Dün gece arkadaşlarla pes turnuvası yaptık. Bu sabah işe sıfır uykuyla gitmek zorunda kaldım. Günü düzgün bi’ şekilde atlatmak için double espresso içtim, bir tane de paket yaptırdım. İş yerinde red bull ile espressoyu karıştırdım.(Arkadaş tavsiyesi) İlk yarım saat müthişti. Sanki 10 saat uyumuş gibiydim. Ama sonrası berbattı. Çok iğrenç bi’ kalp çarpıntısı yaşadım. Sanki hava 50 dereceymiş gibi yanıyordum. Kalp krizi geçireceğimi zannettim. İş yerinden çıkıp tur attım. Biraz iyi geldi. Sonra dedim geçer herhalde kendi kendine. Neyse biraz uzun sürse de geçti. Şimdi daha iyiyim. Şükürler olsun bugünde ölmedik
Çok geçmiş olsun. Enerji içecekleri çok fazla kafein içeriyor. Alkolle veya diğer kafeinli içeceklerle tüketilmemeleri gerek.
Kafein, adrenalini artırıp kalbin hızlı atmasını sağlıyor ama vücudunuz yorgun, çok tehlikeli sonuçları olur, dediğiniz gibi kalp krizi geçirebilirsiniz, aman dikkat.
Dikkat edin, kalp ataklarının yaş ortalaması oldukça düştü. Özellikle yapılan aşılardan sonra ortada dolaşan varsayımlar, söylentiler var. Geçmiş olsun. Arkadaşın dediği gibi enerji içeceğini direkt bile tüketmemeye çalışın.
Aynen @Srbs in dediği gibi kısa sürede çok fazla kafeinden çarpıntı yaşamışsınız gibi, geçmiş olsun. Ek olarak redbull da 2-3 farklı uyaran madde daha var ama valla nelerdi unuttum ya. Çok yıllar geçti, okulda biri ödev yapmıştı ordan aklımda kalmış hayal meyal. Nadir de olsa vücutla uyuşmayabiliyor redbull yani, bir ara tek içeceğiniz zaman da dikkatlice bir denersiniz bünyenizle ters yaparsa bir daha kullanmayın ![]()
Bu aralar kalbinize dikkat edin arkadaşlar. Aşılardan sonra dedikodular çok arttı. Son günlerde gözüme çarpan iki örneği paylaşıyorum.
Bende de bir süredir kalp sorunu var. Geceleri uyutmuyor. Aşılardan mı oldu bilmiyorum tabii. Perşembe günü Ankara’ya gidip doktora görüneceğim.
Karantina ve covid dönemi ile beraber normalden daha az yürümek, stres vs. kalbi olumsuz etkiliyor. (Göğüs ağrısı, kalp sıkışıklığı vs.)
Mide bulantısı, soğuk terleme, kusma, kalp sıkışıklığı beraber ise tehlikeli bir tablo öne çıkıyor.
mRNA aşıları genç erkek hastalarda miyokardit riskine sebep olabiliyor. Erişkin erkek hastalarda bu oran daha az.
Geçmiş olsun, umarım riskli bir durum değildir. ![]()
Benim kalpte sıkıntılı. Kalbim kendi kendine şok verebilme özelliğine sahip olduğu için durup dururken nabzim 200 üstüne çıkıyor (svt). Kafeinin kokusunu alsam bile benim için yeterli. Hele de bu sıcaklar. Markete gidip gelene kadar burnum kanıyor :// Üst üste bu mesajlari okuyunca tuhaf oldu.
Geçmiş olsun, umarım hiçbir şeyin yoktur. Bizleri bilgilendir mutlaka.
Uykusuzluğun etkilerinin azaltılması konusunda gün içerisinde çok şekerli beslenip uyku bastırdığında ise bir yudum su içebilirsiniz. Ayrıyeten gözleri ufuk çizgisine veya gökyüzüne çevirmek de insanı ayıltıyor.
