Rıhtım Kamarası

Benim okuduğum kitapları görseniz demek kalpten gidersiniz. O an ne düşünmeme vesile olduysa o sayfaya yazıyorum. Kitabın benim için somut olarak bir önemi olmadı hiç. Sayfaları bir arada tutacak kadar sağlam olsa yeter.

Bana kitap katili diyebilirsiniz xd

6 Beğeni

Bir arkadaşım benim kitabıma yapsa bunu 4. Kattan aşağı atarım. Sevgili, eş , kardeş farketmez. Deliririm :sweat_smile:

3 Beğeni

Ben daha çok sissoylu hediye eden bir sevgiliden ayrılmış olma ihtimaline taktım kafayı. :smiley: -Ayrılmamışta olabilir sonuçta- Tek açıklaması kendisi fantastik sevmezken fantastik alınmış olması. :smiley:

Yalnız okuyunca fark ettim cümle çok tek taraflı olmuş ayrılan kişi hediye eden kişi de olabilir ya da kimse kimseden ayrılmamış olabilir. :roll_eyes:

4 Beğeni

Sanmam. Sissoylu okuyan birinin kitabı satma ya da takas yapma ihtimali yok. Ya sevmemiştir, ya da anısı hatırlanmasın diye satıp kendine yenisini alacaktır. Hos ben aldığım sırada büyük boylular bitmeye başlamıştı. Begendigi icin sattığı ihtimali düşük.
Bilemiyorum… :joy::joy:

3 Beğeni

Niye ya kitabın üstüne not almak altını çizmek güzel bir şey. Fazla karalama olursa kötü olur tabi de. Ders kitabı kadar olmasa da not almak güzel. Ben genelde aldığım notları ilk sayfaya yazıyorum. Mesela sayfa 106’da güzel bir alıntı varsa ilk sayfaya 106 yazıyorum :slight_smile:

4 Beğeni

Şöyle yapıyordum ben eskiden. Kitaptan not alacağım şeyleri bir sayfaya yazıyordum, kitap bitince temize geçip sayfayı kitabın arasına koyuyordum. Ben kitaplara yazı yazılmasına karşıyım ama bu her kitap icin degil, test kitaplarını bir kere kullanacağım için sıkıntı yok, kisisel gelişim kitapları da öyle (artık okumuyorum pek) ama bir kurgu kitapta altı çizili karanlanmış bir kitabı okuyamıyorum. Hem dikkatim dağılıyor hem de yazarın oluşturduğu kurguya müdahale olarak görüyorum.

3 Beğeni

Saygı duyarım ama kendi adıma, asla yapamam bunu :slight_smile:

3 Beğeni

Zevk meselesi veya prensip meselesi diyebiliriz. Mesela ben ikinci el bir kitap okusam altı çizili yer varsa oraya daha çok dikkat ederim. Gerçekten güzel yerler altı çizilmiş ise hoşuma da gider.

Benim not alma şeklim çok daha farklı. Alıntı aldığım yerlerin bazılarını 1000kitap’ta paylaşırım. Kitap bitince kimsenin uğramadığı blog siteme kitabın tanıtımı ile birlikte, yorumum ve tüm alıntıları alarak yazarım. Alıntılar ne kadar uzun olursa olsun fark etmez. :grin: Tek korkum blog sitem kapanırsa hepsi gider, yedekleri yok çünkü. Her kitabın arasına öyle kağıt koymak da olmaz sanki. Bir ara deftere de yazıyordum da bilgisayar ortamında olması daha iyi. Defterimde de aynı şekilde 50 kitap falan not almışımdır. Bir ara onları da bilgisayara yazmak istiyorum. Öyle işte…

5 Beğeni

@Expelliarmus Tercih meselesi tabi, ben de böyle yapıyorum. Kitaplar bir araçtır sonuçta. Bol bol cümlelerin altını çize çize okurum, bilmediğim kelimelerin anlamlarını yazarım. Öyle yok bükülmesin, bozulmasın, aman çizilmesin kaygısını anlamıyorum. Daha sonra kitaplarımı düzenlerken aralarında çizdiğim cümleleri okumayı seviyorum.

