok. Üye olurken kuralları görüyor herkes. Kitap okunan bir forumda kuralları okumuyoruz daha. Kimse sizin din, siyaset, ırkçılık vb. şeyler içeren saldırgan ve saygısız mesajlarınızı okumak zorunda değil. Düşüncelerinizi sakin ve tane tane, beklediğiniz anlayışı göstererek yazarsanız mesajların çoğu duruyor zaten. Kendinizi bu şekilde ifade edin. Toplumda yeterince düşmanlık var. Buraya taşımanın alemi yok. Her şeyin bir yeri ve zamanı var.

Ayrıca arkadaşlar her dakika forum başında olamıyoruz. Bir mesajdan rahatsız oluyorsanız bunu mutlaka bildirin. Üç bildirim alan bir mesaj otomatik olarak görünmeyecektir. Bir kullanıcının birkaç mesajı bu şekilde çok bildirim alırsa kullanıcı sistem tarafından da sorgulanacak ve kısıtlanacaktır. O yüzden sizden ricam kavga anında hoşlanmadığınız mesajları bildirmekten geri durmayın.

Son olarak bu tip durumlarda onlarca mesaj olduğu için başlığa yazılan konuyla alakalı tüm mesajları silmek daha kolay bir işlem. Bu yüzden değerli yorumları silinen arkadaşlardan da anlayış bekliyoruz.

Herkese teşekkürler. :buyucu:

10 Beğeni

Sanırım içinde tarihi eser filan var. Belki de elmas kaplamadır. :sweat_smile:

4 Beğeni

Haksızlık ediyorsun gibi geliyor bana. Boyut genelde koleksiyonluk kitap basar ve daha da önemlisi belki de bu kitap yazarın 50 yılda topladığı bilgi ve belgelerle ortaya çıktı. 50 yıllık çalışmanın ürünü İnceleme, araştırma, akademik kitaplarla bence kurgu kitaplarını aynı kefeye koyup, sonuca varmamak lazım.

Yok canım, öyle yapmıyorum ama bin çok. Gerçekten çok. 400-500 anlayabilirim ama 1000 bana fazla geliyor. Koleksiyonluk ve sertifikalıymış da sanırım ama bin lira bana fazla geliyor. İçinde bulunacak bilgiler toplanmış olsa bile hiç ulaşamayacağımız şeylerden az vardır. :slight_smile: Ha bu bir varsayım lakin yine de bin çok. Böyle bir para vereceksem de en az 600-700 sayfa isterim. :slight_smile: Boyutu da 30 santim civarı ayrıca. :smiley:

3 Beğeni

Bu yöntemi savunanlar, sayfaları hızla çevirirken okurun zihninde görüntüler oluştuğunu ve bunun okudukları kitabın içeriğini anlamalarına yardımcı olduğunu iddia ediyor. Ancak bu konuda ikna olmayan bazıları da bu tür kursları “sahtekârlık” ve “bilim dışı” olarak değerlendiriyor.

Shenzhen Eğitim Dairesi bu ay aldığı bir kararla ilk ve ortaokul öğrencilerine kuantum hızlı okuma kurslarını yasakladı. Bu kursları düzenleyenlere karşı da soruşturma açtı. Bazı uzmanlar bu tür eğitimlerin temelsiz ve yanıltıcı olduğunu söylese de kurslar popüler hale geldi.

2 Beğeni

Kardeşim buna gitmişti zamanında. Bedavaydı. :smiley: Hiçbir şey anlamadım abla, demişti. Zamanında bize de üniversitede verdiler. Yine bir işe yaramadı. Kitabın belli başlı noktalarında kelimeler var. Onları okuyup cümleyi beyninin tamamlamasına izin veriyorlar filan. Artık nasıl tamamlarsan. :sweat_smile:

1 Beğeni

“Hızlı okuma kursuna gidip Savaş ve Barış’ı okudum. Olay Rusya’da geçiyordu.” Woody Allen :smiley:

17 Beğeni

Onların tek işe yarayan yanı (eğer yapıyorlarsa) iç sesini susturmayı öğretmeleri. Geri kalan şeylerin özellikle kurgu okuyorsan hiçbir yararı yok. Okurken şatoyu hayal edeceksin, kapıları, pencereleri karakterin oturduğu masayı. Yoksa düz zaman çizelgesi okumak gibi ne manası var :sweat_smile:

