Seksenler dizisi Elazığ’da çekiliyormuş. Hiç tahmin etmezdim.
Okumakta olduğum kitabın filminin yıllar önce tesadüfen izlediğim fragmanını tekrar izlemeye neden bu kadar korktum ki şimdi?
Filmi izlemiş olan varsa söyleyebilir mi, hiç korku filmi izleyemeyen biri için çok mu korkutucu gelir?
1-2 yerde jump scare olduğu için korkabilirsiniz ama genel olarak korkunç değil. Ben de korku filmlerinden pek haz etmeyen birisiyim ama bu filmi çok seviyorum. 2. filmi izlemeseniz de olur.
Palyaçolardan korkan biri için asla önermem kız kardeşim çok korkmuştu. Ama şöyle yapabilirsiniz palyaçoyu canlandıran kişiyi incelerseniz korkunuz gidebilir kendisi yakışıklı bir beydir.
Geçen hafta laser operasyonu geçirdim, o günden sonra 3 gün boyunca yakın ve uzak mesafeyi zar zor görebildim…Şükür son birkaç gündür görüşüm yüksek oranda geri geldi.Beklediğimden daha sıkıntılı bir süreç oluyor, ben daha basit geçer sanıyordum ama yanılmışım.Forumda laser olan varsa sonraki aylarda süreç nasıl oluyor merak ediyorum.
Okumaya sadece 1 hafta ara verdim ama şimdiden bir hayli özledim…
@Rena Hiç korku filmi izlemeyen birisiniz, ek olarak çabuk korkan biriyseniz siz yer yer korkutabilir.Bazı sahnelerde ani sahnelerle izleyeni korkutuyor, benim gibi palyaço korkunuz varsa gerilim dozu biraz daha artıyor.
Bu arada, kaçıncı sayfadasınız? Şimdilik nasıl gidiyor, beğendiniz mi? IT açık ara en sevdiğim kitaplardan…Geçtiğimiz senelerde bitirdim ama hala unutamıyorum.Beni bir hayli etkilemişti.Okuyan görünce sormadan edemiyorum.
Operasyondan sonra ilk 12-24 saatinde kızarma ve yaşarma olmuştu bende biraz da göz alerjim sebebi ile. İlk bir hafta gözlerim yorgun hissettim ama daha sonrasında daha iyiydi. Göz tembelliğim de olduğu için 1,5 ay uzak kaldım herhangi fazla göz yorucu aktiviteden.Gözlerinizi ovmamanızı önerebilirim, komplikasyon sebebi olabilir. Geçmiş olsun, sağlıklı günleriniz olsun😊
Adventure Time’dan normal bir hikaye yapısı bekleyerek izlemiyorum hocam ben şahsen. Dizinin tamamı filler gibi bir şey; Lich bölümleri sezonda 2-3 tane oluyor genelde. Lich hikayesinin main plot olduğundan pek emin değilim, sadece Lich hikayesi ilginizi çektiyse oradan gidebilirsiniz tabi ama esasında sezonlara örülmüş çok güzel bir sürü karakterin yolculuklarından oluşuyor dizi biraz da; Ice king’in, PB’nin, Marcy’nin, Finn’in çok ilginç hikayeleri var.
Çok fazla TV geçmişim yok ama, izlemekten keyif aldığım tek şey çizgi film ve dizilerdi. Ben her karakteri kendi içinde çok seviyorum. Ciklet, Bimo falan olsun. Uzun zamandır TVimiz yoktu. Yeni almışlar belki artık çizgi film maratonuma bu vesiyle dönüş yaparım. Regular Show, Samurai Jack, PPG, Teen Titans… baya özlemişim sanırım.
Komedi filmi tadında. Devam filmini izlemeye gerek bile görmemiştim. King’in korku türü kitaplarının uyarlamaları genel olarak kötü.