4 Beğeni

Bu konuda asla yapmayacağım bir şeyi yapıyorsunuz sanırım. Ben altı çizili bir kitabı okumak istemem mesela. “Banane kitabı daha önce okuyan birinin fikirlerinden” diyorum. Çünkü kitap benimle yazar arasında bir tünel oluşturuyor. Zaten tam da bu yüzden kitaplarımı asla karalamam. Bu sebeple kitap ödünç de vermem mesela, çok isterse kitabın yenisini alır hediye ederim gerekirse, ama kitaplığımdan çıkarıp vermem.

@Tamarix benim okuduğum bir kitabı sıfır diye satabilirsin çoğu zaman :slight_smile:
Ben seviyorum güzel bakmayı. Yani bana göre olması gereken bu. Öyle sağını solunu bükeyim, yok sayfanın kenarını kıvırayım falan. Bana göre değil.

Tercih meselesi, ben hassasım bu konuda. Yapacak bir şey yok (:

5 Beğeni

Ben ikisi arasındayım sanırım. Kitap sağlığına dikkat ederim, sayfaların kırışık olmasını sevmem. Hatta köşesinden hiç çevirmem. Ama karalama işinde not almayı severim. Eskiden her yeni aldığım kitaba adımı yazardım da sonradan bıraktım bu huyumu. :grin: Ama “Hangi Kitabı Okuyorsun” konusuna bakarsak not alma, yorum yapma konusunda daha öğrenecek çok şeyim var. :slight_smile:

3 Beğeni

Sayfaları ben de bükmem bir tek o beni rahatsız ediyor. Ayraç, fiş, kalem artık ne varsa arasına koyarım :smiley: Altını çizip yorum yapmamız kitabın kondisyonunun kötüye gideceği anlamına gelmiyor, hepsini yapıp yine de iyi baktığımı düşünüyorum kitaplarıma. @Ozgur

3 Beğeni

Ben okuduğum her dört kitabın ikisini eşe dosta vermişimdir. Hatta sevdiğim şeyleri vermeden gerçekten bir şey vermiş gibi de hissetmiyorum. Mülksüzleri okuyunca çok etkilenmiştim hep onun izleri bunlar. Sizinle siyah beyaz gibi olduk resmen. :dd

Sınırlı sayıda süper kahraman figürlerini hiç açmadan yıllarca saklayabilen insanlar geldi gözüme sizle konuşunca. :dd

4 Beğeni

Şiir kitapları haricinde altlarını çizmem. Kurgularda özellikle fantastik ve bilimkurgu da asla yapmam. En fazla postit yapıştırırım, zaten yazım kötü kitabı mahvettiğimle kalırım :smiley: Valla şu an kitaplığımda 600 falan kitabım vardır. 2 tanesinde isim yazıyor sadece. Onlar da ikinci el aldığım şeyler.

@Howl o kadar değil ama elimden geleni yapıyorum. Mesrle evim nemli kitaplarım hızlı sararır genelde. Ama yine de taşınmıyorum. Bu kadar önemseyince taşınmam da gerekebilir diye düşünürsün normalde. Benim kitaplıģımdan biri habersiz alsa sinir krizi geçiririm heralde.
@Agape daha psikopat bu konuda benden. Bir kac tane leşi var hatta :rofl::rofl:

8 Beğeni

Ben normalde kütüphane kitapları okuduğum için hiç not falan yazmam, e-kitap okuduğumda ise notdan kısmam, altı çizili cümlelerin sayı çok fazla olur, ilk aldığım kitap Harry Potter ve Azkaban tutsağı’ydı, ilk sayfasına aldığım, okumaya başladığım ve bitirdiğim tarihi yazmıştım, kendi kitaplığımı kurduğum zaman (annemin tepkilerini varsayarsam yakın zamanda mümkün değil) kalemle değil ama muhtemelen kurşun kalemle fikirlerimi notlarımı yazarım herhalde. Nedenini bilmem kalemle asla yazamam kitaba. Kurşun kalem daha zararsız görünüyor.

7 Beğeni

Çok yakın olan birisini kaybettiğim için bir süre forumda olamayacağım :pensive:

20 Beğeni

Başınız sağ olsun. @Anita

4 Beğeni

Başınız sağ olsun @Anita

3 Beğeni

Başınız sağ olsun. @Anita

4 Beğeni

@Anita arkadaş, başınız sağ olsun.

4 Beğeni