Bilimkurgu mu, bilim kurgu mu tartışması bir daha ne zaman yapılır acaba?
Başlıklar bilimkurgu’lu, gönderiler bilim kurgu olarak düzeltiliyor. Kafam karışık @Arqonquin beni aydınlatır mısın?
@Howl kaos da kaos listesine beni de ekleyin.
Bilimkurgu mu, bilim kurgu mu tartışması bir daha ne zaman yapılır acaba?
Başlıklar bilimkurgu’lu, gönderiler bilim kurgu olarak düzeltiliyor. Kafam karışık @Arqonquin beni aydınlatır mısın?
@Howl kaos da kaos listesine beni de ekleyin.
Evet hatta kendisinin dolaylı sebebi yüzünden Kaos’un Eli diye bir kitaba başlıyorum :Dp
1000kitap’ta @_Ged’i takip etmek pişmanlıktır efendim, ben sabahtan beri okumaya çalışıyorum (bugün baya zor oldu okumaya zaman ayırmak, halbuki bomboşum), @_Ged bir kitap bitirdi, ikincisine başladı.
Pazar gününün hakkını vermek istedim. Yarın aylaklık yapmak için fırsatım olmayacaktı. Bu arada yıl bitmeden tempolu bir seriye başlamakla kendi topuğuma sıktım.
Bana 1000kitap’a üye olma demişti, bunu kast etti sanırım.
TDK, “bilim kurgu” şeklinde yazılması gerektiğini söylüyor. İngilizce karşılığı olan “science fiction” yine kelimeleri ayırarak yazılıyor (ben öyle biliyorum en azından). O nedenle ayırıyorum gördükçe.
Anket mi yapsak?
TDK söylemiş zaten doğrusunu, neyin anketini yapacaksınız?
Bilimkurgu açık ara kazanır.
TDK bilim kurgu demiş. Derhal denetmen olarak kendi yazını düzelt. Benim düzeltme yetkim yok
System yine kendi kendine alıntıyı çıkartmış. Bunlar hep senin oyunun @SJack bilmiyormuyuz
Bence de Bilimkurgu olmalıdır Bilim Kurgu değil.
Bununla ilgili olarak TDK’ye e-posta gönderebilirsiniz. Biz zamanında Radyo/Video ile ilgili olarak şunu sormuştuk:
Neden radyo iken vidyo değil de video? Ya da madem video, neden radio değil de radyo? Yanıt da gelmişti, birisi İngilizce’den diğeri de Fransızca’dan geldiği için bu şekilde kullanılıyor dediler.
İnanılmaz bir kitap okuma hızınız var, tebrik ediyorum sizi.
Bilim/Kurgu’ da anlaşalım
Bence kurgu bilim çok hoş, hatta bilim kurgudan daha mantıklı.
Olmaz. Bilimkurgu kırmızı çizgimizdir.
Bence, herkes istediği gibi yazsın.
Kurgunun bilimi mi olur
TDK noktayı koymuş. İtirazınızı oraya yapın
Kitapların sararmasını nasıl engelliyorsunuz? Eski kitaplarımın çoğunun üst tarafı sararmış. Oysaki düzenli de toz alıyorum ama engelleyemiyorum.
Gün ışığından uzak tutmak en etkili yöntem diye biliyorum.
@Melisa bu konuda bir sınırlamamız yok bizim. İlla da Bilimkurgu yazacaksınız demiyoruz Bilim Kurgucular gibi.
Bende de sararmış olanlar var ama bir çaresi yok sanırsam.