Rıhtım Kamarası

Ennio Morricone’nin müzikleri harikadır. Federale isimli grup da güzel western müzikler yapıyor, tavsiye ederim…

4 Beğeni

Arkadaşlar şu an bilgisayarda eset endpoint antivirüs yüklü ama yükseltme istiyor ve karışık hiçbir şey anlamadım :sweat_smile: O yüzden bana ücretsiz, mümkünse Türkçe ve bilgisayarı çok zorlamayan antivürüs programı tavsiyeleri vermenizi istiyorum. Şimdiden teşekkürler :slightly_smiling_face:

1 Beğeni
1 Beğeni

Eve geçince bakayım. Teşekkürler :slightly_smiling_face:

Ufak bir sağlık sorunu (baş dönmesi) sebebiyle birkaç gündür tek sayfa okuyamadım. Moral sıfır sıfır :slight_smile:

1 Beğeni

Geçmiş olsun Burak…

Avast’ ı da bilgisayardan kaldırması eziyet haberin olsun. Avast’ ı kaldırmak için de başka bir program yüklemen gerekiyor diye biliyorum. :slight_smile:

1 Beğeni

Kaldırması sıkıntılıysa yüklemiyim hiç onu. AVG diye de program buldum ama performansı nasıl bilmiyorum. Araştırma içerisindeyim :smiley:

1 Beğeni
2 Beğeni

Geçmiş olsun. O zaman sizi de dinleyenlere arasına bekliyorum.

Defalarca Avast kurdum, kaldırdım, hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım.

O da iyidir.

2 Beğeni

Avast’ı kaldırmak zor değil ama bilirseniz tabii. :grinning_face_with_smiling_eyes: İlk defa başıma geldiği zaman sinir olmuştum. Güvenli moddan bilgisayara girip Avast’ın kendi kaldırma programını kullanmak lazım. En basiti “Avast kaldırma” yazınca google amca sana cevabı söylüyor zaten. Ama bilmemek kötü. :joy:

@MelihAntepli Ben Windows Defender dışında bir şey kullanmıyorum. Bilgisayar yavaşlarsa anti virüs kurarım, tararım sonra tekrar silerim. O da çok nadiren. :grinning_face_with_smiling_eyes: Yaptığım ne kadar doğru bilmem. Genelde sorun olduğu zaman anti virüs programı değil de anti malware programı lazım oluyor.

1 Beğeni

Bu konuda aslında şöyle bir yanlış da var. Bir üründen fazla vergi alınması yanlış olmayabilir. Ayrıca, bir çok üründe bir çok ülke bizden daha fazla vergi alıyor.

Bizdeki ana problem verginin miktarına takılı kalmak. Halbuki ana problem. verginin ne için alındığı ve nereye harcandığı olmalı.

Misal: ÖTV deprem içindi. Niçin halen alınıyor, alınan para nereye harcanıyor gibi.

İsveç alkolde bizden daha çok vergi alıyor. Ancak 60 yıla kadar düşün fazili konut kredisi sağlayabiliyor. İlaçlar belli bir limite kadar paralı. Ödemeniz o paraya ulaştıktan sonra ne alırsanız alın ücretsiz.

Bizde sıkıntı bu. Ben elektrik faturamda trt ye pay ödüyorum. O para hiç izlemediğim dizilerde hiç izlemediğim oyunculara maaş olarak gidiyor. Yahut bir yerde elektrik çalan adamın parasını da ödüyorum.

Vergide en büyük problem budur. Siz benzine 100 de 100 vergi koyup litresini 14 tl ye çıkarın ama tüm ülkede toplu taşımalarınız ücretsiz olsun. Ama siz dünyada petrol varil fiyatları düşerken, vergiye bindirin üstüne birde ulaşıma bindirin, yemez…

Bizde yapılan şey ekonomik literatürdeki gibi bir vergi değil hırsızlık.

6 Beğeni

Ben de eset’te sıkıntı yaşıyorum. Bana sürümü yükselt diyor. Seçeneklere bakıyorum karman çorman şeyler yok şunu indir yok bunu sil :smiley: Bana çıkart next, next, finish olsun bitsin :sweat_smile:

2 Beğeni

Ben fazla güvenmediğin bir şey indirirsem çalıştırmadan önce Virüs Total’de tarıyorum. Antivirüse çok gerek kalmıyor.

2 Beğeni

Avast, eset, kaspersky vb.lerinin devri yavaştan bitiyor hocam. Hem '‘bloatware’'lar hem de Windows Defender’a net bir üstünlükleri yok. Son birkaç yılda Windows Defender cidden gelişti.
Tavsiyem:
1- Üçüncü parti koruyucları kaldırıp Windows Defender’a dönmeniz. Tanım güncelleştirmelerini de unutmamak lazım. Muhtemelen otomatiktedir gerçi.
2- Tarayıcınıza güvenilir bir reklam engelleyici kurun. Ublock Origin’i tavsiye ederin.
3- İçinizde bir ‘‘Acaba?’’ kaldıysa Malwarebytes’ın ücretsiz sürümü de Windows Defender’ın yanında gayet iş görür.

Hala daha virüs varsa bir kurşun döktürün derim :smiley: .

9 Beğeni

Disclaimer: Ben onları önerdim ama hiçbirini kullanmıyorum. Defender gayet iş görüyor, bilgisayarı yormuyor. Chrome’a da ad block ve pop-up blocker kurdum, yıllardır virüs mirüs gelip gitmez. :slight_smile:

4 Beğeni

@isos81 şimdi programı kaldırdım. Defender programı virüs ve tehditlerden korumayı aktif hale getirdim. Uygulama ve tarayıcı denetimini açayım mı sizce yoksa kapalı kalsa olur mu?

Edit: Açtım onu da tamamdır :smiley: İlgilendiğiniz için teşekkür ederim :slight_smile: Windows güncelleştirmelerini denetledim her şey güncel :slight_smile:

2 Beğeni
5 Beğeni

Merhaba forum, İdefix’e girebilen var mı?

1 Beğeni