Yakın dönemde 4 kitaplık Avalon’un Sisleri seti almış satmış yada satıldığını gören var mıdır? Satmak istiyorum ama gerçekten kaça alınıp satıldığını bilmiyorum. Nadirde 1300 falan diyor çok salak saçma fiyatlar. O fiyatlara satılmış olduğunu veya ilerde satılacağını sanmıyorum. Beni de alıcıyı da enayi konumuna düşürmeyecek bir fiyat belirlemek niyetindeyim.
Linux dünyasından merhabalar. O kadar işkenceli kurulumundan sonra kullanım sefasını tek kelime ile anlatamam. Bu foruma kalıcı geri dönüyorum. Bazı işlerim yolunda gitmemesi de cabası. Neyse? Artık, Linux Mint Cinnamon kullanıyorum.
Arkadaşlar hepinize şimdiden sağlıklı, mutlu, huzurlu ve bol kitaplı bir yıl geçirmenizi dilerim. Umarım 2023 hepimiz için daha iyi bir yıl olur.
Senenin yarım kalan kitapları. İnsanlığımı Yitirirken son bölümde bıraktığım bir kitap. Onu okumam artık. Sessiz Ev de darladı beni, pek okuyacağımı sanmıyorum. Diğerlerini hep beğendim, onlara devam mutlaka.
Hocam Oğlak’ın çevirisi ödüllü çeviriydi diye hatırlıyorum. Bir kitapçıda hem Oğlak versiyonunu hem Alfa versiyonunu kendiniz okuyup karar verin isterseniz ama İlahi Komedya ve Decameron çevirilerinde en başarılısı Oğlak diye aklımda kalmış.
BeIn’de tesadüfen Buz ve Ateşin Şarkısı’nın 4. sezonunun bilmem kaçıncı bölümüne denk geldim az önce. Türkçe montaj yapılmış. Ama inanılmaz kötü olmuş. Karakterlerin canlandırdığı rol ve oyuncuların gerçek ses tonu hiçbir şekilde göz önünde bulundurulmadan yapılmış montaj. İnanılmaz eğreti duruyor. Örneğin Tywin Lannister’in ses tonu tiz ve nasıl desem karaktersiz olmuş. Duyunca tebessüm ettim. Zira Tyrion ve Oberyn’in ses tonları da fazlasıyla uyumsuz. Sanırım artık bu tür şeylere dikkat edilmiyor.
Hali hazırda baskısı olan kitapların ikinci el piyasası iyice ikinci el araç piyasasına dönmeye başladı. Baskısı olan kitabı ikinci el olarak daha yüksek fiyata satıyorlar şaka gibi.
Güne 2 ayrı depremle başladım. Umarım böyle devam etmez.
Vault insanları bir başka oluyor, Clem önderliğinde düzenli bir şekilde sıraya girmişler.
Maaş günü herhalde.
Bazı şeyler için dolar ile ödeme yapmak durumunda kalıyorum. Doğrudan TL olarak görsem bu kadar kötü etkilenmem.
Ayy evde şuan ölüm tehlikem var.Fener Ağlama marşına sardım,durduramıyorum kendimi ki evdeki tek GS li benim geri kalanı komple koyu FB’li.Bir duysalar selamı okuyacak hocayı ararlar direkt.Yardım edin!!
"Doğalgaz faturasını yatırırız o paraya "
Düzeltme : sorun mu var anlamadım. İnstagram linki yapıştırdım ama açılmıyor gibi gözüküyor
Ek : Olaylar aşağıda gelişiyor.
Resim olarak gözüküyor.
Evet ben de anlayamadım. İnstagram bağlantı linki yapıştırdım halbuki.
Nitekim konu, 10 Şubat’ta Mehmet Eroğlu’nun İyi Adamın 10 Günü kitabının film uyarlaması Netflix’e geliyormuş. Başrollerini sinemanın hırçın ve çılgın çocuğu Nejat İşler canlandırırken fragman şimdiden göz dolduruyor.
Bunu bilmiyordum, ben de izlerim.
Üçlemenin bence en iyi kitabı üçüncü kitap “Meraklı Adam”. Mehmet Eroğlu bu seride polisiye denemişti ve serinin her yeni kitabı öncekinden daha güzeldi.
‘İyi Adamın On Günü’- ‘Kötü Adamın On Günü’ ve ‘Meraklı Adamın On Günü” kitaplarında hikayenin gelişimi ile karakterinde kendine verdiği isimlerde değişiyordu. Sadık - Adil- Öcal.
Şimdi yeni kitabıyla da bilimkurgu deniyor.
Yazarın okuduğum tek serisi " Fay Kırığı Üçlemesi " , bir de 9,5 cm2 yi okumuştum.
Bu kitaplarda işlediği Türkiye panaroması hoşuma gitmişti. Diğer kitapları, özellikle de bu üçleme ne zamandır aklımda ama fırsat bulup alamadım. En kısa sürede ve ilk cazip indirimde alayım artık.
Aslında bu kitaplar öncesi özellikle “Kusma Kulübü” öncesi kitapları çok daha güzel. Bazen sadık okurlarının bu nedenle serzenişleri de oluyor. Klasik Mehmet Eroğlu kitapları istiyoruz diye. Klasik dedikleri özellikle - sonrasında da var tabi, Fay Kırıgı üçlemesi çok uzak değil- Kusma Kulübü öncesi kitaplar.
Mehmet Eroğlu bir süredir hem yeni türler deniyor hem de mesela “Bellegin Kış Uykusu” romanında olduğu gibi gerçeküstü ve deneysel metinlerde deniyor.
Fay Kırığı üçlemesinii ben de çok beğeniyorum. Üçleme hem karakterleri hem de arka planda gerçekleşen olaylarıyla bir Türkiye panoraması olarak da çok iyi. Etnik bölücüler, Siyasal islamcılar, eski sosyalist yeni liberal, gazeteciler, reklamcılar, kaçkınlar, oportonistler… ve elbette şehitler, gaziler…
Üçlemenin son kitabı “Rojin” için iletişim şöyle bir kısa film yaptırmıştı.
Üçlemeyi ben de zevkle okumuştum. Bu videodan haberim yoktu, çok teşekkürler. Şimdi iyice ön sıralara çektim yazarı.