Bence suçlu yayınevlerinin reklam taktikleri. Kitaplarını kimin okuyup kimin okumayacağını bilmeden sadece takipçi sayısına göre dağıtırsa olacağı bu bence. Ben de bir kez yeni çıkan kitapları kuşku uyandıracak kadar ucuza satın alınca bundan şüphelenmiştim bu durumdan.
Yayınevinin bazı kitaplarının ilgisini çekmeyip okumadan satmasını açıkçası anlayabilirim. Sonuçta o sayfaların sahipleri de genelde öğrenciler vs. oluyor. Ama gelen her kitabı satıyorsa hoş değil ve göze çarpan bir durum olur.
Ancak okuduktan sonra satmalarında açıkçası bir sakınca göremiyorum kendi adıma. Tabii tartışılacak bir durum ancak herkes biriktirme gibi bir arzu içinde olmayabilir veya hediye edecek maddi güce sahip olmayabilir ( Ki sanmıyorum hiçbirimizin istemediğimiz, beğenmediğimiz her kitabı hediye edelim. )
Bir zamanlar kendim de yüksek sayılabilecek takipçisi bookstagram hesabı sahibiydim oradan biliyorum. Protokole alındıklarında oradan sonra yayınevinin yeni çıkan her kitabı gönderiliyor. Tabii en güzeli yayınevi eğer sorarsa şunları şunları gönderiyorum diye; ilgisini çekmediğini söyleyip pas geçmesi olur. Ben o kadar da yüksek takipçisi değildim tabii birkaç hediye kitap almıştım hala da saklarım onları.
Bunu yayınevlerinin de görüp seslerini çıkartmadığını düşünüyorum. Takip ettiğim kadarıyla en yüksek takipçili hesaplar bile okuduklarımı şuraya buraya yükledim diye paylaşıyorlar. Onlar için story koyup biraz övsünler, daha beklentisi yüksek kitapsa da “Ay çok heyecanlıyım okumak için ” paylaşımı gelse yeter gibi.
@Uveybaba sizin yaşadığınız olay daha değişik tabii ki sonuçta siz kâr, reklam amaçlı da yapmadınız bu işi. Elinizde böyle fazladan textbooklar kalırsa ben satmam haberiniz olsun .