Aynen Tv Time kendi alanında baya başarılı.
Kitabı HB 4 kitap kampanyasını tamamlamak için almıştım. Kitapla ilgili tek bildiğim, Lars Kepler’in iki yazarın ortak yazdıkları kitaplarda kullandıkları isimleri olduğuydu.
Buıgün okuyayım diye kitabı kitaplıktan aldım fakat okumadan önce genelde goodreads’a kitabın parçaları var mı diye bakarım, bu kitap Joona Linna serisinin bir parçasıymış. Seride 8 kitap varmış, kitaplardan üçünü Pegasus birini Doğan çevirmiş.
Bakmadım belki her kitap tek başına okunabiliyordur ama keyfim kaçtı, okuyacağımı sanmıyorum. ![]()
Pegasus’tan basılan kitaplar tek başına okunabiliyordu (diye hatırlıyorum. 2013/2014 epey bir zaman olmuş…)
Siz öyle yazınca goodreads yorumlarına baktım. Kitaplar seriden bağımsız tek başına okunabilir demişler. 
Yani çeşitlilik olması iyidir her türlü de bana çok yeni gelin evi titreşimleri verdi hocam bu tasarımlar 
Ben de beğenmedim. Mor değil mavi olsaydı da beğenmezdim. Her kitabın yahut serinin kendi rengi olabilirdi mesela. Ama böyle, sanki hepsi tek bir serinin kitabıymış gibi görünmüş; hoş olmamış. Dünyaya tek bir bakış hiçbir zaman iyi değildir.
Denemek isteyen varsa… Sadece bu yapım için değil genel olarak ücretsiz platform. (31 Aralık 09.00 - 1 Ocak 23.59)
Forumda istemediğimiz bir konuyu bloklayabiliyor muyuz görmemek için, bilgisi olan var mı?
Teşekkürler hocam
…
Sabah sabah hiçbir nostaljisi olmayan benim açımdan 80 ler çocuklarının sabah kahvaltısı+Power Rangers olayını yapıyorum da “Zorunda Kötü” bölümleri fenaymış ya cidden hani bölümlük bölümlerden bunalan ben için en azından 

Hacettepe Üniversitesi dönem başında aldığı hibrit eğitim modeline rağmen tüm öğrencilerin final sınavının yüzyüze yapılmasına karar verdi. Öğrenci konseyi ve bazı hocalar bu duruma itiraz etse de rektör bey kararından dönmedi. Şehir dışında olup online eğitim gören büyük miktarda öğrenci şimdi iki hafta için Ankara’ya geliyor. Üniversite bu öğrencilere kalacak yer bile ayarlamıyor. Her ne kadar gereken önlemleri aldık gibisinden açıklama yapsalar da hâlâ uzun otobüs ve yemekhane kuyrukları var. Final sınavlarına bazı sınıflarda 60 kişi girdiği oluyor. Zaten son iki aydır ambulanslar okula gidip geliyordu. Bu yoğunluktan sonra ne olur bilemem. Bulaşın çok fazla artacağı kesin. Rektör bey sırf inadından belki de bahar dönemini feda ediyor.
Bu duruma ben de asla anlam veremiyorum. Tüm dönem çevrimiçi katıldım derslere, vizelerin hepsi çevrimiçi yapıldı. 2 senedir bu şekilde giriyorum derslere ve sözel bir bölümde okuduğum için verimsizlik, “kopya çekme eğilimi” vs. yaşamadım ben.
Şimdi finaller yüz yüze olacak diye gerçekten inat ediyorlar gibi. Bir de “korona önlemleri” için 1 saat sınırlı tutulacakmış, benim girdiğim sınavların çoğu olağan koşullarda 1,5-2 saat sürüyor. Bu sınır yüzünden çoğu dersimin hocası mecburen sınavları basitleştirdi ya da kapsamını daralttı. Online olsa bizi daha rahat ölçebilirlerdi yani. Bir de mesela proje formatında olan final sınavımızı sırf yüz yüze formatına uysun diye fotokopisini çıkartıp sınav saatinde hocaya teslim edip çıkacağız, gerçekten insanlar sırf bunun için okula gelecek.
Sınıf mevcutlarına gelince de benim bölümüm de inanılmaz kalabalık. Özellikle zorunlu derslerin sınavlarında ikiye ayrılacağız ve bölümümüzde derslik sıkıntısı yaşandığı için ayrı günlerde olması daha sağlıklı olacak iki dersimizin sınavını (Hukuk Çevirisi ve AB Metinleri Çevirisi
) aynı gün art arda koydular. Nerden baksanız mantıklı bir tarafı yok. Okuldaki genel durum da duyumlarıma göre gerçekten berbatmış zaten.
Bir de korona olanlara telafi sınavı yapılmayacakmış sanırım, direkt büte bırakılacak demişlerdi en son. Düzenleme yapıldı mı bilmiyorum. Büt tarihleri de staj yapacağım tarihlerle çakıştığı için korona konusunda her zamankinden daha gerginim…
Kopya çekmek isteyen yüz yüze sınavlarda da çekiyor. Sınavlar art arda olduğu için sınıflar yeteri kadar havalandırılamıyor. Aşırı mantıksız bir uygulama. Finallerin proje veya kapsamlı bir ödev şekli verilmesi gerekirken öğrencilerin canını riske atıyorlar. Tabiki akademisyenler ve rektör bey hiç kalabalık ortamlara girmedikleri için onlar açısından bir sorun yok.
Korona olana telafi sınavı olmaması ne demek yahu? Böyle bir şey olamaz, olmamalı. Bunun hakkında bir yönetmelik yok mu YÖK’ün belirlediği?
Bilemiyorum, en son duyduğum açıklama bu şekildeydi. Bir de bütünlemelerden sonra telafi yapılacak diye duymuştum ama o zaman da bütünlemeye girme hakkı gidiyor. 
George Jetson bu sene doğacakmış. ![]()
Yarın sabah, Van-İran sınırından Gandalf gelir mi?