Forumda dolanan sözde sahaflar dolu. Buradan yeni baskı basılacak haberini duyar duymaz 1 saate o kitabı önceden koyduğu fiyattan daha aza koyup satmaya çabalamalarını çok gördüm bazılarını buraya bile attım. Dolap daha açık açık sahte olduğunu belirtilen kitapları engellemiyor bu tarz dolandırılarla uğraşacaklarını hiç sanmıyorum basit destek işlemlerini gerçekleştirmesi için evden çalıştırdıkları asgari ücretli insanlar var büyük ihtimal
Dolap’tan öte Trendyol engellemiyor. Kaç kere arkadaşlarımın başına geldi. Kampanya diye kitap alıyorlar, hem fazla para verip hem de korsan kitap sahibi oluyorlar. Özellikle Gülseren Budayıcıoğlu’nun kitaplarını sahte satıyorlar.
Dolap zaten Trendyola ait
Çizgi romanlarda aşırı korsana denk geldim ‘Büyük E Ticaret Sitelerimiz’ de.
Bundan sonra @hsyn arkadaşımız gibi olacağım ucuza buldum diyen ve gülücük koyan herkesi araştıracağım. Boyle insanlar dayanamaz geri gelir. Çok yazdım herkesten özür dilerim çünkü çok üzüldüm, kızdım. Fazla mesajlarım için özür dilerim.
Merak ettim gidip baktım bu yorumları da silmiş kullanıcı adını da değiştirmiş Bu yazıyı okuduğuna da eminim. Hareketlerinden belli oluyor zaten kim olduğun yarın bir gün denk gelirsin bize
Hesabı komple silmiş, satın alındıktan sonra yorum silinemiyor.
Yeni hesap açmak kolay 1 e-postaya bakıyor.
Evet, aslında bu hesap silme olaylarına da bir düzenleme getirmeli Dolap. Yapacağını yap sonra hesabı sil kaç olur mu böyle? Daha karpuz kesecektik karpuz da arkadaştan hediye.
Ben az önce ne okudum? İnsanlarda gerçekten artık vicdan, merhamet, utanma duygusu kalmamış. Satıcı, senin normal bir insan olduğunu düşünüp ürünleri kargoya veriyor, bunun için belki işinden-gücünden fedakarlık yapıyor. Sen gidiyorsun sağlam gelen ürünü hasarlı olarak bildirip yüzsüz gibi para iadesi istiyorsun, üstelik direkt çöpe attım dediğin kitabı utanmadan burada bize gösteriyorsun. Evet, “hediye geldi” dediği kitaplara ben de inanmıştım ve insanların ne güzel arkadaşları var diye içimden geçirmiştim. Hediyedir, değildir orası yine beni ilgilendirmez ama bu davranışlar hiç normal değil. Biz satın aldığımız kitapları burada paylaşırken aslında birbirimize önerilerde bulunmuş oluyoruz. Durduk yere yalan söylemeye, bu kadar düşmeye gerçekten gerek var mıydı? Siz onları “şu ikinci el sitesinden aldım” diye paylaşsanız biz yine beğenirdik, merak etmeyin derdiniz beğeniyse. Cidden ne söyleyeceğimi şaşırdım, bu forumda asla böyle bir şeye şahit olabileceğim aklıma gelmezdi. Buna rağmen burası çok değerli insanlarla dolu, arada böyleleri olsa da forum ahalisine haksızlık etmek istemem. Satıcı arkadaşa geçmiş olsun bu arada, bayağı kötü bir deneyim olmuş…
İki gündür foruma girmedim içerisi brezilya dizisine dönmüş
Ben kendisini birkaç ay önce hediye kitap paylaşımlarından gına geldiği için engellemiştim. İyi yapmışım. Ne pis bir herifmiş. Bu hırsızlığı da kesinlikle ne ilk ne son olacaktır.
Tepki alırız diye bazen sert çıkamıyoruz, fotoğraftaki gibi ince dokundurmalar yapıyoruz ancak. Üçkağıtçı insanı hepimiz fark ediyoruz yani ama her doğru her yerde söylenmiyor işte.
Arkadaşlar, arkadaş telegram kitap gruplarında da bu tür sebeplerden dolayı hayalet konumuna geçti. Ben gördüğüm için nedense hiç şaşırmadım.
Çok hızlı okur
Çok fazla alım satım yapar
Ne hikmetse çok ucuza alır
Şurada doğru düzgün okuyup paylaşımda bulunmak varken böyle seyleri amaç edinmek, kim için , ne için ?
Yakın zamanda burada da patlayacagini biliyordum zaten
Konu dışı ama şu dediğiniz Telegram kitap grupları hangileri ben katılmak istiyorum.
Kimi dolap çevirir, kimi çam devirir,
Çivisi çıkmış şu koca dünyada.
Kimileri ne gizli işler çevirir,
Çivisi çıkmış şu koca dünyada
ben öyle düşünmüyorum,bu kişiye de hatta yazmıştım. Aynı şekilde baskısız bir kitabı okur olduğunu bildiğim bir kişiye ben de ucuza satmıştım. Gerçekten kar amacı gütmeden ederine satmış olabilir. Ama anladık ki okura değil Al-Sat çıya kaptırmış kitabı,yazık oldu. Okuyorum başlığında paylaşmış bir de😒
Hocam okumuyordu çok belliydi. Kitap kapağı yalayanlardan. Ama al satçı olduğunu tahmin ediyordum. Ama bu şekilde iğrençlik yapacağını düşünmemiştim.
Okumadığını ben de anlamaya başlamıştım çünkü her gün paylaşım yapıyordu kalın kalın kitapları o hızda okumak mümkün değil. Ama amacı neydi şimdi onu düşünüyorum bu psikolojik bir vaka.Bu forumda bu tür paylaşımlar yapmasının amacı neydi sizce arkadaşlar? Bu kişinin mesleği nedir?
@epiryanu gülücük olayını anlayamadım
Ben başka skandallar da bekliyorum forum içinden
Bu kesmedi.
Tam içimden geçeni yazmışsınız. Psikolojik vaka olabilir kesinlikle. 112 acil çalışanıyım demişti sanırım