3 Beğeni

Olayı o zaten içinizden seslendirmeyip cümleyi gözle bir süzüyorsunuz. Beyin almak istediği kelimeleri alıp bir iskelet oluşturuyor cümlenin anlamına dair. Bedava bile olsa kurs böyle bir okuma tekniği kullanmak istemezdim ben. Çevremde üniversite sınavına hazırlık olsun diye çocuklarını böyle kurslara gönderen velilere denk geldim, fena paralar döktüler. Hiçbirinin çocuğunun da öyle Türkçeyi fullemişliği yok. Bizim sınav sisteminde Türkçe soruları cevabı ayrıntıda gizli şekilde soruluyor zaten, para tuzağından başka bir şey değil.

Ben okurken içten seslendirmeyi bırak, farklı karakterlere farklı sesler falan yapıyorum. Öyle daha keyifli oluyor okuması. Sonuçta okuma eylemi bir yarış değil, ayda 100 kitap okusam ne olacak. Asıl keyif verici kısım okuma serüveni.

13 Beğeni

Beynimin anlayacağına güvenerek iş yapacaksam :sweat_smile:

‘Hızlı okuma’ kelimesini duyunca bir rahatsız oluyorum ben. Okumanın zevkini ortadan kaldırmaya çalışıyorlarmış gibi hissediyorum. Üstelik bu kadar hızlı yaşamaya çalışmak başlıca sorun. Sonra işte daha karşı tarafın ne dediğini anlamadan kavga çıkaran insanlara bakıp şikayet ediyoruz.

3 Beğeni

@Everfever Çok güldüm. :rofl: Kesinlikle sonuç böyle çıkacaktır eminim. :smiley:

@Ozgur Vallahi hiçbir şey susmuyor bence, kendimizi kandırmaya gerek yok. İç ses oradan bağırmaya başlıyor daha çok. “Sen ne halt ettiğini sanıyorsun!” gibisinden.

@_restlessness Ya ben kelime kelime okumayı, arada kahve hüpürdetmeyi seviyorum. Bazen durup düşünüyorum filan. :smiley: Kesinlikle katılıyorum. Sakin sakin keyif yaparak okumayacaksam ne anlamı var? Sınav konusuna değinmeyeceğim bile. Orası dolandırıcılık. :smiley:

@syl Benim arkadaşım hızlı okurdu. Sonra kitap bitince beklerdi benim bitirmemi. Ondan sonra konuşurduk ve yarısını hatırlamazdı. :smiley: Hızlı yaşamak ise kesinlikle sorun. Kendimizi tüketip sürekli koşturuyoruz. Ben koşturanlara bakarken yoruluyorum mesela.

7 Beğeni

Az hatırlamaktan daha korkuncu yanlış hatırlamak. Benim beynimin boşluklara absürd şeyler doldurma eğilimi var mesela. Hızlı okumazken bile başıma dert olabiliyor :joy:

1 Beğeni

O bende de var. Aynı anda okuduğum kitapları mesela bazen beynim birleştiriyor. :smiley:

1 Beğeni

unutmuşum kitap ile ilgili spoiler yazacaktım sen okumadan ama çok da geç kalmış sayılmam. @Agape Nightingale var ya, O büyücü.

2 Beğeni

Aman Tanrılar! Bu ne büyük bir spoiler böyle. :smiley: Çevirideyken öğrenmiştim ben. :stuck_out_tongue:

2 Beğeni

Bu kez daha büyük spoiler yazacağım. Kitap Londra da geçiyor.

4 Beğeni

Bunu ilk defa duyuyorum. Gayet başarılı oldu bu. :shushing_face::face_with_hand_over_mouth:

Keşke spoiler kutucuğuna alsaydın.

2 Beğeni

Ama o zaman herkes göremezdi ve benim yazdığım spoiler olmazdı.

2 Beğeni

Sen de haklısın. :rofl: Başka spoiler var mı? :smiley:

2 Beğeni

Aklıma geldikçe yazarım ama Londra gibi çok büyük spoiler olmaz bundan sonra. Kitap hakkında en büyük spoiler oydu.

2 Beğeni