Ben 14-15 yaşıma kadar bayağı rüyamda konuşuyor, geziyormuşum. Bazı kuzenlerimde de vardı. Sonradan hepimizde geçti. Komik ve bir kaç tehlikeli anılarımız kaldı sadece, iyi ki de geçti gitti.
Bizimde lisede öyle bi arkadaşımız vardı ama o uykusunda uyanıp bize mesajlar atardı sorduğumuzda da asla hatırlamazdı…
O da iyiymiş Artık uykuda konuşabilecek, uyurgezerlik yapabilecek kadar uyuyamadığım için olmuyor sanırım.
Çok manga okumuş veya anime izlemiş birisi değilim ama bunların kalitelisini gördükten sonra çoğu fantastik kitaplar yavan gelmeye başladı. Kitaplarda çoğu kişinin yüksekliği karakterlerin veya konuların çok daha iyisini zaten görmüş oluyorsun.
En son Kadim Kanunlar kitabını okurken hissettiğim bir durum bu. Tamam manga, anime ve romanlar farklı tür eserler ama kitaplarda ilginç gelen konular, karakterler ve bunların işleniş tarzlarının çok daha iyisini mangada okumuş oluyorsun.
Umarım sonu bana benzemez. Gerçi korkutucu derece değil.
@Jaunerouge ne güzel en azından siz ingilizce sayıklıyormuşsunuz. Ben anadilimizde yapınca inşallah gizli saklı neyim varsa ortaya dökmem diye korkuyorum.
Küçükken uykumda kapıları zorladığımdan her yeri kilitlerlerdi neyseki geçti bu. Ama hala ateşli hastalık geçirdiğimde sayıklıyorum. Kardeşim genelde sayıkladığımda ne dediğimi anlamadığı söyler ama bilemiyorum tabii.
Edit: Son hastalanmamda “bu su kumlu” diyip yorganımla yumruklaşmışım :d öyle diyor.
Önemli bir şey yoktur umarım. Ara sıra üyeler kafa finlemeye ihtiyaç duyabiliyor.
Nadir’den “Sodom’un 120 günü” kitabını almak istiyorum. Kitabın ilk baskısı satılıyor, 2000 yılında yapılmış ilk baskı. Çevirisi iyi mi? Çevirisi hakkında bir iki kötü yorum okudum. Emin olamadım. Okuyan varsa, yardımcı olursa sevinirim.
Bu konuyu hep düşünüyorum. Ne varsa mangalarda var Ayrıca son dönemde bana yeni gelen şeyleri de sadece mangalarda görebiliyorum. Mesela Zom 100. Zombi kurgusunda bile hala yeni bir bakış olduğunu hiç düşünmezdim. Bugün de buna şaşırdım.
Kentaro Miura (Berserk’in çizeri) ölmüş. Kral büyük adamdı, üzdü.
Hayda, başımız sağolsun. Berserk’in sonunu hiç göremeyecek miyiz şimdi? Çok büyük adamdı hakikaten. Daha da onun gibi yazanı gelmez.
Hala öyle mi acaba. Benim ortaokul zamanımda her hafta bir saat kompozisyon bir saat güzel yazı dersi yaparlardı Türkçe derslerinde. Ayrıca yıl sonu sözlü notunun bir kısmını hoca hem kompozisyon hem güzel yazı defterini kontrol eder verirdi.
İfade ve yazıya puan verilecek denilince aklıma geldi.
Yazım oldum olası kötü olduğu için sürekli notum kırılırdı.
Ders sayısı olarak (seçmeliler dahil) Türkçe dersi bayağı var galiba ama kompozisyon şeklinde sınav yapılıyor mu hala hiç bilmiyorum. Okuduğunu anlama, iletişimde eksiklik büyük problem çocuklarda, her şeyden önce bunlara ağırlık vermek lazım.
Şehrimde bulunan Kitapyurdu teslim noktası değişmiş. Yeni yer nakit ödeme kabul etmiyor. Kredi kartıyla siteden ödeme yapacaksam teslim noktasının bir avantajı kalmıyor benim için.
Hocamlar Adventure Time izleyen var mı burda? Geçen hafta Distant Lands serisinin yeni bölümü (Together Again) çıktı. Hala etkisindeyim yahu, süper bölümdü.
Zamanında -4,5 sene falan önce- Lich’in ortaya çıktıktan sonraki sezonuna kadar izlemiştim. Main plot
-Lich muhabbeti- ilgimi çeksede bitmek bilmeyen filler bölümlerden dolayı bırakmıştım. Bir ara filler bölümleri atlayarak tekrar izlemek istiyorum.