Rıhtım Kamarası

Ben de hatırlamıyorum. Sefiller kitabında kafa karıştırıcı hiçbir şey yoktu. :thinking:

Şöyle bir site buldum. Yazarı giriyorsunuz, o yazarı okuyanların başka hangi yazarları okuduğuna göre kümeleme sunuyor. Aradaki mesafe ne kadar kısaysa o kadar çok birlikte okunmuş. Örneğin Asimov:

14 Beğeni

Vay anasını, bir benzerini kendim çıkarıyordum.

1 Beğeni

Yeni yazar keşfetmek için harika fakat çevirisi olmayınca kalp kırıklığı…

1 Beğeni

Twitter’da #kitapfiyatları gündemde. Ay inanamıyorum bu konunun konuşulduğuna. :pleading_face:

2 Beğeni

Gerçekten her şey pahalı olduğu gibi kitaplarda çok pahalı. Özel baskı değil, ciltli değil 9 tane kitap 173 lira tuttu ve bu internet fiyatı. Mağazadan alsam aşağı yukarı 100 lira gibi bir rakam fazla verecektim. Ben yayınevleri yerinde olsam kitap fiyatlarını ciddi anlamda kağıt kalitesi belirliyorsa madem 1.hamur, 2.hamur değil saman kağıdına bassınlar bizlerde ucuz ucuz bol bol okuyalım. Yabancı yazarları geçtim yerli yazarlar bile ateş pahası :frowning_face:

1 Beğeni

Çok iyi olmuş. Bizim ülkede artık bir şeyler medya ortamına taşınmadıkça siyasilerin dikkatini çekmiyor. Dikkat çekilmeyip de haberlerde bir muhabir kitap mağazalarına gidip şu kitap bu kadar, bu kitap şu kadar demedikçe kimse müdahalede bulunmaz. KDV kalktıktan sonra zıvanadan çıktı. Ben bunu bilirim.

5 Beğeni

Melih çok haklısın. Bunu ben de düşünmüştüm geçenlerde kitap fiyatlarına bakıp iç geçirdikten sonra. Yani ne hikmetse özel basım ciltli kitap konusunda alım gücü düştükçe inanılmaz atılımlar yapılmaya başlandı. Yanlış anlaşılmasın bunu tabi ki destekliyorum cüzdanı izin veren, koleksiyonluk cilt isteyen okurlar adına ama daha düşük kaliteli daha ekonomik baskılar da sunulmalı. Çok zamandır gitmedim ama bir aralar D&R şubelerinde ingilizce novellalar vardı kağıt kalitesi düşük 3-5$ etiketli bizde neden yapılmıyor hem de bu ekonomide anlamak mümkün değil.

@Agape aslında Twitter’ın bu kamu vicdanına dönen halini takip etmek beni epey yoruyor. Ne zaman açsam bir haksızlıkla mücadele, bir hak arama, bir çıkar yol bulma çabası. Sorumlusu olmadığım suçların/haksızlıkların vicdani yükünü taşımaktan yoruluyorum. Umarım dediğiniz gibi dikkat çeker de haberlere taşınır bu durum.

5 Beğeni

Ben açıkçası sadece instagram kullanıyorum. O da günde 30 dakika bile etmiyor. Geçen hafta günde 12 dakika idi. Bu hafta 24 dakikaymış. Muhtemelen açık bırakmışımdır onda da. Facebook’u kaprisli akrabalar ve trip atan çevre yüzünden kapatalı 5 sene filan oldu.

Haksızlık her yerde var. Herkes gücü yettiğince bağırıyor işte. Adalet medyayla sağlanırsa böyle olur.

2 Beğeni

Nereye soracağımı bilemedim de buraya sorayım dedim. Aylar önce Trendyol’dan batman İlk Yıl aldım. Birden kafama esti kontrol edeyim dedim. Barkodu sorgulattığımda :

Bilgilerin hiç alaksı yok. Korsan kitap mı ?

Çok güzel bir site, bizden de çok yazar var. Aziz bunu beğendi…

1 Beğeni

Öyle bir adamız mı varmış :open_mouth:

Yazarın kaleminden:
https://forum.kayiprihtim.com/t/yazarinin-kaleminden-kurbaga-adasi/18764

1 Beğeni

Cadı bizi kurbağa yapıyor ya o yüzden demiştim :joy:

Ama yine de yazıyı atmanız iyi oldu. Konusu ilgi çekici :slight_smile:

1 Beğeni

:slight_smile:
O aklıma gelmemişti. Galiba bu kapakla ben cadının yazdığı kitap görseli yapmıştım.

@SJack 'e iş çıktı. Bizi taşıması gerekecek bu başlıktan.

1 Beğeni

@SJack ışınla bizi Rıhtım Kamarasına :grin:

Tatile çıkıyorum biraz dinlenmem gerek. :joy: Başka bir ışınlayıcı bulun kendinize.

1 Beğeni

@Nevarres bunu beğendi :joy:

Dur karşıma çıkmışken banlayayım ben olmayan beni.

Sildim bile.

1 Beğeni

Yakında gelir yine merak etme :joy: