Hocamız karantinada çok sıkılmış galiba.
Evetttt, çok soruldu, yazılıp çizildi. Bunun için ufak bir yazı hazırlamak istedim. Konumuz: Kitaplar Nasıl Yenir?
@alper abiyle rüyamda bu konuyu istişare ettik, malzeme ve tekniklerini derledik. Belki o bunu bilmiyor. Ama rüya bu, insan Odin bile olsa bazı şeyleri hatırlamaz neyse konumuza gelelim.
İlk teknigimiz malesef kitaplarıniza zarar verecek. Öncelikle kitabı küp küp bölün. Bir sürahi suya atın. Mürekkebi çıksın iyice. Gün içinde gidip gelip bir bardak içeceksiniz. İkinci yöntem için bir takım rünlere ihtiyaç duyacaksınız. Bunlar için irtibata geçebilirsiniz diyeceğim ama asılsız büyüler için Cadı @Agape ve denetmenlerimiz kol geziyormuş.
Üçüncü teknigimiz rüzgar biçimi. Elinize kitabınızı alın, sol baştan hızlı bir şekilde her sayfayı gözünüzle iki saniye şeklinde tarayıp geçin. Gece yatarken yastığınızın altına koyun. Sabaha kitap zihninizde. Diğer yöntemleri kendimize saklayalım dedik. Bilgi verdiysek ne mutlu bize.
Not: Tamamen mizah üzerine yazılmıştır. Forum içi kaynaşmanın artması niyetimdi. Yoksa hızlı okumak çok önemli bir marifet değil hatta zihnin çok dolmasına ve zaman zaman insanı boşluğa düşüren bir durum.
Yeni lezzet ve tatlar denemek için özellikle fantastik kitapların yenmesini tavsiye ediyorum. Bir de uyarı yapayım Stephen King kitaplarını çok mecbur değilseniz yemeyin, kekremsi bir tatları var.
Sürahiye sadece bir kitap mı gerekiyor? Çorba şeklinde yapsak olmaz mı efendim?
Ayrıca siz kitapları yemiyor, içiyormuşsunuz.
Çok cüzi hediyelerle görmezden gelebilirim. Bu durumlarda her zaman söyle demiştir bir üstadımız;
‘’‘Yeterince gelişmiş bir teknoloji, büyüden ayırt edilemez.’’
Evet kesinlikle fantastik kitaplarla tadından yenmez. Aynı şekilde oğlu Joe Hill’de de aynı tat var. Demedi demeyin.
@Erato Onun için ayrı bir teknik söyleyeyim. İki kitabın karışmaması için ilk birini atın kazana bir dk sonra diğerini. Bir de git-gel tohumu var onu atarsanız kesinlikle karışmaz tavsiyedir.
@SJack bakarız o zaman. Hepimiz kazanalım.
Arkadaşlar instagram ile ilgili soru soracağım. Hikayelere hashtag nasıl koyuyoruz Evet. Şu an ‘‘Ne! Bilmiyor musun gerçekten?’’ dediğinizi duyar gibiyim ama bunu yüzüme vurmayın
Aslında bu durum o kadar yaygın ki. Jeep diyoruz, Jilet diyoruz, Sana yağı diyoruz, Selpak diyoruz… Örnekleri arttırmak mümkün.
Ben de bir iki tane ekleyeyim:
Kot pantolon ve Nescafe.
Kot pantolon marka değil marka olan jean
Aslında kot da marka adı.
Biri markasıyla bütünleşmiş ürünler diye bölüm açsında orda söyleyelim bu gibi ürünleri.
Yok, daha fazla üremez…
Bunlara jenerik marka deniyor ve tahmin ettiğimizden çok daha fazla var.
Vileda, cif, jelibon, nesquik…
İngiliz dil bilgisinde eponym olarak geçiyor bu kelimeler.
Lego, Atari, Aspirin düşünsek daha da çıkar aslında.
Rıhtım kaosunu seviyorum. Resmen o kitap bilim kurgudur, hayır efem sosyal bilim kurgudur. O bilim kurguysa bu daha bilim kurgudur gibi tartışmalar var. Enfes ortam, enfess.
Özlemişim xd İki gün önce çorabımı kim çaldı diye kavga eden insanları izliyordum iyi geldi bu :Dd
Ahahaha. Kaosta bu yüksek seviye atlaması baş döndürmesin?
Efenim forumun arka sokaklarında beni Loki olarak bilirler. Biz ailecek kaostan gelmeyiz değil mi Çabuk atmaca xd @_Ged
Son dönemlerdeki en keyif aldığım tartışma gerçekten, rıhtımca bilim kurgu nedir ne değildir tartışıyoruz. Çok da ilginç fikirler çıkıyor ve öğretici de oluyor bence.
Rıhtımı seviyorum cidden.