Sevmişsin ama demek ki emin olamamışlar, ne kadar sevmiş olabileceğini anlamaya çalışıp seni deniyorlar ![]()
Hocam bir yıldır mikrofonu bozuk bir telefon kullanıyordum; telefon değiştirdim geçenlerde. Gördüğüm reklamlar arasındaki fark muazzam.
Hanıma geçen taiko no tatsujin övdüm, yarım saat sonra taiko no tatsujin reklamı gördüm yahu. Hiç hayatında taiko no tatsujin reklamını görmüş olan var mı? Çok creepy artık bu kadarı.
Hayır bir kere Türk aksanıyla söylediğim japonca kelimeyi hangi kontextte nasıl parse ettin de oyunu nerden buldun da getirdin bu nasıl teknoloji, şaşkınım gerçekten.
Ayarları, özellikle gizlilik ayarlarını kurcalayın hocam. KVKK uyarınca kişisel verilerin kullanılmasını kullanıcı iznine bırakıyorlar. Muhtemelen kapatabilirsiniz.
Eğer telefon Android ise bu ayarların neredeyse hepsi Google kısmından kapatılabiliyor. Apple tarafını bilmiyorum, ondaki de benzerdir diye tahmin ediyorum.
Aynen valla hocam bulabildiğim her şeyi kapattım ben de, takipteyim bakalım göreceğiz ![]()
Ümmetin umudu bile 180 derece dönüyor, liderlerini izlerler. Bence “sulu şifadır” bile diyordur
Ben de şöyle bir şey fark ettim geçenlerde. Google’dan arattıklarımız Instagram’da hikaye izlerken aralarda reklam olarak çıkıyor zaten bildiğimiz gibi, buna ek olarak yine sizin baktığınız şeyler Instagram’da çok etkileşimde bulunduğunuz kişilerde de reklam olarak çıkıyor galiba. En azından @taurenim ile birkaç kez denk geldik, onun Google’dan baktığı bir ürün bana herhangi bir yolla söylemediği halde benim Instagram hesabımda reklam olarak çıktı, tesadüfen ben de ona göndermiştim. Taurenim de gün içinde Google’dan o ürüne baktığını söylemişti. Böyle birkaç kez fark ettim, zaten nadiren de olsa hiç alakam olmayan şeylerin reklamları çıkıyor. Korkunç bir durum gerçekten ama yapacak bir şey yok gözüyle bakıyorum artık biraz. ![]()
Arkadaşlar ev kirlendiği için temizlenir değil mi? Yani ben öyle biliyorum. Ama annem ev kirlenmesin diye temizliyor. Hayır hayatım boyunca evi bi’ kere bile kir içinde görmedim. Ama anneme göre evin temiz olduğu gün yok. Niye bu kadar kasıyorsun be kadın! Azıcık tozdan kirden kime ne zarar gelir.
Bir tane şortum gardrop yerine yatağımın üstünde olsun. Sinirlenmeni gerektirecek bi’şey değil ki canım annem ![]()
Benim yakın çevremde de var temizlik konusunda hassas olan. Salgından sonra artış gösterdi bu durum.
Hocam bu konuda herkesin hassasiyeti farklı gibi. Sizin için temiz olan başkası için kirli olabilir ya da sizin kirli diyeceğinize başkası temiz diyebilir. Biraz da spektrum gibi bu iş de. Eşim de annenize benziyor bu konuda, demek istediğinizi anlıyorum hahah. Ama işte bu biraz da subjektif bir konu, biraz düşünceli davranmak lazım diye düşünüyorum.
@Prenscukas salgından önce de hassastı ya
Hiç sesimi çıkarmıyorum. Sadece kendini gereksiz yere çok yıpratıyor. Beli tutuluyor 1 gün sonra bi’ bakıyorum vileda almış eline. Çok yoruyo’ kendini ama maalesef yapacak bi’şey yok. Suçlu hep ben ve abim ![]()
Geçen akşam evdeki şofben arıza yapmıştı. Annemle aramızda konuşuyorduk, acaba ne yapabiliriz falan diye. Sonra ben şofbeni söktüm kutuya koydum tamirciye götürdüm. Orada çay sohbet falan şofbeni aldım banyoya taktım. Sonra telefondan Letgoya, Hepsiburaya falan girdim. Yalanım yok bir kere bile şofben diye aratmadım. Uygulamaları açtığımda ilk gördüğün ürünlerin çoğu şofbendi. İnanılmaz bir şey.
Stephen Leeds ya da hepimizin tanıdığı ismiyle Lejyon’u anımsattı. Gerçek hayatta bu sorunun bu kadar çok kimlik olarak ortaya çıkacağını zannetmezdim.
Mel Lodge, travma kaynaklı kişilik bozukluğu hastalığına sahip bir balerin. Bu nedenle, vücudunu günde en 20 kez ele geçiren 50 farklı kimlikle yaşamak zorunda… Oldukça nadir bir hastalık gibi görülen ‘Dissosiyatif kimlik bozukluğu’ sanılanın aksine oldukça yaygın bir rahatsızlık. Peki son yıllarda hızla artan hastalığı ne tetikliyor? İşte Mel Lodge’un yaşadıkları ve dissosiyatif kimlik bozukluğunun tüm bilinmeyenleri…
“İçimde farklı davranmama neden olan bir insan var”, “Bana komut veren, yaptıklarımla ilgili yorum yapan sesler duyuyor ve görüyorum”, “Bazen kendi hareketlerimi dışarıdan izliyormuşum gibi oluyor”, “Bir yere geliyorum, oraya nasıl geldiğimi bilmiyorum…”
Bu sözler Dissosiyatif Kimlik Bozukluğu hastalığına sahip olan Mel Lodge’ye ait. Bale öğretmeni olan Lodge, çoğunlukla travmadan kaynaklanan iki ya da daha fazla kişiliğin ortaya çıkması olarak tanımlanan bu hastalık nedeniyle 50 farklı kişilikle yaşamını sürdürüyor.

insanların vefat etmeden önce son mesajlarını bırakabilecekleri bir uygulama. Bu teknolojiyi kullanırken kişiler, aynı zamanda bir vasiyet veya bir dijital miras da bırakabiliyor. Uygulama içerisinde Public ve Private olmak üzere iki farklı mesaj sistemi bulunuyor. Public tarafında yazılan yazılar herkese açık halde yayınlanıyor. Kullanıcı vefat ettiğinde herkese açık bir şekilde o mesaj ana sayfada görünüyor. Private olarak paylaşılan mesajlarda ise kişiler belirledikleri alıcıları seçip o kişilere özel mesajlarını veya vasiyetlerini bırakabiliyorlar.
Legizi’nin bir diğer hedefi ise gelecekte kendi barkodlu mezarlığını oluşturmak. Platform, kişiler vefat etmeden önce tüm planlamalarını ve nesillerin takibini kolay yapılabilmesi adına tüm çalışmaları ele almak istiyor.
Ben olaya şöyle bakıyorum;
Madde 1: Anneler daima haklıdır
Madde 2: Annelerin haksız olduğu durumlarda 1. Madde geçerlidir.
Keşke şu serinin devamı gelse. ![]()
Bazı zamanlarda bu laf ciddi anlamda sinirlerimi bozuyor
Şakaydı söylediklerim…
Sanırım yanlış anlaşıldım. Sinirlerimi bozan şey “annemin her zaman haklı olması.” Tepkim size değil🙂