Daha dur bunu anca kaldırıyoruz bir yenisini daha kaldıramayız
Bence referans oluşturmaktı amacı. 2.el uygulamalarda güveni sağlamak için yaptığı bir şeydi. Yani ’ bak benim bu forumdaki profilim bu. Paylaşımlarım, yazılarım, her şeyim burada. deyip karşı tarafa güven vermekti.
Her gönderiye gülücük koyuyordu ya ona atıfta bulundum
Evet, hahah 112 forumu varsa eğer orada da “bugün yeni gelen iğnelerim☺️” içerikli paylaşımlar yapması olası
Bir kitaba para vermeden sahip olduysanız ya hediye gelmiştir ya da çalmışsınızdır. Ben bilinçaltındaki suçluluk duygusunu yenmek adına bu kitapları her seferinde “Hediye geldi” diye paylaştığını düşünüyorum. Öbür türlüsüyle, yani dolandırıcılıkla kitaplara sahip olduğu fikri kaldıramayacağı kadar ağır olabilir. Yani hediye demek bizi değil, kendini kandırma girişimiydi. Bir gerçeklik yarattı ve buna inandı, biz de inandığımız sürece gerisinin önemi yoktu. Ta ki bugüne kadar.
Tabi soran olursa “Bunlar hediye gelenler, seninkiler çöpe gitti” diyebilmek adına paylaşım yapmış da olabilir, kim bilir.
Arkadaş adına üzüldüm, insan hata edebilir, yanlış yola sapabilir, hepsi insan için. Umarım doğruyu bulup, varsa böyle alışverişleri iadesini sağlar.
Kendini kandırma girişimi vicdani sorumluluk ister,bence o kadar masumiyet yok bu olayda.
1-Satmak için 2. el kitap topluyor.
2-İhtiyaçlı ama okumak isteyen kitapsever algısı yaratarak indirim yaptırıyor.
3-Bunu desteklemek için bilinen bir forumda düzenli olarak HER GÜN okuyorum paylaşımı yapıyor,kitaplardan alıntı yapıyor.
4-Tehditle kitapların parasını geri almaya çalışıyor.
Kendine oluşturduğu sahte gerçeklik için dolandırmıyor,dolandırabilmek için sahte bir gerçeklik yaratıyor arada büyük fark var.
Bunun adı nitelikli dolandırıcılıktır.
Normalde ben uzaktan takip ediyorum forumda yazılanları,yazmaya vaktim olmuyor,bu kadar yazmamı hak eden başka konular vardı aslında ama çok dokundu bana bu iş.Belki de söz konusu materyalin kitap olmasındandır.
Kötü yolu bence bu eleman iş edinmiş.Takip ettiğim süre boyunca garip davranışları hep vardı.
Geleceğin siyasetçisi, milletvekili, bakanı arkadaş. Böyle küçük hırsızlıklarla zaman kaybetmesin, çalmışken büyük çalsın belli ki yetenek var.
‘Hediye kitap’ abi dolandırıcı mı çıktı şimdi…
Skandal gibi skandal puanım 10/10.
Hepimiz ‘hediye gelen ’ raf dolusu kitabın altında bir bit yeniği olduğunu hissetmişiz ama bu kadarını tahmin edememiştim açıkçaşı. Bir de malum şahsın fake hesaplarla kendi gönderilerini sürekli beğenmesi var ki durum dikkatimi çekince (mesela üst üste 10 gönderinin beğeni sayısı 5-6 ama ne hikmetse bu kişinin 15 olunca) durumu bildirdiğim bir denetmen daha önce de bunu yaptığı için uzaklaştırıldığını söylemişti.
Kısacası gerçeklerden kopmuş ve kendi sahte dünyasında yaşayan birinin hırsızlık yapmasına şaşırmadım.
Yahu ben ne güzel ayrılmıştım kafa dinleyecektim ama forumda olaylar var denilince 2 gün boyunca sessiz sedasız takip edesim geldi.
Neyse malum arkadaştan bir şeyler çıkacağını daha önceden de kestirmiştik forumdan birkaç arkadaşla. Nitekim sonunda sağlam duvara toslamış. İyi de olmuş açıkçası.
Hem bu konunun yeri burası değil ki! Nerede bu denetmenler? @Artorias @Arqonquin @Agape İşinizi yapın arkadaş. Göreviniz değil mi?
Şu arkadaşın gönderisini biri bana gösterebilir mi? Biraz uzak kaldım ama çok merak ettim.
Elemanın tek faydası MJack’i foruma geri döndürmesi oldu.
Çok acımasız yorumlar olmuş. Arkadaş para vermediği için hediye olarak tanımlamış. Tamam belki verenin rızası yok ama alanın rızası var. Verenin de var olarak kabul etmiş olmaz mı?
gelecekten geliyorum. forumdan ayrılma kararı almıştım ama…
Oooo daha neler duyacağım kendi gönderini üst üste beğenmek nedir ya
Gördüğünüz gibi notun sonunda Dolap satıcısının ismi yazıyor gülmekten yerlere yattım bu saykolukta kaçıncı seviyedir ya
Bu görseli atacam diye galeride kazara eski sevgilimin resimlerine maruz kaldım, lanet girsin. Bu şekilde bile mağdur etti beni şikayetçiyim xd