Rıhtım Kamarası

Bu ürün tahtadan mı acaba?

@Agape @sherlock007 teşekkürler.

Bir yere kadar fena anlatmamış aslında. Sadece kuryenin hayal gücüne kalmış son kısmı. :smiley: Hiç olmazsa sadece sonu. Bu forumda bile daha anlaşılmaz ve kötü yazanlar olduğunu düşününce tebrik etmek gerekli. Bazen tüm metin hayal gücüme kalıyor.

3 Beğeni

Tahta değil diye biliyorum.

1 Beğeni

Kedimi kaybettim ): Nasıl bulurum? Bir gözü kördü ve kulağı da duymuyordu başka bir kediyle birlikte görmüşler en son onlara takılıp bizi bırakmış olabilir mi?

Sert karton. Tahta değil.

1 Beğeni

Dün kitap incelemesi için şekilli fotoğraf çekmek istedim, ancak evimde pek seçenek olmadığını gördüm. Bu da beni çok üzdü. Şöyle havalı kitap fotoğrafı için benim neyim eksik diyerek yola çıktım. Durağım tabii ki kitabı daha ‘cool’ gösteren aksesuarlarıyla öne çıkan Ikea oldu.

Araştırmalarıma başladım. Türlere göre hangisi daha uygun kategorilere ayırıyorum. Aksesuarın kitaptan pahalı olması bir problem gibi gözükse de olsun. Değer. Önerileriniz varsa açığım. Sonuçta bunu türleri ve aksesuarları gruplandırarak bir dosya haline bile getirebiliriz.
Şuradan neler var bakılabilir:

Örneğin yılbaşını konu alan kitaplar için şu iyi bir tercih olacaktır:

Ahhh, özel kozalakları bile varmış. Bunu beklemiyordum işte. Kim doğaya çıkıp toplayacak zaten bu devirde…

3 Beğeni

Kozalak için para vermeyin, mevsimi geçti galiba ama zaten yeşil olanı uygun değil, kurumuş olması lazım parklarda Çam ağaçlarında bulabilirsiniz,

4 Beğeni

Okurlar olarak sürekli kitap-kahve kombosu yüzünden taşikardi olacağız. Birisi buna dur desin artık. Kitapların yanında papatya çayı, ıhlamur, salep, boza, taze sıkılmış portakal suyu görmek istiyorum. Hem siyah kapağın yanına kahve koyuyorlar, hiç yakışmıyor. Siyah kapakların yanına yaz kış salep çok yakışır. Biraz estetik lütfen. Duyun bu çığlığı.

16 Beğeni

Şu akımı çok beğendim.

15 Beğeni

Telefonumu mercimek çorbasına düşürdüğüm günden beri kitapların çaylı kahveli fotoğraflarını çekmelerini çok cesurca buluyorum. Hepsinin yolları açık olsun. :smile:

6 Beğeni

Ben kamptan kozalak toplamıştım, kapalı haldeydi. Eve geldikten bir süre sonra unutmuşum. Bir baktım açılmış. :smiley: Bedavaya kozalağım oldu. Tavsiye ederim ama benim resimlerim mesela akıllara durgunluk verici şekillerde oluyor. :smiley: Estetik yok, açı yok, renk yok, filtre yok. Uğraşırken sıkılıyorum.

Kozalak bulmak için yapılması gerekenler:

