Rıhtım Kamarası

Yanlış anlamadıysam telefon için söylüyorsunuz herhalde. Telefon gözümü çok yoruyor maalesef.

Telefon değil tablet. Başka işlevleri de olabiliyor ve Kindle’a göre çok ucuz. Ben 7inç bir Samsung kullanıyorum. Çok memnunum. Ayrıca epub kindle formatına göre çok daha yaygın.

1 Beğeni

Peki okunması kitap gibi mi? Herhalde ekranı telefon ekranı okumaya eşdeğerdir. Gözü yormayacak şekildeyse benim için farketmez tablek mi, Kindle mi önemli olan kullanışlı olması.

Led ekran özelinde ekran Amoled ise arka plan tamamen siyah yapılırsa ve parlaklık da kısılırsa göze hiç bir zararı dokunmaz.

1 Beğeni

O zaman tabletlere de bakarım mağazalarda, en azından tablet bulabilirim.

Kindle tamamen kitap sayfası hissi veriyor. Tablette öyle bir durum yok ama ekran ışığını kısınca iyi bir okuma deneyimi olabiliyor.

Evet. Ama fiyatları çok artımış, elim gitmiyor bir türlü. İkisini de araştırırım, hangi uygun gelirse.

Kobo’da bu özellik var. Kindle da öyle. Telefonda ise çok kolay. Siyah arka planla gözü de az yoruyor.

Telefondan yaparım derseniz bana özel mesaj atın, size nasıl yapılacağını anlatırım. Ama Android olması lazım, Apple tarafını bilmiyorum. :slight_smile:

1 Beğeni

Ay çok teşekkürler. Telefonda Eprestigio Reader diye bir uygula kullanıyorum çok iyi. Ekranı da dediğiniz gibi siyah yapabiliyorum, çeviri de direkt Google çeviriden yapıyor, yetiyor bana. Ama zaten gözlerimde sorun olduğu için 5-6 sayfa bile okuyamıyorum, çok rahatsız ediyor. Eski bir Kindle var ama sözlük özelliği yok, o bozulmadan da yenisini almaya elim gitmiyor. Bozayım da rahat alırım o zaman.

2 Beğeni

Telefonunuzda okuma modu olabilir. Benim telefonumda var mesela ve göz yormuyor. Her telefonda olmayabilir tabii ama kontrol etmenizde fayda var.

1 Beğeni

Bir çeviren olsa okuruz, çok güzel çizimler de varmış.
https://www.gutenberg.org/files/3178/3178-h/3178-h.htm

1 Beğeni

Evet, benim telefonda varmış, hemen açtım. Hiç haberim yoktu, teşekkür ederim. :slight_smile: Böyle bırakırım artık, en güzeli.

1 Beğeni

@taurenim @ilydious Çok geçmiş olsun. Umarım şu anda çok iyisinizdir.

2 Beğeni

Ben çok daha iyiyim çok teşekkürler. :heavy_heart_exclamation:

3 Beğeni

Çok teşekkürler, ben de daha iyiyim. :slightly_smiling_face:

3 Beğeni
1 Beğeni

Aklına kitap gelmemiş. :smile:

İyi anlaşıyoruz doğrudur. :smile: @alper

5 Beğeni

Viyana kapılarına kadar giderdik. :slight_smile:

4 Beğeni

Fena ifşa ama. Dikkatli yazmak lazım. :thinking: :smiley:

5 Beğeni

Çok acayip bir durum yaşadım az önce. Kitap satışı konumu açtıktan sonra eskiden bir kere kitap sattığım İnstagram’da ikarussahaf nicki ile paylaşım yapan kişi ile görüştüm. Toplu bir şekilde kitapları satabilirim diye. Kitap görsellerini ve fiyat bilgisini gönderdim. Satış konumdaki 19 kitap ve 1 hediye kitap ile toplam piyasa değeri 750 TL civarı olan kitaplara 600 TL istedim kargoyu karşı tarafın ödemesi karşılığında. Aldığım cevap ile şok oldum.

Sahaf sahibi bana bu eserleri dağıtıcı firmadan bilmem kaç iskonto ile zaten 300 TL’ye aldığını söyledi. Yani aralarında koskoca Zaman Çarkı’nın biner sayfalık 5 eseri dahil olmak üzere birçok fantastik eseri toplu olarak kitap başına ortalama 15 TL’ye aldığını söyledi. Ben de bunun üzerine siz 15 TL’ye alıyorsanız niye 45 TL’ye satıyorsunuz dedim cevap vermedi. Kurumsal bir sahaf olduğunu da söyledi bu sahaf sahibi. İnstagram’da 6 bin kişiyi takip edip nasıl kurumsal bir sahaf olunuyor acaba? Biblo falan satarak kurumsal oluyor sanırım. Forum üyeleri olarak toplaşıp biz de kurumsal bir sahaf kuralım bari. Yayın evlerinden bilmem kaç iskonto ile bir sürü kitap alırız en azından. Okumadıklarımızı da satarız.

12 Beğeni