Çok teşekkür ederim bununla ilgili bir şeyler yazıyordum da yazarken aklıma takıldı emin olmak istedim
Peki “O zamanlar Allah’tan (allahtan) başıma bir şey gelmedi.” cümlesindeki hangi kullanım doğru? Hep karşıma çıkar bu sorun, emin olmadığımdan ikame olarak bereket kelimesini kullanırım hep.
Allah kelimesi cins isim olmadığı için büyük harfle başlar ve ekleri kesme işaretiyle ayrılır.
Ancak deyimleşmiş “allahaısmarladık”, aldığı yapım ekleriyle başka bir anlam ifade eden “allahlık” “allahsız” gibi kelimeler küçük harfle yazılır.
Yukarıdaki örnekte olduğu gibi “Allah’tan”, “Allah’a şükür” vs. ise hal ekleri almıştır ve kelimenin anlamını değiştirmez. Bu yüzden de büyük harfle başlar ve ekler kesme işaretiyle ayrılır.
Herkese merhaba.
Arkadaşlarımla birlikte sanat ve kültür üzerine paylaşımlar yapıp sohbet edebileceğimiz bir discord sunucusu açtık bir süre önce. Kitaplar, tablolar, filmler ve diziler ile ilgili sohbet edip bilgilendirici içerikler paylaşıyoruz. Siz de bu konularla ilgileniyorsanız ve sohbet etmek isterseniz sunucumuzu mutlaka bir inceleyin derim.
Sunucumuz: Virtu Cultura
Şu an aktif hocam, kısa süreli gitti geldi herhalde. Bende seviyorum bu siteyi fiyat karşılaştırmaları için çok işlevsel.
@Blackheart Nadir de ciltli baskıları için istenen fiyatlar.
YKY bugün bu sert kapak baskıları basıyor olsaydı muhtemelen 4 kitabın liste fiyatı 1600 TL civarı olur, biz de internet kitapçılarından 1000 -1100 TL civarına satın alabilirdik.
1k’da beğendiğinizi gördüm hocam, paylaştığınız kısım da ilgi çekici.
2. ve 3. kitap ciltli olarak hâlâ bulunuyor sanırım, idefixte uygulamaya özel %10 indirimle 367 tl oluyor. İlgilisine söyleyeyim dedim.
Fiyatlar güzelmiş .
Depremle ilgili mesajları Gündem başlığına taşıdım arkadaşlar, oradan devam etmek daha mantıklı olacak.
İyiydiler en son. Akrabaları vardı bölgede Alperlere ulaştılar en son. Onlarla ilgileniyordur.
Akrabaları getirdik, pek foruma vakit ayıramadım.
Yağma videoları veya linç videolarından, nefret-şiddet içeren içeriklerden bağımsız sizin söylediklerinize istinaden tam da RTE öncesinde OHAL için olan yağmaları engelleyebilme gerekçesini sunmuştu. Atışıyor amcalar herhalde. Süslü vs. Reis
Artık olay yağmayı geçmiş eşkiyalık boyutuna ulaşmış.
2 adet görüntü var şu an birinde arabayı kurşunlamışlar. Diğerinde aşağıda.
Benim şahsi görüşüm ki bana çok kızanlar olacaktır eminim.
Yağma, hırsızlık ve eşkiyalık yapanların (sadece gıda ve ihtiyaç malzemesi ve ihtiyacı kadar alanlar hariç olmak üzere.) yakalandıktan sonra her iki elininde balyoz veya çekiç marifetiyle ezilip bütün el ve parmak kemiklerinin kırılması.
Güncelleme: Tırın yolunu kesenleri Özel harekat paketlemiş.
https://twitter.com/lordsinov/status/1624003998448492545?s=46&t=9AnZ1ADhiDAQsclsiuXRIg
Şu raddede kızacak kimsenin olduğunu sanmıyorum.Onlar merhamet göstermeyip,milletin rızkına göz dikip,mallarına canına kast ediyorlarsa bizden de acıma beklemesinler.
Yani şiddet yanlısı bir insan değilim normalde ama ben bile artık çileden çıktım. Eğer bir an önce önlenmezse çok daha acı suçlar işlenebilir.
Ayrıca çok üzülerek şunu da söylemek istiyorum. Bu suçları işleyenler sadece yabancı uyruklular değil. Adam benden güzel Türkçe konuşuyor sırtlamış çamaşır makinesi götürüyor. Ne yapacaksın onu? (nezih bir forum olmasak ben söylerim ama işte…)
Bunlar insan değil sırtlan. Birileri orada can çekişiyor bunlar gelmiş etlerini çekiştiriyor.