Rıhtım Kamarası

Çok cüzi hediyelerle görmezden gelebilirim. Bu durumlarda her zaman söyle demiştir bir üstadımız;

‘’‘Yeterince gelişmiş bir teknoloji, büyüden ayırt edilemez.’’

3 Beğeni

Evet kesinlikle fantastik kitaplarla tadından yenmez. Aynı şekilde oğlu Joe Hill’de de aynı tat var. Demedi demeyin.

@Erato Onun için ayrı bir teknik söyleyeyim. İki kitabın karışmaması için ilk birini atın kazana bir dk sonra diğerini. Bir de git-gel tohumu var onu atarsanız kesinlikle karışmaz :buyucu: tavsiyedir.

@SJack bakarız o zaman. :pensive::wink: Hepimiz kazanalım.

6 Beğeni

Arkadaşlar instagram ile ilgili soru soracağım. Hikayelere hashtag nasıl koyuyoruz :smiley: Evet. Şu an ‘‘Ne! Bilmiyor musun gerçekten?’’ dediğinizi duyar gibiyim ama bunu yüzüme vurmayın :joy:

Aslında bu durum o kadar yaygın ki. Jeep diyoruz, Jilet diyoruz, Sana yağı diyoruz, Selpak diyoruz… Örnekleri arttırmak mümkün.

1 Beğeni

Ben de bir iki tane ekleyeyim:

Kot pantolon ve Nescafe. :slight_smile:

1 Beğeni

Kot pantolon marka değil marka olan jean :roll_eyes::vulcan_salute:

Aslında kot da marka adı.
image

1 Beğeni

Biri markasıyla bütünleşmiş ürünler diye bölüm açsında orda söyleyelim bu gibi ürünleri.

Yok, daha fazla üremez…

1 Beğeni

Bunlara jenerik marka deniyor ve tahmin ettiğimizden çok daha fazla var.
Vileda, cif, jelibon, nesquik…

İngiliz dil bilgisinde eponym olarak geçiyor bu kelimeler.

5 Beğeni

Lego, Atari, Aspirin düşünsek daha da çıkar aslında.

Rıhtım kaosunu seviyorum. :obey: Resmen o kitap bilim kurgudur, hayır efem sosyal bilim kurgudur. O bilim kurguysa bu daha bilim kurgudur gibi tartışmalar var. Enfes ortam, enfess. :blue_heart:

3 Beğeni

Özlemişim xd İki gün önce çorabımı kim çaldı diye kavga eden insanları izliyordum iyi geldi bu :Dd

1 Beğeni

Ahahaha. Kaosta bu yüksek seviye atlaması baş döndürmesin? :smile:

1 Beğeni

Efenim forumun arka sokaklarında beni Loki olarak bilirler. Biz ailecek kaostan gelmeyiz değil mi Çabuk atmaca xd @_Ged

2 Beğeni

Son dönemlerdeki en keyif aldığım tartışma gerçekten, rıhtımca bilim kurgu nedir ne değildir tartışıyoruz. :slight_smile: Çok da ilginç fikirler çıkıyor ve öğretici de oluyor bence. :slight_smile: Rıhtımı seviyorum cidden.

2 Beğeni

Bilimkurgu mu, bilim kurgu mu tartışması bir daha ne zaman yapılır acaba?

Başlıklar bilimkurgu’lu, gönderiler bilim kurgu olarak düzeltiliyor. Kafam karışık @Arqonquin beni aydınlatır mısın? :blush:

@Howl kaos da kaos listesine beni de ekleyin. :grin:

3 Beğeni

Evet hatta kendisinin dolaylı sebebi yüzünden Kaos’un Eli diye bir kitaba başlıyorum :Dp

1 Beğeni

1000kitap’ta @_Ged’i takip etmek pişmanlıktır efendim, ben sabahtan beri okumaya çalışıyorum (bugün baya zor oldu okumaya zaman ayırmak, halbuki bomboşum), @_Ged bir kitap bitirdi, ikincisine başladı. :sweat_smile:

4 Beğeni

Pazar gününün hakkını vermek istedim. Yarın aylaklık yapmak için fırsatım olmayacaktı. Bu arada yıl bitmeden tempolu bir seriye başlamakla kendi topuğuma sıktım. :roll_eyes::woozy_face:

1 Beğeni