Vallahi ne yalan söyleyeyim kitap 2022 yılında çıkarsa süper olur. Zaten şimdiden dopdolu bir yıl olmuş vaziyette. Bir de bu gelirse benim için unutulmaz yıllardan birisi olur.
Hocam 2022’de neleri bekliyorsun? Azıcık bakındım ama kesinleşenler arasında beni özellikle heyecanlandıran bir şeye rastlamadım. Haberdar olmadığım efso kitaplar varsa çok mutlu olurum valla
Climatologists Say Humanity’s Best Hope Is Hurricanes Spinning In Different Directions And Canceling Each Other Out
Yani diyor ki; insanlığın en iyi umudu, ters yöne dönen iki fırtınanın birbirini iptal etmesidir (ortadan kaldırmasıdır).
Bir örnek:
Pat, üzgünüm ama önceden vardıysa bile artık ortada kitap mitap kalmadı.
Arkadaşlar merhaba kitapsepeti adlı siteden alışveriş yapan oldu mu?
@Artorias Bence kitabı Pat’in ölen yaşlı bir akrabası yazıyordu. Eh, ölünce de senelerdir madem böyle bir halt yedik, yazacağız üçüncü kitabı diye girişti ama olmadı. E, adamı da hortlatamayacağına göre ki bunun için çalışsaydı senelerdir bir yol bulurdu.
@isos81 katılıyorum. Bu soruyu sorduysa ortada kitap mitap kalmamıştır. Bence kitabı hiyerogliflerle de yazabilir. Okuyucu olarak o kadar dalga geçtik ki müstehak olur bize de.
Hocam Pat’in aslında ikinci kitaptan sonra öldüğü, şu anki Pat’in aslında Yossi Kohen isimli bir İsrail ajanı olduğu da söyleniyor. Post-truth dünya gerçekten; neye inanacağımızı şaşırdık
Çok mantıklı gerçekten.
Kitap anlamında Malazan’ı bekliyorum. Anca 2022 yılına yetişir bence. Daha çok film ve oyun için söylemiştim. Yoksa kitaplar hakkında pek araştırma yapmadım.
@isos81 Bu herife bir tek ben inanıyorum sanırım hahahah
Hocam sen bence olması gereken bir fan’sın (fan isen tabii). Çıkarsa okursun, çıkmazsa da elindekinin tadını çıkarıyorsun. Olması gereken de bu.
Benim gördüğüm tek problem, Rothfuss’ın süreç yönetiminin rezalet olması. Yoksa “yazmıyorum arkadaş” deseydi kimse de bu kadar tantana yapmazdı. Şimdi de çıkmış hayranlarıyla dalga geçer gibi “yok efendim tüm kitabı madde madde yazsam olur mu” gibi rahatsız edici şeyler yazıyor. Ne gerek var bunlara?
Bu arada 3. kitap çıkarsa ben de okurum ama çıkabileceğini sanmıyorum.
Ben seriyi çok seviyorum. Ama fan kategorisinde miyim bilmiyorum. Çıkarsa direkt alır okurum. Çıkmazsa da elimdekilerle yetinirim. Harcanmış bir proje diye belli bir süre kendimi yerim.
Artık süreç yönetiminde mi problem var yoksa istediği gibi mi yazamıyor, çözemedim henüz. Maddeler halinde yazacağım demesini fan kitlesi olumlu karşılamış demek ki bir şeyler oluyor bu iyiye işaret diyorlar. @nefarrias_bredd’in de dediği gibi. Bu arada ben de olumlu karşıladım sanki hafiften bir şeyler oluyormuş gibi hissettirdi bana. Belki de fan kategorisine dahilimdir bilemedim şimdi.
Ondan sonra ülkede neden e-kitap yaygınlaşmıyor.
Yazamıyor olabilir, yazmak istemiyor olabilir, her şey olabilir. Demek istediğim, bu 3. kitap sürecinin yönetimi arızalı. Daha önce de yazmıştım, Lynch de yazamadı uzun süre kitap ama kimsenin ona laf söz ettiğini görmedim (zira açık açık söylüyor derdini).
Neyse, umarım bu “madde madde” işi olumludur da, ölmeden üçüncü kitabı okuruz.
Özel bir e-mürekkep kullanmışlardır. İthal olabilir.
Rothfuss 3. kitap ile birlikte ana seriyi bitirecek. Lynch’in durumu daha vahim çünkü 7 kitaplık bir seri. Ben Centilmen Piç serisini komple unuttum. Yakın bir tarihte 4. kitap çıkarsa tekrardan okumak lazım. Aynısı Rothfuss için de geçerli. Sizde de okuduğunuz eseri 1 yıl içinde unutmak gibi şeyler oluyor mu? Olayları hatırlıyorum ama detayların hiçbiri yok.
E-kitap ve ince kapak fiyatlarını bir karşılaştırın. Ülke olarak e-kitap olayını tam anlayabildiğimizi sanmıyorum.
Benim konuyla ilgili başlığım var. Birkaç gün içinde çoğu şey gitmiş oluyor aklımdan.
Öyle deniyor ama birkaç yerde “daha anlatmadığı bir ton şey var, nasıl sığacak tek kitaba” gibi yorumlar okumuştum. O yüzden dedim. Yoksa, umarım dördüncü kitaba kalmaz.
Sanırım, “bunlar e-kitap alırsa paylaşırlar, sonra bir daha satamayız” diyerek ve “potansiyel satış gelirini” düşünerek fiyatlandırma yapıyorlar.
Kitap telifsiz. Sabahattin Ali’nin telifi düştü. Project Guthenberg’de olduğu gibi bedelsiz verilmesi gereken bir kitap. Ama yine de e-kitap hali ince kapaklıdan pahalı. Neden?
Hocam yayıncılık sektöründe olan sizsiniz. Bizim sormamız sizin yanıt vermeniz lazım.
Ben normalde bu durumu kendime şöyle açıklamıştım: fiziksel kitaptan daha ucuza ekitap satılırsa kitapçılar kan kaybeder, kitapçılarda satılmayan kitabın bilinirliği biter; uzun vadede dağıtım ağı komple kaybedilir. O yüzden dağıtım ağını riske atmamak için fizikselden ucuz yapılmıyor diye düşünüyordum ben. Ama telifsiz kitabın aynı muameleyi görmesi garip gerçekten.
Fiyatları sisteme girerken yapılmış bir hata herhalde, değil mi?
Can yayınları ve iletişim 'de telifli kitaplarda aynı durumda.
Saçma sapan bir durum.
Basılı kitap en az yüzde 35 indirim görüyor ve e-kitap’tan daha ucuz oluyor.