Rıhtım Kamarası

Çok geçmiş olsun @mit

2 Beğeni

Geçmiş olsun. Birlikte sağlıklı, mutlu, uzun ömürleriniz olsun.

2 Beğeni

Çok geçmiş olsun :pray: @mit

2 Beğeni

Çok geçmiş olsun @mit

2 Beğeni

Çok geçmiş olsun. Bir an önce toparlanır inşallah.

Merhabalar, 12 yaşında bir kız kardeşim var. Kendisine şu sıralar yeni kitap bulmakta zorlanıyorum. Varsa tavsiyerinizi rica edecektim. :slight_smile:

Okuduğu ve beğendiği kitaplar şu şekilde;

• Ejder Kız serisi
  • Fablehaven serisi
  • Serafina serisi
  • Harry Potter serisi
  • Teftiş

Buraya ekleme yapayım aklıma geldikçe;

•Suzanne Colins - Yeraltı Günlükleri Serisi
•Percy Jackson

1 Beğeni

Bu seriyi de beğenebilir. Böyle kutulu hali fena değil.

https://m.kitapyurdu.com/index.php?route=products/productdetail&product_id=524144&gclid=CjwKCAjwlZf3BRABEiwA8Q0qq-4d1rHvVqu7ca1KWdyjBhxlmp7BM0gXe24Ww8X7DIsIV3-2y6s97xoChlQQAvD_BwE

1 Beğeni

@deeepreader ve @narpal öneriniz için teşekkürler. :slightly_smiling_face:

Bunları ekledim listeme. Percy Jackson’ın kutulu seçeneği güzelmiş :smiley:

1 Beğeni

Kitapları okumadım ama bir çok kez denk geldi ayrıca dükkanda sınıflandırılırken gençlik kitapları olarak sınıflandırılmış. Dört kitap kırk lira, fiyat da uygun. Bir bakabilirsiniz.

Kaşifin Güncesi

1 Beğeni

Bunu bir araştırırım hocam. Teşekkürler :slightly_smiling_face:

Bugün benim için çok güzel bir şey oldu. Bileniniz vardır, Can Yayınları’nın Trendeki Yabancı (Android, Apple) adında bir uygulaması var. Bir nevi çevrimiçi öykü dergisi aslında. Rıhtım’da da haberi yapılmıştı. Geçen ay bir twit atıp amatör yazarların öykülerini yayınlayacakları bir “Yolcu Özel” sayısı yapacaklarını duyurmuşlardı, ben de elimdeki bir öyküyü göndermiştim kendilerine. Önce dün akşam Genel Yayın Yönetmeni Selim Bektaş’tan öykümün yayınlanacağına dair e-posta geldi, sonra da bu sabah uygulamaya baktığımda gördüm ki içinde benim “Ev” isimli öykümün de yer aldığı Yolcu Özel 1 sayısı yayınlanmış bile.

İşe geldiğim bir pazartesi sabahı mutlu oldum gerçekten. Eğer okuyanlarınız olursa özel mesajla eleştirilerinizi bekliyorum.

25 Beğeni

İşaretlediğim alıntıyı çok beğendim. Onun dışında bir kısa öykünün olması gerektiği gibiydi. Ne çok uzun sıkıcı betimlemeler ne de çok kısa gereksiz sözcükler vardı.

3 Beğeni

Terry Pratchett - Tiffany Sızı serisi

1 Beğeni

Sizce teknoloji üretenler bize teknolojinin demosunu mu kullandırıyor? Yoksa halihazırda biz teknolojinin olması gereken versiyonunu mu kullanıyoruz? Yani demek istediğim ben bir hi-tec firmasıyım ve benim üretimde kullandığım teknoloji seri üretimdeki teknolojinin 10 yıl ilerisinde, kullanıcılar sürümdeki teknolojiye erişebiliyor, ben de 10 yıllık planlamamı yaptım, kullanıcılara bunu güncelleme şeklinde veriyorum mudur?

@enlied tavsiyeniz için teşekkürler :slightly_smiling_face:
Bu seri Disk Dünya serisi içinde değil mi? Ayrı olarak da okunabiliyor mu :thinking:

Evet, Diskdünya içinde bir seri. Ayrı olarak okunabilir ve serinin tüm kitapları çıktı.
Konularını şuradan inceleyebilirsiniz:

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim.

Bu arada teknoloji sorunuza cevap olarak da, bana kalırsa rekabetin bu derece önemli olduğu ve teknolojik gelişmelerin kılpayı farklarla şirketleri rakiplerinin önüne geçirdiği günümüzde hiçbir firma bulduğu bir yeniliği saklamayı göze alamaz. Bir teknoloji firması yeni bir şeyler bulsa ve bunları önümüzdeki beş senede yavaş yavaş piyasaya sürerim diye düşünse bile rakiplerinden birinin aynı şeyi bulup ondan önce davranmayacağının garantisi yok. Yani teknolojinin demosunu kullandığımızı hiç sanmıyorum.

2 Beğeni

Bana da sizin dediğiniz gibi geliyor fakat son dönemde şirketten şirkete transfer olup fikirleri sattığı dolayısıyla mahkemelik olan mühendisler aklımı karıştırıyor.

Teknoljinin demosu değil de sıra ile kullanıma veriliyor. Mesela bundan on yıl önce kadar seksen çekirdekli işlemci üretildi ama neden piyasada yok? Çekirdek sayısı öyle çok fazla artmıyor. İki iki gidiyor. Aldığınız bir ürünü sürekli kullanmak firmaların karını düşürüyor. Bu yüzden sürekli kullanılacak bir teknolojik ürün üretmekten ziyade sürekli değiştirilebilecek ürünler tasarlıyorlar. Bunun çok örneği var. Mesela en açık olanı iphone modellerinin eskidikçe firma tarafından hızının düşürülmesi veya telefon, bilgisayar gibi pilli cihazların pillerinin tak çıkar modelinden vazgeçilerek sabit şekle getirilmesi gibi. Daha bir çok örnek var. Bir diğer konu bir ürünü birden fazla şekilde insanlara satma durumu var. Mesela düz ekranlar üretildi. İlk önce televizyon sonra bilgisayar sonra tablet sonra telefon sonra ise akıllı saat olarak satıyorlar. Yani aynı ürünü beş farklı şekilde insanlara satıyorlar.

Son olarak farkındalık olması için bir şey ekliyorum. Telefonları çok sağlam yapamıyoruz deyip hem kırılgan hem de pili çabuk biten ve bozulan cihazlar yapıyorlar. Peki o zaman yeni bir model çıkmadan aygıtı baya ağırlaştıran kılıflar neden üretime sürülüyor veya pil yetmediği için insanlar neden power bank türü cihazlarla dolaştırılıyor? Eğer insanlar ağırlığı düşünmüyorsa neden ağır ama dayanıklı bir aygıt üretilmiyor? Üretilenler ise neden hafif kabul edilenin iki üç katı ücrette?

3 Beğeni