Listeye ekledim hocam teşekkürler.
@nefarrias_bredd teşekkürler, Harry Potter daha uygun gibi.
Hoşgeldiniz. Eşim kabak çekirdeğine bile kabak çiğdem der, haklısınız…
1000Kitap uygulamasını kullanmak için geç kalmışım sanırım.Bugün uygulamaya giriş yaptım ve okuduğum kitapları işaretlemeye başladım,yaklaşık yarım saatte 300 kitaptan fazlasını işaretleyince pes ettim açıkçası.Aslında böyle bir çetele tutmayı istiyordum ama galiba olmayacak .Bu durumu yaşayan ve çözüm önerisi olan var mı?
Pes etme. Ara ara devam et.
Ben defter tutuyorum. Ön kısmına tarih atarak yeni okuduklarınızı, arkadan başlayarak da bağımsız olarak okuduğunuz kitapları yazabilirsiniz.
Ben öncesini yok sayıp, başladığım günden itibaren olan kitapları işaretlemiştim.
Ben de aynısını yaptım, 80-85 kitap var. Goodreads’e Excel ile aktarma var sanırım ama 1000kitap’ta yoktu en son.
İstanbul yaklaşık yüzde 40 katkı yapıyormuş. Yanına Kocaeli’de eklenince Türkiye’nin yarısı ediyor.
Bu pek bana göre değil,bir süre sonra mutlaka unuturum gider.Teşekkür ederim.
En mantıklısı.öyle yapacağım.20 yılın çetelesini tutamam,kabullendim. Daha önce okuyup okumadığımı anlamak için arka kapak veya ilk sayfa okumaya devam.
Bizde rakıya da su derler
Kazazedelere yardım etmek isteyen bir kişi, yaralıların üzerine yanlışlıkla su yerine rakı döktü Kazazedelere yardım etmek isteyen bir kişi, yaralıların üzerine yanlışlıkla su yerine rakı döktü
Umberto Eco’nun 16.Yüzyıl-Rönesans Çağı kitabını okuyan arkadaşlar kitabı öneriyor mu? Tarihsel değeri olan akademik bir kitap mı? Kaynakçası var mı?
Evet öneriyorum + alfa rönesans dünyası’ni da oneririim. İnternette bulabilirseniz de, godfathers of reinnessannce belgeselini de izlemenizi tavsiye ederim. Medici ailesinin rönesans başlangıcı ve sonrasındaki rolünü ele alıyor.
Kaz Dağlarında yangın çıktı sanırım Helikopter su çekmeye geldi.
Ekleme: Sanırım küçük bir yangındı. Haberlere baktım göremedim. Büyük olsaydı çok üzülürdüm.
Sonuna kadar mücadele ettier ve kazandılar helal olsun
Oh iyi ya goy goy yapılabilecek bir başlık buldum
Merhaba,gözüme çarpan bir şeyi size de danışmak istiyorum,bu sözde bookstagram hesaplarına tanıtım için yayınevlerinden gönderilen kitapları(kitaplar ellerine ulaşır ulaşmaz)hesap sahiplerinin 2.el ürün satış platformalarında(dolap,gardrops vs) satışa koyduğunu görmüş müydünüz?Gördüyseniz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Instagram kullanmadığım için şahit olduğumu söyleyemem ama benzer durumları çok duydum hatta çok daha kötüsünü yaşadım.
Yıllar önce eski Tıp Fakültesi kitaplarını öğrencilere dağıtmak istedim. Hem Kayıp Rıhtım üzerinden hem de şu an adını hatırlayamadığım bir kitep takas sitesi üzerinden konu açtım. İyi kötü dağıttık hepsini, sonra adını hatırlayamadığım takas sitesi üzerinden bir özel mesaj geldi. Meğerse dağıttığım kitaplardan bir kaç tanesini alan bir arkadaş, sahibinden.com üzerinde satışa çıkarmış hepsini
Tabii ulaştım kendisine, “bacım sen ne yapıyorsun? bizim amacımız ne, senin yaptığın işe bak” diye. Kendisi şimdiye kadar duyduğum en saçma açıklamalardan birini yaptı ve özetle kitapları kendisinden geri istedim. Bu sefer öğrenci olduğundan emin olduğum arkadaşlara dağıttım.
Burada olay insanların art niyetine geliyor. Tarafına, kitap ücretsiz olarak, belli bir amaç doğrultusunda yollanmış. Ben nasıl kitapların kullanılmasını bekleyerek dağıttıysam, büyük ihtimalle yayınevleri de “hacım senin az biraz kitlen var, al bu kitabı oku, incele, insanlara tanıt” diye düşünerek gönderiyor.
Bu durum benim açımdan yeni bir soru işareti doğuruyor. Yayınını yaptığınız kitabı tanıtmak için İnstagram insanlarını kullanmak ne kadar doğru ? Çok uzak olduğum bir ortam, o yüzden kimsenin hakkını yemek istemiyorum. Hakkını vererek yapanlara saygılar ama bence, bence, Kayıp Rıhtım ve benzeri platformlara göndermeleri, işlerinin ehli insanlar tarafından bu incelemelerin yapılması çok daha güzel ve harika olur. Belki gönderiyorlardır, onu da bilemiyorum.
Çok uzattım, farkındayım. Özetlemek gerekirse; Yaptıkları şey çok ayıp… çok. En azından okuyun, hakkında düşüncelerinizi paylaşın. Kütüphane kurmak gibi bir amacınız yoksa satın ya da çekiliş filan yapın, ne bilim.