Böyle bir isim koyduklarına göre kuyruk acısıdır. Bu arada Turkishchblut diye aratınca google böyle bir terim yok dedi, acaba yazılışı mı farklı?
Her şeyi de olumsuz algılamamak gerek. Belki de Türk’ün kanının ne kadar güçlü olduğunu vurgulamışlardır. Yani bunu içersen Türk gibi güçlü olursun.
Av partisinden sonra içiyorlarmış. Kesin adamlar av olarak Türk avladıklarını hayal edip, ardından adına Türk Kanı dedikleri bu içkiyi içip fantazi kurmuşlar gibime geliyor. Olumluya yoramadım ben ama bilmiyorum. Google’da da bir şey bulamadım.
Av partisinden sonra içiliyorsa olumsuza yorabiliriz. Ama bu zamana kadar hiç mi dikkat çekmemiş acaba? Elbette bir yerde bununla ilgili bir bilgi vardır.
Ben de güzel bir senaryo yazdım ama araştırılınca buna yakın bir şey çıkarsa güzel tutturmuş olurum
COVID testim pozitif çıkmış. Sen 2 yıl boyunca kendini koru muhafaza et, hastanede bir gün refakatçi kal sonra da şifayı kap. Allahtan virüs eskisi kadar ağır değil. Yoksa ben omicronu bile böyle geçiriyorsam öbür türlüsünü düşünmek istemiyorum.
Neyse, en azından çok zorunlu bir durumdan ötürü korona kaptım, diyerek avutuyorum kendimi. Kafe, toplu taşıma, okul gibi bir yerden dikkatsizlik sonucu kapsam çok daha fazla üzülürdüm ama hastanede kalmak elimde olmayan bir şeydi sonuçta.
Valla istatistiklere göre her dört kişiden biri korona, çok dikkat edin kendinize.
Geçmiş olsun kendine dikkat et. Hemencecik iyileş, bol şifalar diliyoruz.
Şampanya üstü şarap koymuşlar alt tarafı. Bende havalı, yapması zor bir şey falandır diyip attığın linkteki videoyu izledim
@taurenim geçmiş olsun. Son 15 günün 7-8 günü falan da hastanelerde geçti bizim ailecek. Refakatçilik sırasında bende korktum biraz ama kapmadan kurtardık gibi şimdilik. Hafif ve hızlıca atlatırsın umarım.
İsmi bir garip kokteyl.
Metnin devamında SS albay Malaparte’ye şaka yapıyor. “için, yahudi kanı değil Türk kanı” Kokteyl için bu isim acaba kullanılan içkiler nedeniyle mi diye baktım ama değil galiba.
Hatırladığım kadarıyla Macbeth’teki cadılar da büyülerinde Türk kanı kullanıyordu. Neden bilmiyorum ama.
Düzenleme: @alper Yanlış hatırlıyormuşum. Türk burnu ve Tatar dudağı kullanılıyormuş.
Umarım, çok teşekkür ederim. Size de çok geçmiş olsun hastane durumunuzdan ötürü.
Çok teşekkür ederim.
Şöyle iki bağlantı buldum.
Haçlı seferlerine katılmayı kabul etmediklerinden “Türk müsün?” denerek rencide edilmeye çalışan bu kardeşlerimiz, he Türküm diyerek böyle bir kültür oluşturmuşlar. (Yukarıda önizleme çıkınca açıklaması anlamsız oldu, bak şimdi.) Türkenblut diye bir likörleri var. Olay buradan mı koptu bilmiyorum ama.
Geçmiş olsun. Allah şifa versin.
Yok hocam, o kadar geriye gittiğini sanmıyorum. İçkinin tam adı Horrheimer (tür. Horrheimlı) Türkenblut. Almanya’nın Horrheim şehrinde icat edilmiş.
Rivayete göre, Viyana Kuşatması sırasında Horrheimlı bir kale muhafızı soğuk bir gecede nöbet tutarken, şehrin ötesindeki açıklıkta gübre yığınlardan çıkan buharı şehri kuşatmaya gelen bir ordunun kamp ateşi sanıyor. Tüm şehri uyandırıp düşmana karşı silahlanmaya çağırıyor. Ertesi gün anlaşılıyor ki “Türk ateşi” diye bas bas bağırdığı şey gübre yığınından başka bir şey değilmiş.
Ne kadar doğrudur bilemem. Türklerin o sıralarda sınırlarını genişletmeye yönelik seferleriyle tüm Avrupa’ya korku saldıkları biliniyor. Adamların yüreğine inmiş kısacası.
1971’den sonra political correctness adına içkinin adını Klosterberg olarak değiştirmişler.
https://de.wikipedia.org/wiki/Horrheim
Ayrıca 1702’den itibaren Almanca sözlüklere girmeye başlamış bir isim.
Geçmiş olsun. Valla maskesiz vs çıkmıyorum ama bu gidişle herkes covid’i kapacak. Sanırım covid olanlar için karantinada kalktı. Aşıya güveniyorum işte Allah’a emanet gidiyoruz
Benim kaynak link onedio zaten. @_@
Renk olarak çayı anımsattı da, ondan mı böyle isim verdiler diye düşündüm. Sonra bu fikrim doğru mu araştırayım dedim de bunlar karşıma çıktı. Paylaşayım dedim. Ama absolutlu olan yeşil renklisi de varmış, mixi yapanın keyfine bağlıysa demek.
Adam Türkçeyi bizden daha iyi biliyor ve daha iyi konuşuyor.
Ama asıl güldüren sahne TRT muhabirinin Johan Vandewalle’nin ziline bastıktan sonra karşısına çıkan adamın Johan Vandewalle olduğuna inanmamaktaki ısrarı.
– Eee, Johan Vandewalle?!
– Evet, Johan Vandewalle.
– Johan Vandewalle Sizsiniz, değil mi?
– Evet, benim.
–…
– E hadi geç içeri ya amma uzattın…