Rıhtım Kamarası

Üstat merhaba, konu burada tartışılmıştı.

https://forum.kayiprihtim.com/t/ilahi-komedya-cevirisinde-intihal-iddiasi/40909/4

Beğendiğine sevindim. Yazarın 2 yıla telifi doluyor o zaman çoğu yayınevi basar, eserleri popülerleşir. Şimdilik niyeyse fazla tanınmıyor. Bu arada öyküleri de iyidir, öykülerinde kendisine örnek aldığı Çehov’u da tavsiye ederim.

1 Beğeni

Hiç Çehov da okumadım ben. Yakın zamanda ikisini de okumayı sürdürmeyi düşünüyorum, umarım planladığım gibi olur. Teşekkürler tekrar ve tekrar :Dd

1 Beğeni

Abi kafayı yiyeceğim ya, olaya bakar mısın?

1 Beğeni

Ben hiç şaşırmamıştım. Neler okudu bu gözler, neler gördü… Öyle şeyler oluyor ki artık olmayınca anormal geliyor.

1 Beğeni

Swamp Thing’in çizgi romanında böyle sayfalar buldum. 2 sayfayı üst üste basmışlar gibi. :joy: 1 2 tane değil bayağı da var. Böyle hatalar üzüyor.

1 Beğeni

Valla ben çok üzüldüm, GYY Saadet Hanım’a hiç yakıştıramadım. Böyle biri hiç değil halbuki. Gerçekten en büyük kötülük, eğitimli insandan geliyor bu hayatta.

1 Beğeni

Sel’in bandrol skandalı, Epsilon’un pandemi ve öfke krizi hasebiyle elamanlarını bir maille işten çıkartması, sansürler, munzır yayınlar, yasaklanan kitaplar, yedi çevirmenle kitap çevirenler filan derken bana normal gelmeye başladı. Daha da neleri unutmuşumdur. Yayınevi sahiplerinin akıllara durgunluk verici twetleri…

5 Beğeni

Seçkin’i Sevinç yapması komik geldi bana açıkcası. :slightly_smiling_face:
Şaka bir yana bir çevirmen adayı olarak çok can sıkıcı bir durum. Aslında bu tarz intihaller çok yaygınmış zaten. Bir kitabın eski çevirisini editleyip başka bir çevirmen adı altında yeni çeviri olarak yayınlıyorlar. Çevirinin çevirisi yapılıyor bir nevi. Bu da benzer bir durum.

1 Beğeni

Onunla alakalı forumda başlık açılmış. Çeviriyi yapan kişi hayali bir karakter, öyle biri yaşamıyor. Alfa, iletişim bilgisi yayınlamıyor kişilik haklarına haksızlık olur diye, çeviren de ortaya çıkmıyor ben çevirdim diye. :smiley:

1 Beğeni

Benim Sandmande de boş sayfalar vardı. Dune sapkınlarında da. Dokuz ay önce ithakiye yazdım durumu, cevap verecekler eminim. ( Dünyadaki bütün iyimserlik birleşiyor…)

5 Beğeni

Yarın olsun bir bakalım. Benim hiç umudum yok. Seçili kitaplar hangileri onu bile bulamadım henüz.

1 Beğeni

Aslında genel indirimden ziyade geçen sene yaptıkları gibi kitaplar için ayrı bir bomba indirim bekliyorum. Hani çocuklar gibi şendik o zaman ki gibi. Bekleyip göreceğiz ve mutlu olacağız.

1 Beğeni

Yılbaşını geçirmesinler de. Yılbaşında zam olur ki zaten zamlar gelmeye başladı.

2 Beğeni

Kendi açımdan burası ile yarışamasam da son 1 ay kitap alışverişi açısından çığır açtım. Şimdi önümde tek hedef Asimov kitaplığı. Zamlardan sonra evimde usul usul tatlı ve tontiş bir emekli amca gibi stok kitaplarımı okumayı düşünüyorum. Arada küçük küçük bilimkurgu serisini tamamlayarak yaşayıp gidebilirim diye düşünüyorum.

4 Beğeni

Ben açmadım. Tek istediğim iade konusunda beni ikiletmeyecek bir yerden kalan Ursula kitaplarımı alabilmek yüzde 50 indirimle. Ondan sonra zaten ay ay takip ettiğim serilerdeki ve dizilerdeki kitapları alıyorum. Bugüne dek yaptığım fuar çılgınlıklarıyla çoğu kitabı mis gibi stokladım zaten.

1 Beğeni

Sonra ver elini Nisan İzmir Kitap Fuarı. :man_dancing: :man_dancing: :man_dancing:

2 Beğeni

Ölmez de sağ kalırsak şöyle bir gezip etkinlik yaparız ama onun dışında cama ekmek banacakmışız gibi bir hissim var.

2 Beğeni

Yani benim fuar beklentim kafama uyacak imza günleri ve kitapları toplu görebilmiş olma durumu ve oranın havasını koklamak vs. Son 6 kitap fuarında da bizzat çalışmıştım, onun da cazibesi ve faydalı durumları vardı ama sanırım bu sene çalışmam artık.

2 Beğeni

Sen böyle yazınca benim beklentim yokmuş onu anladım. Hava almak olsun işte benim için. :joy:

2 Beğeni