Sanırım en iyi diyebileceğimiz The Shining. Gerçi bu eser,yazar ve Kubrick arasında husumete sebep olsada, uyarlanmış en iyi film. Gerilimi en iyi hissettiğim psikolojik unsurlar barındıran, alt metninde bolca gönderme taşıyan bir başyapıt. Korku diyebilir miyiz emin değilim ama uyarlanmış eserlerinden biri olduğu için bahsini geçirmek istedim😊 İzlemeyen herkese önerimdir.
Evet Shining hoşuma gitmişti. Hem filmini izlerken hem kitabını okurken bayağı germişti beni. Devam kitabı Doktor Uyku’da güzeldi ama bir Shining’in verdiği gerilimi verememişti bana.
Jack Nicholson farkı diyebilir miyiz hocam?
Lisede TM bölümündeydim. Hızlı Okuma Teknikleri, Güzel Konuşma ve Yazma derslerimiz vardı. Kompozisyon olmazsa olmazımızdı. Her hafta bir kompozisyon yazardık. Kompozisyon yazılısı da yapılırdı.
Ortaokulda da Türkçe dersinde el yazısıyla yazardık.
Hala var mı bunlar, ben de bilmiyorum. (İlkokulda şiir, kompozisyon ve hikaye yazdırıldığını biliyorum ama ortaokul ve liselerde durum nedir hiç bilmiyorum.)
Çok iyi oyuncu. Filmde de 10 numara iş çıkarmış. Cinneti oynamamış resmen cinneti yaşamış
Valla bir türlü cesaret edip lazer operasyonu geçiremedim, bu saatten sonra da daha yaptırmam. Benim astigmat biraz fazla, astigmat yüksek olunca da etkinliği düşüyor bildiğim kadarıyla, ondan dolayı da uzak durdum biraz açıkçası.
@MelihAntepli muhtemelen izlemişsinizdir ama izlememişseniz ( ya da izlememiş arkadaşlarımız için) Guguk Kuşu’nu da tavsiye ederim. Jack Nicholson deyince gerçi oynadığı her filmde harika performans veriyor diyebiliriz; Köstebek, Asabiyim, The Bucket List aklıma ilk gelenler…
Yeşil yol ve Esaretin Bedeli’ de King’in eserlerinden değil miydi?
Jack Nicholson’un oyunculuğu, müzikler ve çocuğun bakışları ile Kubrick bana da filmi yaşattı.
Yazdıklarınızın çoğu televizyonda sansürlü veriliyor. Bir de karışık sırayla veriyorlar. Çocukluğumdan beri Ben 10 hayranıyım. Çocukken Ben 10 Alien Force’u hiç sevmezdim ama sırayla izleyince ilk iki sezonu çok beğendim. Ultimate Alien çocukluk favorimdi(hala favorim) ama iki büyük arcı da çok az hatırlıyormuşum. Serinin bir ana hikayesi varsa bu televizyonda tam anlaşılmıyor. Bence internetten izleyin. Yazdıklarınıza ek olarak önerebileceğim çizgi filmler Esrarengiz Kasaba, Star Wars Klon Savaşları, Young Justice, çocukluk kabusum Cesur Korkak Köpek ve eğer izlemediyseniz Avatar. Omniverse hariç Ben 10’i çok beğendim ama nostaljiden de olabilir bu yüzden öneremiyorum. Ama UAF dönemini Marvel veya Dc’nin neredeyse tüm dizilerine tercih ederim. Orijinal seri çocukluk nostaljisi olmadan çok güzel gelmeyebilir tabi. Yine de bazı harika bölümlere sahip olduğunu inkar edemem.
Onun ama korku türünde değil o filmler.
@Okuryorum ismi çok tanıdık geldi guguk kuşunun ama izlemedim galiba, bakarım filme teşekkürler
Hepsini izledim sanırım. Avatar ve Young Justice aklımda pek yok. Bölük pörçük hatıralar var. Evet, Tv’de biraz karışık. Netten izlediğim baya vardı. Mesela, My Little Ponyi 4 sezon devirmistim. Ne tatlı günlerdi. Bu arada Steven Universe evrenini de ben baya sevmiştim. Çocukluğunda Ben 10 izlemeyen yoktur heralde