Şşş konuyu uzatmayalım. Yerin kulağı var duyar muyar. Zaten 16 gönderi okumuş. Fazla bir şey yapılmamış hesapla. Belki şifresini unutmuştur. 
İki kitap da aynı yayınevinin galiba. Hem sizin aldığınız hem bandrolu olan kitap.
Korsan olmayabilir, matbaa kitapların bandrolunu yapıştırırken dikkat etmemiş olabilir.
@alper ben sadece yazmak için değil hayatta yetkin olabilmek için de şu üç şey olmalı diyorum; çok okumak, çok gezmek ve çok yaşamak.
Gezmeden olmuyor. Bir Nazi kampı görmemiş, londra yağmuru yememiş ne biliyim o kırmızı tuğla evleri görmemiş, Artvin’de Rize’ de bir dağ kulübesinde konaklamamış biri o temayı asla tam kavrayamaz. Bu sebeple aktarması da tam olmaz.
Yaşanmışlıksa bam başka birşey. Burada çok yaşamaktan kasıt çok tecrübe etmek. Babasız büyüyen, askerliğe hayatını adamış veya harp görmüş bir adamın Nutuğu anlamasıyla, normal bir ailede büyümüş bir doktorun bir sporcunun anlaması, bakış açısı asla bir olamaz. Doğu öyküleri , ege öyküleri hep böyledir mesela… Bazı şeyler ölüm , aşk, taciz, uyuşturucu iyi veya kötü deneyim olmadan ne tam aktarılabilir ne de tam anlaşılabilir diye düşünüyorum.
Yazmak ve okumak da bir anlamda yeniden deneyimleme olduğu için dediğin gibi bir olguyu, olayı yaşayan daha iyi aktarabiliyor veya okuyan daha iyi anlayabiliyor.
Ama elbette şart değil çok okuyarak, gözlemleyerek veya kurguya dahil ettiği örneğin evde kedi ile yaşamayı kedi ile yaşayan birisinden dinleyerek de kurgusuna dahil edebilir.
Kedi ile yaşamak da dediğin oluyor da ne biliyim işte harp de olmuyor mesela. Yani sen istediğin kadar dinle gez, doğuyu Adana’yı dinle bir tane Yaşar Kemal oluyor. Adam yaşamış neticede. Ben biraz daha farklı bir (üst bir) seviyeyi kastettim aslında.
O anlamda seninle aynı fikirdeyim ama bazı şeyleri anlatmak için sanki yaşanmışlık belirleyici olmayabilir gibi geliyor bana. Elbette (Kafka değilsen) tanımadığın bir şehri iyi anlatamazsın, okuru inandıramazsın ama cinayet işlemeden okuyarak, dinleyerek cinayeti anlatabilirsin.
Twitch telif konusunda muhteşem(!) bir işe imza atmış. Metalica twitch platformunda konser veriyor. Telif koruma sistemi de Metalica’nın Metalica parçası çaldığını fark edince yayının sesine müdahalede bulunuyor.
![]()
Karamazov Kardeşleri ve Kızıl Yükseliş kitaplarını çapraz okumak istiyorum. Ama karar veremiyorum. 
Artık belirli bir sırada kitap okumaya başlıyorum. Kendime bir sürü kitap seçtim booktuber tabiriyle TBR yani to be read listesi yaptım. Bunlarda devam edeceğim. Sıkılırsam çapraz okuyarak devam edeceğim ama artık bir ucundan tutup kitaplıktaki okumadığım kitap oranını azalacağını düşünüyorum.
Ilk listem bu. Daha önce okuduklarım da mevcut içerisinde ama okuyup instagram sayfam icin tekrar yorum yapmak icin ekledım onları.
Ey tüm kurbağlar, kendini kurbağa hissedenler ve hayatında en az bir kere kurbağa olmuş olanlar! ![]()
Hep birlikte, bir koro halinde bu şarkıyı söyleyelim ve, minnetimiz bizi kurbağa yapan Kudretli @Agape 'ye yükselsin!
Ve @anon6571210 bu şarkının üstüne çöreklensin, tıpkı bir kedi gibi.
Ve kudretli cadı, bu kamarada, şarkı söyleyerek birleştiğimiz, görünce bizi, yüzüne cadılara özgü bir gülümseme yayılsın!
Hadi, hep beraber! ![]()
![]()
![]()
Ben de şimdi gördüm. 10 bin hesap hacklenmiş.
Bir ara bunun kitap versiyonu da vardı galiba. 
Aynı kişi zaten. Şimdi de cüzdan çıkarmış.
Hiç bitmeyen para bugunu sonunda bulmuşlar 
Bu konuyla alakalı uyarmanız iyi olmuş. Muhtemelen şifre ve mail kombinasyonunu diğer siteler için de denerler. Bütün şifrelerimi değiştiriyorum.
Ben bir şey sormak istiyorum. Wp Plus uygulamasını kullanıyor musunuz?