Biliyorsun benim bacaklarımda da sorun var, pek yürüyüş yapamıyorum. Dediğin gibi bunun da etkisi vardır. Mide bulantısı, terleme vs yok ama sıkışıklık ve ritm bozukluğu hissediyorum. Bakalım doktor ne diyecek.
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim (mutlaka bilgilendiririm) @alys @Artorias ![]()
@Srbs @Erdo teşekkür ederim. Gerçekten ilginç bi’ deneyim oldu.(İlk ve son tabii ki) Bi’ daha tövbe
@Vordue espresso ve red bull hayatımda yeri olan içecekler. Tek başına hiç sorun yaşamadım. Ama bugün cidden inanılmaz bi’ gündü. İlk defa yaşadığım bı histi.
@swarf uyku sorunu olan biri değilim. Sadece bugün günü kurtarayım derken hayattan oluyordum ![]()
Geçmiş olsun hocam. Bu bir kere benim de başıma gelmişti; “aha gidiyorum ben” diye doktor arkadaşları aramıştım. “Bolca su iç tuvalete git 5 6 saate bir şeyin kalmaz” demişlerdi bana da ![]()
Yan etkisi var mı bilmiyorum, doktora danışarak kullanabilirsiniz, modiodal diye bir ilaç var, uykusuzluğa ve dikkat eksikliğine iyi geliyor diyorlar. Sınav haftası kullanan epey öğrenci oluyordu.
Bu arada son zamanlarda ben de bazen kan akışımı hissediyorum, sorun nerede anlamıyorum ama kollarımda bacaklarımda damarlarımda akan kanı hissediyorum gibi geliyor bana
Ben döndüm, heyo. Neler kaçırdım son 1 ayda?
Son 6 aydır uyku bozukluğu yaşıyorum nedenini henüz tespit edemedik. 8 saatte uyusam 12 saat de uyusam yataktan kalkmakta zorluk yaşıyorum ve uyandıktan sonraki 4 saat mala bağlıyorum. İşe geç kalabiliyorum bu nedenle. Antidepresanların dozunu düşürmüştük fakat doktorum alakası yok dedi. Uyumadan önce podcast dinliyorum acaba uyurken de podcast açık kaldığı için mi böyle oluyor?
Ordu’da maalesef uyku klini yok. Araştırma hastanesinde de yok. Hangi doktora görünsem iyi olur? Kan tahlillerim iyiymiş öyle dedi doktorlar.
Dün neredeyse 20 saat kadar uyudum sanırım. Gerçi dün mü demeliyim bilmiyorum, zaman algım çok fena kaydı.
Antidepresanımı kullanmayı bir süredir ihmal ediyordum ve yeniden düzene sokma planım vardı. Normal zamanda da uyku veriyor ilaç ama hiç böylesi olmamıştı. Feleğimi şaşırttı, hayal meyal bir aralar uyandığımı hatırlıyorum ve en kötüsü o asla gitmeyen yorgunluk.
Uzun bir süredir de kalbimin atması gerektiği gibi atmadığını hissediyorum. Sanırım aşıdan önce de vardı bu bende ama paranoyam sağolsun artık daha çok fark ediyorum. Nasıl tarif edebileceğimi bile bilmiyorum. Hızdan ziyade, bütün göğüs kafesimi doldurur gibi atıyor.
Kendimde bunun psikolojik olduğunu düşünüyorum. Kalbimi hissettiğim zamanlar neredeyse hep anksiyetemin yüksek olduğu anlara denk geliyor ya da aç olduğum anlara. :d
Ankara’yı afet vurdu. Pek çok ağaç yıkılmış, su basmış pek çok yeri. Bende Kızılay’da yakalandım, gece oldu bildiğiniz.
Bizim burada da ağaçlar devrilmiş.
Ben Kızılaydaydım, hava resmen akşam oldu. İlk kez böyle bir şey gördüm. Evi giriş katta olanların Allah yardımcısı olsun.