Rıhtım Kamarası

Bilimkurgu mu, bilim kurgu mu tartışması bir daha ne zaman yapılır acaba?

Başlıklar bilimkurgu’lu, gönderiler bilim kurgu olarak düzeltiliyor. Kafam karışık @Arqonquin beni aydınlatır mısın? :blush:

@Howl kaos da kaos listesine beni de ekleyin. :grin:

3 Beğeni

Evet hatta kendisinin dolaylı sebebi yüzünden Kaos’un Eli diye bir kitaba başlıyorum :Dp

1 Beğeni

1000kitap’ta @_Ged’i takip etmek pişmanlıktır efendim, ben sabahtan beri okumaya çalışıyorum (bugün baya zor oldu okumaya zaman ayırmak, halbuki bomboşum), @_Ged bir kitap bitirdi, ikincisine başladı. :sweat_smile:

4 Beğeni

Pazar gününün hakkını vermek istedim. Yarın aylaklık yapmak için fırsatım olmayacaktı. Bu arada yıl bitmeden tempolu bir seriye başlamakla kendi topuğuma sıktım. :roll_eyes::woozy_face:

1 Beğeni

Bana 1000kitap’a üye olma demişti, bunu kast etti sanırım. :slight_smile:

2 Beğeni

TDK, “bilim kurgu” şeklinde yazılması gerektiğini söylüyor. İngilizce karşılığı olan “science fiction” yine kelimeleri ayırarak yazılıyor (ben öyle biliyorum en azından). O nedenle ayırıyorum gördükçe. :pray:
Anket mi yapsak? :buyucu:

4 Beğeni

TDK söylemiş zaten doğrusunu, neyin anketini yapacaksınız? :slight_smile:

2 Beğeni

Bilimkurgu açık ara kazanır.

1 Beğeni

TDK bilim kurgu demiş. Derhal denetmen olarak kendi yazını düzelt. Benim düzeltme yetkim yok :smiley:

System yine kendi kendine alıntıyı çıkartmış. Bunlar hep senin oyunun @SJack bilmiyormuyuz :smiley:

2 Beğeni

Bence de Bilimkurgu olmalıdır Bilim Kurgu değil.

1 Beğeni

Bununla ilgili olarak TDK’ye e-posta gönderebilirsiniz. Biz zamanında Radyo/Video ile ilgili olarak şunu sormuştuk:

Neden radyo iken vidyo değil de video? Ya da madem video, neden radio değil de radyo? Yanıt da gelmişti, birisi İngilizce’den diğeri de Fransızca’dan geldiği için bu şekilde kullanılıyor dediler.

1 Beğeni

İnanılmaz bir kitap okuma hızınız var, tebrik ediyorum sizi.

1 Beğeni

Bilim/Kurgu’ da anlaşalım :smiley:

Bence kurgu bilim çok hoş, hatta bilim kurgudan daha mantıklı. :slight_smile:

Olmaz. Bilimkurgu kırmızı çizgimizdir.

Bence, herkes istediği gibi yazsın. :slightly_smiling_face:

Kurgunun bilimi mi olur :smiley:

TDK noktayı koymuş. İtirazınızı oraya yapın :smiley:

1 Beğeni

Kitapların sararmasını nasıl engelliyorsunuz? Eski kitaplarımın çoğunun üst tarafı sararmış. Oysaki düzenli de toz alıyorum ama engelleyemiyorum.

Gün ışığından uzak tutmak en etkili yöntem diye biliyorum.

@Melisa bu konuda bir sınırlamamız yok bizim. İlla da Bilimkurgu yazacaksınız demiyoruz Bilim Kurgucular gibi.

1 Beğeni

Bende de sararmış olanlar var ama bir çaresi yok sanırsam.