Rıhtım Kamarası

Olayları bilmiyorsanız yayımlanma sırasına göre bence. Karşılaşacağınız çok güzel süprizler oluyor böylece. Ben neyin, kimin ne olduğunu, ne çıkacağını filan bildiğim için hikaye sırası ile izlemistim o da çok güzel olmuştu mesela. Ama dediğim gibi küçükken tv de bazı kritik sahnelere filan denk geldiğimden bazı şeyleri zaten biliyordum. :smiley:

1 Beğeni

Önemli değil. Öyleyse ben de Sandman almanızı daha çok destekledim şu an. :smiley:

1 Beğeni

Hikaye sırasıyla izleyince 2005 yapımı filmden sonra 1977 yapımı film geliyor ve doğal olarak efektler biraz göze batıyor. Çekim sırasına göre izlenirse efekt gelişimini de görebiliyoruz.

1 Beğeni

Ben Star Wars 1-2-3-4-5-6 şeklinde izlemiştim. Bana göre bu şekilde izlerseniz olaylara daha fazla vâkıf olursunuz.

2 Beğeni

Cevaplar için teşekkürler yayımlanma sırasına göre izleyeceğim. @Akahige @GkiraraJ @J.S

2 Beğeni

Hazır Star Wars muhabbeti dönmüşken Darth Vader’ı okuyan arkadaşlara bir sorum olacak.Arka kapakta "Yeni Bir Umut filminden hemen sonra başlayan…"diye devam ediyor.Ben filmi izlesem daha sonra seriyi okuyup diğer filme geçsem sıkıntı olur mu?

Begüm Hanım çevirmen.

"ğ"yi kendinden önce gelen harfi uzatarak mı okuyoruz. Ben hep “ğ” diyerek okuyordum. Niye böyle oldu şimdi?

2 Beğeni

Arkadaşlar merhaba, Gül’ün Adı (Der Name Der Rose) isimli filmi izleyecektim ki, bu filmin bir kitaptan uyarlama olduğunu gördüm. Umberto Eco - Gül’ün Adı. Hem filmi izleyip hem de kitabını okuyanlara bir sorum olacaktı; filmi kitabı okumadan önce izlersem, okuma zevkim “ciddi ölçüde” baltalanır mı?

1 Beğeni

Şahsi kanaatim kesinlikle baltalanır. Kitap harika bir kitap, Eco müthiş bir yazar. Bence direkt okuyun, filmi daha sonra izlersiniz. Kitapta Hristiyanlık tarihi açısından çok iyi bilgiler olmakla birlikte, orta çağ atmosferini, manastır ortamını harika yansıtıyor. Okuduğum kitaplar arasında oldukça iyi yerlerdedir gülün adı, mutlaka tavsiye ederim.

6 Beğeni

Baltalanır kitap büyük ölçüde gizem ve polisiye. Filmi izlerseniz heyecanı kalmaz kitabın.

1 Beğeni

@Okuryorum @Edward İkinize de teşekkür ederim. Bütün sevidiğim terimler tek bir filmde olunca izlemek istemiştim. Önce kitabını okuyacağım :slight_smile:

1 Beğeni

Gül’ün Adı’nı yıllar önce ben de okumuştum. Sonra da filmini izledim. Kişisel önerim önce kitabı okuyun

1 Beğeni

Öyle yapacağım, teşekkürler :slight_smile:

1 Beğeni

Enginlik serisi’nin kitaplarını okumak istiyorum ama bu kadar okuma yoğunluğu içerisinde bir yere sıkıştırmak çok zor. Ayrıca devamını ithaki basacak mı o da belli değil (gerçi kitapları da elimde yok şu anda). Dizisine mi başlasam, ne dersiniz değerli rıhtım ahalisi. Yoksa dizisini izlemek bu seriyi katletmek mi olur?

Seri hakkında hep çok güzel yorumlar okudum ancak İthaki bence devam etmeyecek. İlk 3 kitabı okuduktan sonra diziyi izlerdim yerinde olsam. Ben kalan kitaplara, eğer seriyi seversem, İngilizcesinden devam edeceğim.

1 Beğeni

Sanırım öyle yapmam daha mantıklı olur. Hem dizi hem kitap için oldukça olumlu yorumlar var. Ama kitap her zaman daha iyidir. :slight_smile: teşekkür ederim

@Van_Manderpootz teşekkür ederim, o zaman diziye de mutlaka bir şans vereceğim. :slight_smile:

1 Beğeni

Kitaplarını okumadığım için kıyaslama yapamam ama dizinin grafiklerini ve karakter gelişimini çok beğendim. Bazı zamanlar durağanlaşsa da genel olarak merak ettiriyor. Dizide bazı oyuncular sırıtsa da uzay konulu diziler içinde bence en başarılılardan.

2 Beğeni

Lose bally fat uygulamaları ola bilir :upside_down_face:

2 Beğeni

Yaklaşık 1.5 senedir Ev Egzersizleri isimli programı kullanıyorum. Seviyelere göre ayrılmış, ekipmanlı ve ekipmansız egzersizler var. Girip bence hareketlere bir göz atın.

1 Beğeni