Rıhtım Kamarası

Code geass’ı yarım bırakan birine Ergo Proxy önermek de ne biliyim. :grin:

@dieter Çok güzel tavsiye verirdim de Code Geass’ı beğenmiyorsan benim tavsiye vermem yanlış olur.

@Stardust Ne güzel listeniz var anime konularında görmek isterim sizi. :slight_smile:

3 Beğeni

Kendime de aynı tavsiyeyi verdim ve sonuçlarından memnunum xd

Açılışı da şuraya koyalım da yâd etmiş olalım.

3 Beğeni

Yanlış yer yanlış zamandı belki. :smile:

1 Beğeni

Teşekkür ederiimm. :blush::sweat_smile:

2 Beğeni

Liste çok güzel. Japonca adı Kimi no na wa(Your Name) Senin adın. Çok güzel bir animasyon film. İzleyip aradan çıkartabilirsin.

Tenki no ko( Weathering with You) bu filmi de görmüşsündür belki. Senin adın, filmi çok daha güzel. Aynı yönetmenin animasyon yapımları.

3 Beğeni

Ben Tenki No Ko’ yu da beğendim ya :smiley:

Tabi sonunda Tokyo’yu sulara boğmaları, filmde Taki ve Mitsuha’yı görmemiz, yeni filmde denizler altında 20000 fersah mı izleyeceğiz dedirtti bana. Ama Senin Adın, beni animeye başlatan film olması hasebiyle özeldir.

2 Beğeni

Teşekkür ederiimm Japoncasını bulmaya çalışmıştım ama bulamamıştım şimdi öğrendim.:sweat_smile: Takip ettiğim anime sayfalarında isimler hep Japonca kullanılıyor. Türkçe ya da Ingilizce yazınca bu hangi animeydi acaba demek yerine Japonca yazmak daha mantıklı geliyor. :grin:

4 Beğeni

Ikinci el kitap almayı seviyorum, daha doğrusu bazı kitapların ikinci ellerini almak çok daha uyguna geliyor. Bu sebeple aralıklarla sahaf gezerim, zebramo nadirkitap takip ederim vs.
Buraya kadar her şey harika ama bazen aldığım kitapta kitabin ilk sayfasına isim soyisim yazılıyor, hatta bazen hediye edilmis kitap denk geliyor ki en nefret ettiğim şey bu. Hediye edilmiş kitabı neden satarsın, hediye eden vatandaş; niye kitabın girişine nağme döşersin… Benim içim acıyor böyle şeyleri görünce… Yapmayın şunu…

(Dogum gününde sissoylu hediye eden sevgili. Allah’ım nasib et :sweat_smile::sweat_smile:)

13 Beğeni

Tam da bunu demeye gelmiştim, çoktan demişsiniz bile; ne kadar düşüncesiz bir harekettir bu. İçinden gelip bir iki güzel söz söylemeye gayret edenler, hediye verilen kişi tarafından iplenmemiş demek ki. En kötü yırtsaymış bari o sayfaları, zaten o kitabı satarak aynı şeye getiriyorsunuz.

6 Beğeni

Sırf eski sevgilisi aldı diye kapıya bırakılan kedi ve köpekleri düşününce kitaplara çok şaşırmadım.
Bu tür insanlara çöp bile vermemek lazım hiçbir şeyi hak etmiyorlar.

4 Beğeni

Insan bir not yazıp koyar içine, kitaba yazmak nedir. :roll_eyes:

Bu resmen zalimlik ama :pensive: :sleepy:

3 Beğeni

Ayrı yazılması gereken -de için web uygulaması yapılmış. :grin:
Kaynak

2 Beğeni

Düzeltmeden önce “de ve da” ne demek anlamak için linke basmam gerekti :upside_down_face:

2 Beğeni

Misilleme diyorsun yani. :joy:

3 Beğeni

Sanırım benim çok işime yarar :grin:

3 Beğeni

Bunun yani canlı hayvan hediye etmenin ortaçağda köle hediye etmekten farkı yok bence.
@Rena bence işin kötü kısmı hediye eden kişinin sahiplenme cabası. Verdiği hediyeye bile iz bırakmak isteği bence ilişkilerinin sonlanma sebebi. İçine not yazabilirsin, kısa bir mesaj yazabilirsin ya da ne bileyim sarılır kulağına güzel iki kelime fısıldarsın. Verdiğin hediyeye izini bırakmamak gerek ki sen ayrıldıktan sonra bile senin hediyeni hayatında tutabilsin, yaşanılan zamanı yadedebilsin. Hoş ister yazı olsun ister olmasın ben 10 yıl önce aldığım bir hediyeyi bile satmam sanırım :sweat_smile:

3 Beğeni

Bu kitapların içine, sağına, soluna neden bir şeyler yazma ihtiyacı dıyar ki bir insan? Ben kitaplarıma bişey olmasın diye üzerine titriyorum, okurken bile fazla ayırmıyorum, millet içine bir şeyler yazıyor, kitabı ortada bırakıyor, hor davranıyor. Gerçekten şaşırıyorum. Bir de fiyat etiketine uyuz oluyorum. Arkadaş başka bir yöntem bulun da, çıkarınca iz kalmasın o kitaplarda. Çok üzücü bir durum bence bu.

7 Beğeni

Katılıyorum.
Her iki durumda da gerçekten kalpsizler.

4 Beğeni

Maddi anlamda zor durumda kalmış da olabilir. Hiç belli olmaz. Kimi insanlar yeri geliyor 1-2 ₺’nin bile hesabını yapıyor.

3 Beğeni

Tamam da sevgilinin hediye ettiği seyi paraya çevirmek de ne bileyim… Misal sissoylu kitabını ilanı koysa en kısa 1 ay sürerdi satması. İhtiyaçtan olacağına pek inanasım gelmiyor o yüzden.

3 Beğeni