Hatta büte kalmadan geçip de 14 dersten kalıp haplarla hepsini verip ortalamasını bizden daha yukarı taşıyan arkadaşları görüyorduk. Yahut bilerek yaz tatilini yakıp da bütlerde not yükseltmek için finalde boş kağıt verenler. Teorik bilgilerden pratik uygulama için geriye bir şey kalıyorsa ne ala. Yoksa hepsi çöp. Abandığınıza değmez.
Benim el becerim ve “bu iş görür” tahammülüm bunu yapmaya yetti. İş görüyor ancak dikkat edilmezse sayfaların altını zedeliyor.
Fotoğraftaki kitabın boyutları: 23,5x16cm 276 sayfa. Kalın ve büyük kitaplarda arkaya devriliyor o yüzden bir de ip ekledim. İpi dolabın tutacağına taktığımda devrilmiyor.
Esinlenip düzgün bir iş çıkarırsanız buraya atın da ben de düzeltiyim.
Hahah, üniversite zamanlarım geldi aklıma. Benim o aralar (aslında ezelden gelen) felaket bir dikkat problemim vardı, asla çalışamıyordum. Ama şeyi fark etmiştim, yumurta kapıya dayandığında aşırı sağlam odaklanabiliyordum. O noktadan sonra ikili arama (binary search?) metoduyla her sınavdan önceki sadece 1.5 saat boyunca efsane odaklanabildiğimi keşfettim. Bunlar ilk yıl oldu Üniversitenin gerisini sınavdan sınava bir buçuk saat çalışarak bitirmiştim hahah.
(Sonra tabi alan dışında bilimsel hazırlıksız yüksek lisansa başladım, benden öyle bir kan aldılar ki ilk dönem haftada ortalama 20 saat uyudum. Odaklanma sorunu falan kalmadı. )
Vidaları silikonla kaplayabilirseniz zedeleme olmayabilir.
Teşekkür ederim. En kısa zamanda deneyeceğim.
Elinize sağlık çok güzel yapmışsınız. Ancak ben yapamam, satın almayı planlıyorum.
O alttakiler çivi mi? Öyleyse siyah bir bantla etrafını kapatmanız daha iyi olamz mı? En azından kitapların altı hasar görmez.
Daha önce ben de böyle bir çalışma yapmıştım. Sayfa tutacaklarını sinemada verilen 3d gözlük saplarından kullanmıştım.
@Kenan ben çok sık kullanmıyorum ama kalın ciltli kitaplarda çok işe yarıyor. El kol yorulmadan okunuyor. Ama az sayfalı kitaplar için külfet.
Merhaba, verdiğiniz amazon linkindeki satıcının üretimi bir okuma standım var. Ben kendi sitelerinden almıştım zamanında. O zamanlar doktora yeterlilik sınavına hazırlanıyordum ve bayaa bayaa hacimli kitaplara bu stand ile çalıştım. Bence malzeme kalitesi iyi, dayanıklı da. Ayrıca standın eğimini 3 kademe ayarlayabiliyorsunuz. Ben hala severek kullanıyorum. Benim aldığım zaman sitelerinde kişiselleştirme opsiyonu da vardı. İsteseniz sağ köşesine isminizi yazdırabiliyordunuz. Hatta standın sağ üst köşesine ismimin üzerine minik yapraklı bir dal ile kuş çizimi de işlemişlerdi.
Youtube’da içerik üreticilerini bloklama ve o kişinin yüklediği videoları arama yaptığınızda görmeme özelliği var mıdır? Araştırdım ama bir bilgi bulamadım.
Ana sayfadaki videoların isimlerinin yanında üç nokta çıkıyor ve oradan bu kanalı önerme seçeneğini işaretleyebiliyorsunuz ama kanala girip yapılabiliyor mu bilemedim.
Edit: Üç noktayı görmeniz için videonun isminin üstüne getirmeniz gerekiyor imleci.
Arkadaşlar bir şey soracağım. 1 haftadır sitenin görselleri yüklenmiyor benim bilgisayarda. Yeni sekmede bile açsam orda da bağlantı sorunu diyor. Neden olabilir bilen var mı acaba ? Satın Aldığınız Yeni Kitaplar başlığında bulunan kitapları görmem lazım yoksa içim rahat etmez.
Tarayıcı çerezlerini temizlediniz mi veya hangi tarayıcı ile bu sorunu yaşıyorsunuz farklı bir tarayıcı ile denediniz mi?
Hocam ben direk bu ürünü aldım, 2 gün oldu geleli ama daha kullanmak için zaman bulamadım açıkçası. Bir aydan fazladır kitap okuyamıyorum, yakın zamanda okuma için bir deneyebilirsem yorum yazarım yine.
Bu tarz bir ürünü yaklaşık 1 aydır düşünüyordum, genelde en çok da bu marka karşıma çıktı. Kesimleri, kaplamaları vs malzeme kalitesi çok iyi. Tık-tık katlanıyor, hiç yer kaplamıyor gibi ek bir yayıntı olmadı bana. Okunacak kitabın durduğu bir yer varsa aynı yerde kitabın altında duruyor katlandığı için.
Benim satın alma nedenim okuma pozisyonum kaynaklı açıkçası, full yatış pozisyonunda kitap okuyamıyorum. Ya masada oturmam lazım, ya da yatak/koltuk vs yarı oturur pozisyonda. Yakın zamanda boynumda ağrılarım artmaya başladığından bu pozisyonlarda boyna yük etmeyecek bir aparat düşünerekten aldım. Birkaç saatlik bir okumada deneyince nihai yorumum da olumlu olur umarım.
Güle güle kullanın. Umarım boyun ağrılarınız geçer. Kullanım yorumunuzu bekliyorum.
‘1 kuruşun 26, 5 kuruşun, 28, 10 kuruşun 31, 25 kuruşun 39 ve 50 kuruşun maliyeti 66 kuruş’
bozuk paralarda kullanılan madenlerin maliyetlerini belirledi. Buna göre, madeni paralarda bakır, nikel ve çinko madenleri kullanılıyor. Dövizdeki artışla birlikte madeni paraların maden değerleri de yükseldi. Paralardaki maden değerlerinden yola çıkarak hesaplama yapan Yalım, 1 kuruşun basımında 26 kuruşluk maden kullanıldığını saptadı. Yani 1 kuruş basmak için Merkez Bankası, 26 kuruşluk bakır ve nikel madeni alıyor. 5, 10, 25, 50 kuruşluklar ve 1 TL’lik madeni paralarda ise bakır ve nikele ek olarak çinko da kullanılıyor. Hesaplamaya göre 5 kuruşun maden maliyeti 28 kuruşa, 10 kuruşun maliyeti 31 kuruşa, 25 kuruşun maliyeti 39 kuruşa ve 50 kuruşun maliyeti de 66 kuruşa yükselmiş durumda. 1 TL’nin maden maliyeti ise 79 kuruş olarak hesaplanmış.
Star Wars temalı aklıma bunlar geldi ama gerçekten lego çok tutuluyor ve aşırı güzeller.
Rasyonalizm & Bilimsel Yöntem 101.
29 Ekim’de Dune’a IMAX’te gitmeyi düşünüyorum. Biletler de çok hızlı tükeniyor, haliyle hazırda bekliyorum. Ama Cinemaximum sitesinde hala 29 Ekim ve sonrası için bilet satışını açmadı. Nedeni ne ola ki