1. Kozalak mevsimi olması (Çam ağaçlarının yoğun olduğu bölgelerde görülür.)
  2. Ağaca tırmanmayı bilmek veya düşenlerden toplamak için eğilebilecek uygun sağlık koşulları. (Bunun için özel eğitim almayı düşünebilirsiniz.)
  3. Kozalağın alınması ve korunaklı bir şekilde eve getirilmesi. (Pamuklarla yumuşatılmış süslü bir kutu tavsiye edilir)
  4. Örümceklere ve minik böceklere dikkat edilmesi (Dikkat edilmezse kitaplarınıza yuva yapabilme eğilimleri var ama ben Anansi Boy’s kitabımla fotoğraf çekeceğim derseniz kendi haline bırakabilirsiniz.)
  5. Kozalağın narin bir fırçayla yıkanması (Eski diş fırçası kullanmayınız.)
  6. Uygun koşulda kurutulması (Temiz bir havluya sarılıp kaloriferin üstüne muntazamca yerleştirilmesi gerekir.)
  7. Kozalağa uygun temalı kitaplar bulunması (Ağaçlı, ormanlı kitaplar tavsiye edilir.)
  8. Kozalağın duygusal sağlığının gözetilmesi (Zaman zaman iltifat etmeniz gerekir yoksa fotoğraflarda çirkin çıkabilirler.) Bkz: Resim01

Resim01

11 Beğeni

@alper Hatta şöyle bir öneri de verebiliriz. Doğrudan kitabı da yanlarında götürebilir ve ağacın yanına koyup fotoğraf çekebilirler. Doğa konsepti.

@Everfever Buna yeni akım diyebilir miyiz? Sağlıklı bookstagram, bookstagram diyeti? Örneğin her kitap fotoğrafının yanında domates, hıyar, bitki çayları. Portakal suyu yerine doğrudan portakal daha yararlı. İşi bilen bookstagram diyetisyenleri onu önermez.

@Leingrad Bu da güzel bir akımmış. Örneğin ben çay altlığı olarak da kullanıyordum bazı kitapları. Ama sanırım o pek beğenilmiyor…

@Agape Bu liste sitede “Bookstagram Hesaplarına Gün Doğdu: Kozalak Bulmak İçin 8 Yol” diye paylaşılırsa Ikea batabilir. Ayrıca herkes estetik kitap fotoğrafı çekemez. Dün denedim ayakkabı çekeceği falan giriyordu kareye. Meh.

8 Beğeni

Haber olarak yazma çalışmalarına başlayıp birkaç resim de ekledik mi “tık” alır mıyız dersin?

4 Beğeni

Böyle bir içerik kesinlikle tık kazandırır. Ama şanlı bookstagram hesapları paylaşmaz, ona eminim.

Dediğim gibi önerileri dosya yaparak derleyebiliriz. :smiley: Hatta yeri gelmişken berbat fotoğraf denemelerinizi de paylaşırsanız, usta bookstagram profesörlerinden bazı örnekler diye bir köşe bile yaparız.

3 Beğeni

Ben diyorum ki bir de Rıhtım Satış sitesi açalım. Uygun fiyata “Kozalak” satarsak bence daha çok “tık” alırız. Sizin için özel toplanmış kozalak için şuraya bakabilirsiniz… Zamanla led ışık, keçeden cin, efendime diyeyim ponçik ürünler de ekleriz. :thinking: Hatta ve hatta led ışığa sarılmış vaziyette kitap da satabiliriz. Yapılmışı varsa yapmakla uğraşmaya ne gerek var ki?

5 Beğeni

Çay mı? Ayyy ne kadar bayağı… Kahve, latte veya cappucino altlığı olarak kullanmanız gerekirdi. Çay, şalgam, ayran, turşu suyu bunlar bu piyasada iş yapmıyor.

Ben kayıp rıhtım olarak ortak bir kedi sahiplenilmesini teklif ediyorum. Kitap fotoğrafı çekeceğimiz zaman birbirimize gönderiz.

5 Beğeni

Bu çok tehlikeli bir öneri. Bookstagram hesapları bunu görürlerse paylaşımları için toplu kedi ve köpeğe girebilirler. Yoksa hâlihazırda yapıyorlar mı? Şaşırmam.

3 Beğeni

Elimde biraz mini mini kozalak var. Açılmamış bir kaç yıllık. Kitap kokulu Sabun yollarsan kozalaklar senindir. :partying_face:

4 Beğeni

Açılmamış kozalak moda değil maalesef. Meh…

3 Beğeni

Fotoğrafta gözükmez bile bu. Rezillik.

1 Beğeni