Rıhtım Kamarası

Ne zaman yaptım yahu? Yaptım mı? Daha Borges’ten bahsetmedim bile. Girsek çıkamayız, muhtemelen bir ara çıkamamışızdır da. Sen en azından kınıyorsun, insanlar özelden hakaret edip tüm kapasiteleriyle aşağılıyor. :joy: Bağışıklık kazandım artık. Günlük dozumu almayınca uykularım kaçar oldu. Sayende bugünü de boş geçmedim çok şükür. :blush: Fakat kınamak biraz hafif oldu bunu kabul edelim.

Ama ben kınadım o yüzden bir ağırlığı vardır herhalde diye düşünmüştüm. :thinking: (başlığı meşgul ettik taşırsan bizi güzel olur sövmesinler)

1 Beğeni

Biraz da sana sövsünler, öteki türlü çok yalnız hissediyorum. :slight_smile: Kınamalarının ağır basması için önce benim kınamalarımı geçmen lazım. Bir çuval kınamışlığım olması lazım. Bugünlere yatırım yaptım hep…

1 Beğeni

Kınamanı görüyor ve arttırıyorum.

1 Beğeni

Kabul edildi.

1 Beğeni

“Komünün Lanetlileri” Victor Hugo’nun oğlunun cenazesinin mezarlığa götürülüşü çizimleri.

Hugo “1871 Paris Komünü Günleri” günlüklerinde böyle anlatıyor o anı.

5 Beğeni

Rosetta Stone Online Dil Öğrenme Aracı

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi olarak siz değerli kullanıcılarımızın faydalanması için dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen veritabanlarına erişim sağlamaya devam etmekteyiz. Bu amaçla Rosetta Stone Online Dil Öğrenme Aracı 2021 yılında erişime açılmıştır. Rosetta Stone’a Kütüphanemiz wifi ağı üzerinden ve Uzaktan Erişim ile Kütüphane dışından erişim sağlayabilirsiniz.

Konuşma, yazma, okuma ve anlama becerilerini, insanların ana dillerini öğrenirken kullandığı doğal yöntemlerle geliştiren, patentli ve ödüllü Dynamic Immersion etkileşimli yaklaşımını kullanan Rosetta Stone Library Solution, 1.000’nin üzerindeki değerlendirmeye göre, 5 yıldız üzerinden 4,7 puan alarak bu alanda en yüksek puana sahip dil öğrenme aracıdır. İşte bu nedenle, dünyanın dört bir tarafında, milyonlarca kullanıcı tarafından tercih edilmektedir.

İçeriğinde;

• 30 farklı dil

• Okuma, yazma, konuşma ve dinleme becerileri için ana dersler

• Gramer, kelime bilgisi, telaffuz ve birçok alanda aktiviteler

• Tüm cihazlarınızdan kolay erişim.

Saygılarımızla duyurulur.

https://mk.gov.tr/icerik/detay/rosetta-stone-dil-ogrenme-araci-erisime-acildi

4 Beğeni

Önce bir Türkçeyi öğrenelim de diğer diller sonraya kalsın :slight_smile:.

1 Beğeni

Duolingo gibi bir uygulama mı?

Yabancı dil öğrenmeye çalışırken kendi dilimizi de geliştiriyoruz[quote=“Vector, post:12175, topic:1143, full:true”]
Önce bir Türkçeyi öğrenelim de diğer diller sonraya kalsın :slight_smile:.
[/quote]

Ben uygulamayı bilmiyorum. Twitter’da Sabri Gürses beğenmişti, akışta gördüm.

Rosetta Stone çok eski bir şey. Amerika’da yaşayan kuzenim de bundan 10-15 sene önce bu programı önermişti fakat fiyatı çok fazlaydı. Çoğu kitlelerce önerilen en iyi dil programı diye biliyorum. Ben programın deneme sürümünü elde etmiştim ve oldukça beğenmiştim. O dönemler vardı. Dil öğrenmek isteyenlere tavsiye ederim. Benim de beğendiğim bir uygulamadır.

1 Beğeni

@DenaroForbin hocam tebrikler, Kronik çekilişini kazananlardan biri olmuşsun. İsim taglememişler, ne olur ne olmaz haber vereyim istedim.

1 Beğeni

Teşekkür ederim hocam iyi niyetli davranışın için. :slight_smile: Evet kazananlardan biri olmuşum, iletişim kurdum instagram üzerinden. ^^

1 Beğeni

Fahiş fiyatlara kitaplar satılıyor diye NadirKitap’a ceza kesilmiş… Mantığını anlayamıyorum bu cezanın. İlk olarak kitapları NadirKitap satmıyor, ikinci olarak bir satıcının ürününü ne kadara satacağı kimi ilgilendirir?

3 Beğeni

“Fahiş fiyat” vs. ile ilgili bir ceza değil.

Nadirkitap Bilişim ve Reklamcılık AŞ hakkında rakip aracı hizmet sağlayıcılar vasıtasıyla ürünlerini pazarlamak isteyen satıcı üyelerinin verilerini kendilerine sağlamayarak rakip teşebbüslerin faaliyetlerini zorlaştırmak suretiyle hâkim durumunu kötüye kullandığı iddiası kapsamında 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesinin ihlal edilip edilmediğinin tespitine yönelik olarak yürütülen soruşturmada sözlü savunma aşamasına gelindi. Bahse konu sözlü savunma toplantısı,

5 Beğeni

İyi yapmışlar keşke daha çok verselerdi. Tekel olmanın verdiği güçle iyice şımardılar. Şaka gibi ama bir dükkanı hatta elinde kitap dahi olmadığı halde burada bilmemne sahaf, bilmemne kitabevi adı altında mağaza açıp D&R’da Amazon’da gördüğü her kitabı kopyala yapıştır yaparak 2-3 katı fiyata listeyen, yani sadece aracılık yapan it kopuk doldu. Nadir sözde kural dışı olmasına rağmen komisyonu aldığını sürece dönüp bakmıyor bile. Misal ;

https://www.nadirkitap.com/kitapara.php?ara=aramayap&kategori2=77&kitap_Adi=&yazar=&ceviren=&hazirlayan=&siralama=&satici=730700&ortakkargo=0&yayin_Evi=&yayin_Yeri=&isbn=&fiyat1=&fiyat2=&tarih1=0&tarih2=0&guzelciltli=0&birincibaski=0&imzali=0&eskiyeni=0&cilt=0&listele=&tip=&dil=0&kategori=238

7 Beğeni

Satıcı sizin gösterdiğinizle aynı galiba. Ben de bu sabah denk gelmiştim.

Evet bunun elinde kitap falan yok. Fotoğrafları baktığım kadarıyla amazondan kopyala yapıştır yapıyor. Siz bundan sipariş verince o da amazondan alıp size gönderiyor. Nerede olduğu da belli değil. Geçenlerde Çorum yazıyordu, şimdi baktım değiştirmiş Antalya yapmış yeri. Nadir’in aç gözlülüğü bunun gibi tenyaların üremesine neden oluyor malesef.

5 Beğeni

Hatta bu işi yapan nadir’in kendisi bile olabilir. Böyle at koşturabiliyorsa ben şüphelenirim.

4 Beğeni